Šárkán3

XXX.XXX.201.111
Dobrý den, zajímal by mě váš názor na yútuberku Aluebutterfly, vím že to tu asi moc nepatří, ale zajímá mě to, jelikož si myslím, že i ona říká zavádějící informace, např. preferuje chovatelské stanice, ale nedávno si koupila morče od nějakého chovatele, který nevlastní chovatelskou stanici.
Myslím, že ohledně morčat je to asi nejhodnotnější zdroj, který se dá na internetu dohledat. Především pro děti a začínající chovatele, protože je komplexní a srozumitelný. Všechno na jednom místě, lidsky podané...
Vnímání toho, co je pro vás košer a zda k tomu nutně patří papíry, je už silně individuální a zrovna v jejím případě to nijak neubírá hodnotu tomu kvantu důležitých informací, které předává dál. Zároveň tu fakt nejsme (aspoň většina myslím) kompetentní k tomu, abychom hodnotili, jak co skutečně je, protože Alue neznám a myslím, že nikdo zde - pokud se mýlím, tak se omlouvám. A z jakých podmínek to morče, o kterém píšete je, se zeptejte jí, pokud vás to tak zajímá. Nevěřím moc tomu, že by si pořídila zvíře z nějaký množky smradlavý.
NazoryBezBitvy

XXX.XXX.10.48
Šárkán3
napsal(a):
Dobrý den, zajímal by mě váš názor na yútuberku Aluebutterfly, vím že to tu asi moc nepatří, ale zajímá mě to, jelikož si myslím, že i ona říká zavádějící informace, např. preferuje chovatelské stanice, ale nedávno si koupila morče od nějakého chovatele, který nevlastní chovatelskou stanici.
Souhlasim, Alue by si určitě neporidila morče z mnozirny. Ale jestli se pletu.........tak k tomu nemám co říct. Myslím, ze Alue toho o morčatech ví hodně.
A taky si myslím, ze při pořizování by i určitě chtěla vidět podmínky chovu (já být Alue, rozhodne si je prohlednu!). Nevim, jaký názor mají ostatni, ale opravdu by mě to zajímalo, protože pokud má někdo něco proti Alue, stojím při ni za každou cenu. Všechno o morčatech jsem se naučila od ALUE, žádný tisíc videí, kde v jednom reknou tohleto, a v druhem tamhleto, neprohlizela jsem si žádné internetové stránky, nic takoveho, všechno jen od Alue. Nevím, co tím myslíte, Šárkán3, jaký mate názor vy, nevím. Ale odpoví vám na to názory jiných lidí😉
Varaxi
napsal(a):
Já s ní viděla jedno dvě videa a přišlo mi to takový... bez kontextu a bez vysvětlení. Prostě to je tak, jak to říkám, a moc nad tím nepřemýšlej.
Ale zas jsem ji nikdy nesledovala soustavně, třeba to vysvětlení a kontext vyplyne z ostatních videí, nevím.
Já Alue registruju už hodně dlouho. Vždycky jsem ji tak různě míjela kdekoli jsem cokoli dělala. Takže ačkoli se neznáme, mám o ní vytvořený obrázek z dobrých patnácti let náhodnýho virtuálního potkávání.
Kdysi jsem taky chovala morčata a hodně věcí, co ona ve videích říká, mi přijde, že ani nejde dělat jinak. Že prostě tam je ta jedna varianta správná a jinak samý hovadiny a chyby, proto asi některé věci nejdou říct jinak než - dělejte to takhle.
Některé věci jsem taky dělala jinak než Alue. Třeba časem jsem úplně odbourala granule a krmila jen čerstvou stravou a senem, nicméně konkrétně ty Versele-laga, co všude cpe, jsem krmila taky, protože to byly jediný, co prošly sítem mojí kontroly a morčata byla ochotna je žrát.
Samozřejmě bavíme se o chovu morčat "na mazlíčka", bude se to velmi lišit od chovu užitkového, který tu také pár lidí vede.
Ovšem přijde mi, že ta videa jsou dělá jako soustavný "seriál" pro lidi, co chtějí vědět co a jak. Nesleduju to, ale pár videí jsem taky viděla a nabyla jsem z toho tenhle dojem. Jedno samotné vytržené video někde v polovině pak možná může působit divně...
Sice bych se třeba v hodně věcech s Alue neshodla, ale ohledně morčat mám pocit, že by si zasloužila docela obhájit, protože jsem ještě neviděla nikoho, kdo by se snažil víc a sypal do lidí takhle soustavně informace.
Jo, o morčatech toho sdílí a povídá hodně, ale taky občas říká pěkné hovadiny. Kdyby aspoň k tomu měla nějaké odborné zázemí a znalosti, ale člověk, který fanaticky tlačí pouze a jedině VL, rozhodně nemá znalosti o výživě. Kdyby VL uváděla jako jednu z možností, tak dejme tomu, ale ona nic jiného asi nezná, při tom VL uvádí nekonkrétní složení a každý, kdo se trochou výživou a komerčními krmivy zabýval, Vám řekne, že to pak jaksi "smrdí".
Nebo to protlačování kastrací, kdy bez ohledu na to, co je reálně potřeba, nutí každého nechat všechny morčecí samce kastrovat (a spolu s Hájkovou) z vás udělají tyrana jen proto, že si dovolíte mít dva kluky spolu, kluky, kteří se spolu nijak neperou, podotýkám, to je prostě akorát fanatismus a s chovem to nemá nic společného.
Navíc je to ezoterická koza, která věří kdejaké krávovině jako že nás ovládají ještírci nebo Ilumináti nebo kdo pomocí EAN kódů na zboží, doporučuje "léčbu" dezinfekcí na bazény a další obsah jejího blogu aluska.org, z toho se každému rozumně myslícímu tvoru musí zvednout kufr. Když nemá kritické myšlení v tomto, proč by ho měla mít jinde?
Takže pro mě je její YouTube kanál o morčatech největší tragédie českého "morčatářství".
Šárkán3

XXX.XXX.249.155
Přesně to si myslím taky, jen ostatní vodí za nos, přitom ona sama některé věci jen předčítá, ale sama o tom nic moc neví.