Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.8.2021 21:03
Kačkačka

XXX.XXX.151.218

Dobrý den, mám dotaz na zkušenější .
Na zahradě máme dřevěný domek s uloženým dřevem. Dnes po otevření jsem cítila v celém prostoru silný zápach moči , cca 30-40 roztlucenych šnečích ulit a hodně ale opravdu hodně bobků.( 1-2cm dlouhé) větší než od myši. Podobnou velikost má trus morčat. Zítra se chystáme vše vyčistit, vyhazet.
Rada bych věděla, s kým máme tu cest, abychom věděli , jak nezvaného návštěvníka vyhostit. Neznám hlodavce , který žere šneky.
Děkuji všem za odpověď.

Miriam33

28.8.2021 22:42
Miriam33

XXX.XXX.209.171

Dobrý den, to může být i lasička nebo kuna, ty dvě to mají napsané jako potravu i na wikipedii, možná i ježek( tam ale pochybuju, že by to někam nosil).... těžko říct, to je fajn, že vám ty potvory něco žere.. akorát ten domeček nebyl plánovaný i jako kadibudka, že? Jaký je do toho domečku přístup? Je zavřený nebo otevřený? Lasičce stačí pár cm. Jinak pokud by to byla ona, vyhubí prý na zahradě i hryzce a myši a je pro zahradu prý požehnáním.

29.8.2021 08:30
Kačkačka

XXX.XXX.151.218

Dobrý den , mnohokrát děkuji za odpověď. Z jedné strany není úplně uzavřený. Je přistavěnÿ ke zdi a možný průlez tam mají Cca 3-4cm. Tak úplně nevím co s tím . Myslela jsem, ze se takových zvířat bát nemusíme , když máme psa. Dnes máme v plánu to vyčistit tak uvidíme , zda i po úklidu se vrátí do svého “letního bytu” 😀

Miriam33

29.8.2021 14:26
Miriam33

XXX.XXX.209.171

Vy se jich bát nemusíte, maximálně jestli máte drůbež, tak tu svědomitě zavírat na noc.
Ale podle trusu to teda nepoznám...kuna má trus jak malá kočka, často s peckama ovoce. Lasička nevím, předpokládám ještě mnohem menší. No a hlemýždě ještě rády baští ještěrky, i mají rády hromady dřev jako úkryt, ale zase, trus nepoznám, doma je nemáme, .... Třeba ještě někdo poradí líp.

29.8.2021 15:59
Atheira

XXX.XXX.234.106

Taky bych tipovala lasičku. Na kunu ty bobky nevypadají.
Jak už tu bylo psáno. Zavírat drůbež a jinak se radovat, té máte užitečnýho pomocníka.

29.8.2021 20:15
Kačkačka

XXX.XXX.68.99

Já se nebojím , jen jsem myslela, ze když ucití pach psa , ani k nám nepřijdou . Naše fena dorazí i na ježky a je pravda , ze už nějakou dobu vždycky okolo domečku brousí a třeba 20 minut čenichá 😀 domek jsme vymyly , vynesly nastipane dřevo , měli jsme ho na topení v krbu a bylo silné nacichle moci . Uvidíme , zda se tam vrátí . Kdyby to byla ladička nevadí , drůbež nemáme .

Přidejte reakci

Přidat smajlík