Jak naučit morče pít z napáječky?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Napajecka

26.4.2021 11:37
Napajecka

XXX.XXX.163.46

Dobrý den.
Mám dvě dospělá morčata, která jsou zvyklá pít vodu z misky. Koupila jsem jim napáječku, protože mi miska přijde nehygienická. Pítko je s kuličkou, ale kulička jde hůř zmáčknout. Morčátkům jsem napáječku zkoušela otvírat o čumáček a nic. Jedno z morčat ji jednou samo od sebe olízlo, ale jak jde kulička hůř, tak z ní voda nevytekla. Nevím, jestli tomu mám dát ještě šanci, nebo zkusit koupit jinou napáječku.
Budu ráda za každou radu. Děkuji.

26.4.2021 13:44
Atheira

XXX.XXX.209.8

Nepřeučovala bych nic... Stejně musíte vodu měnit denně. I v napaječce. Je jedno, že si ji tam nezahnojí, denně se dává čerstvá. Tak už je to ve výsledku nějak jedno, denně se vymývá i ta napaječka, stejně jako denně myjete misku, jen ta morčata nebudou mít bordel v kebuli.

melirka

26.4.2021 20:19
melirka

XXX.XXX.23.226

Naše morče dlouho pilo z misky, protože jsem měla pocit, že neví jak z napáječky pít. Potom jsem ji jednou dala pryč a řekla si, že chci, aby měl čistou vodu a ne neustále misku zadělanou od všeho. Zatím jsem umývala listy a mlíčáky, aby případně nějakou vodu měl a asi po týdnu jsem ho poprvé uviděla, jak to zkouší- a šlo to

Přidejte reakci

Přidat smajlík