_Ondra_

XXX.XXX.75.15
Dobrý den, koupil jsem si dvě morčata nejspíš ze stejného vrhu.
První den v novém domově byli spolu, schovávali se a zvykali si. Druhý den už tak nějak chodili po kleci a rozkoukávali se, pak šli k misce a poprali se. Nevím kdo zaůtočil, protože jsem byl ve vedlejší místnosti. Tak jsem dal každému svůj vlastní domek a bylo to v pohodě.
Večer jsme si všimnul, že jedno z morčat má na zadní noze malý prst navíc, stává se to? Je to "normální" měl bych s tím jít k veterináři? To morče je pořád takové smutné a "kam ho položíš tam ho i najdeš" , druhé už začíná zkoumat a je docela akční. Dokonce si pak vlezli do jednoho domku a vypadá to, že ta rvačka nebylo nic vážného (snad).
Občas se z domku ozývá cvakání zubů i když je všude kolem ticho a teoreticky by se neměli čeho bát. Možná se jeden bojí druhého nevím.
Prosil bych odpověď na otázky co jsem zde položil a rady, jak je ochočit a správně seznámit.
Díky.
Uživatel s deaktivovaným účtem

stáří, pohlaví, velikost klece?
_Ondra_

XXX.XXX.75.15
Stáří 2,5 měsíce. Jsou to dva kluci a klec je velká 80x48cm.

_Ondra_
napsal(a):
v tom případě je to klec na chov dvou samců morčat malá.

_Ondra_
napsal(a):
Jak píše bodlinka, klec je malá.

všechno ostatní souvisí s tím, že je klec malá. ty myšáci se tam budou rvát, možná i do krve, nebo se to submisivnější morče nenažere, nevyspí
a ano, může to skončit i tak, že zdechne
_Ondra_

XXX.XXX.75.15
Jj mám v plánu koupit větší, nevím jestli to pomůže ale snad jo. A co ten 4 prst na zadní noze navíc máte s tím u morčete nějaké zkušenosti?

_Ondra_
napsal(a):
Jj mám v plánu koupit větší, nevím jestli to pomůže ale snad jo. A co ten 4 prst na zadní noze navíc máte s tím u morčete nějaké zkušenosti?
to je fakt to nejmenší
ten plán je potřeba uskutečnit už zítra, jinak to fakt nepůjde je mít
a tu druhou klec nevyhazujte, samci morčat se někdy nesnesou ani ve velké kleci a možná budou potřebovat oddělené bydlení.