Morče spadlo na zem

Morče domácí
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Kiwiii

17.5.2021 21:21
Kiwiii

XXX.XXX.142.227

Dobrý den,
dnes se mi stala hrozná věc. Když jsem mým morčátkům vyklízela klec, dala jsem jim domeček na stůl a oni si do něj vlezli. Dělám to tak vždy, jenže dnes mi při úklidu klece mi spadla lopatka a morčata se polekala a začala utíkat. Jedno bohužel spadlo na zem. Bylo úplně v pohodě, vzala jsem ho do rukou a začala ho mazlit, je úplně v pohodě, běhá, nekulhá ani netahá nožky a papá. Ale mám prostě pořád hrozný strach, moc si to vyčítám.
Nemůže se morčátku něco stát?
Díky za odpovědi.
PS. Na stůl je dávám kvůli psovi, teď už je tam nikdy nedám.

18.5.2021 08:37
Atheira

XXX.XXX.209.8

Tak jste se poučila do budoucna, že ani zalezlá v domečku nemají morčata na stole co dělat. Při čištění je dávejte vždycky jen tam, odkud nemůžou upadnout. Udělejte ohrádku na zemi nebo je dejte do nějaké krabice.

Stát se mu něco mohlo, ale to už teď nikdo nevyřeší. Sledujte, zda je v pořádku a když bude, tak dobrý, když nebude, tak na veterinu. Co víc... čas už nevrátíte. V budoucnu takovým věcem předejděte.

Kiwiii

18.5.2021 15:20
Kiwiii

XXX.XXX.142.227

Atheira napsal(a):
Tak jste se poučila do budoucna, že ani zalezlá v domečku nemají morčata na stole co dělat. Při čištění je dávejte vždycky jen tam, odkud nemůžou upadnout. Udělejte ohrádku na zemi nebo je dejte do nějaké krabice.

Stát se mu něco mohlo, ale to už teď nikdo nevyřeší. Sledujte, zda je v pořádku a když bude, tak dobrý, když nebude, tak na veterinu. Co víc... čas už nevrátíte. V budoucnu takovým věcem předejděte.

Ano máte pravdu, určitě jsem se poučila. Našla jsem takovou vysokou plastovou vaničku, tak tam je budu dávat.

Morčátko je naštěstí úplně v pohodě. Kdybych to nevěděla ani bych to na něm nepoznala. Papá normálně a běhá jako vždy. Takže doufám, že mu nic není. Díky

lololoko

26.9.2022 21:02
lololoko

XXX.XXX.62.195

dobrý den dnes mi spadlo morče a narazilo si bok o domeček.co mám dělat.nestane se mu nic?

Uživatel s deaktivovaným účtem

27.9.2022 06:54

lololoko napsal(a):
dobrý den dnes mi spadlo morče a narazilo si bok o domeček.co mám dělat.nestane se mu nic?

Možná ano, možná ne. Co takhle veterinář, ktarý ho vyšetří? My to od klávesnice uděláme těžko.

27.9.2022 08:00

Vždycky bych to morče po pádu vzala na rentgen. To je to nejmenší. A když se při čekání na veta něco zhorší, tak máte první pomoc rovnou po ruce. Vet může alespoň prosahat a zjistit, jestli jsou někde nepřiměřeně bolestivé reakce, při podezření na problémy ještě udělat sono a při závažném problému rovnou uspat, aby se zvíře netrápilo.

Nela64

20.1.2023 23:38
Nela64

XXX.XXX.244.150

Dobrý den dnes nam spadlo morče na zem když jsme měnili podestýlku spadlo příteli i z ruk bylo v šoku morče ale ji i běhá normálně.
Ale mám hrozný strach jestli se mu nic nestalo.
Když ji a běhá normálně myslíte že je ok?

21.1.2023 07:49

Nela64 napsal(a):
Dobrý den dnes nam spadlo morče na zem když jsme měnili podestýlku spadlo příteli i z ruk bylo v šoku morče ale ji i běhá normálně.
Ale mám hrozný strach jestli se mu nic nestalo.
Když ji a běhá normálně myslíte že je ok?

To jste vyměňovali podestýlku v 11 v noci?

Může mít vnitřní zranění. Viz příspěvek nad vámi.

Přidejte reakci

Přidat smajlík