Hnisání otlaku na noze

Potkan laboratorní
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Karolínaaaa

12.9.2021 16:25
Karolínaaaa

XXX.XXX.79.63

Přeji krásný den,

potřebovala bych poradit od někoho zkušenějšího. U staršího potkana (2 roky) jsem se s otlakem setkala poprvé. Léčím mu ho od dubna, kdy jsme byli na veterině - opakovaně jsem pro něj dostala antibiotika + jsem měla čistit manganistanem (na krvácení) a betadinem. K tomu jsem dostala na mazání Alaptid na podporu hojení s tím, že v červenci mi doktorka řekla, že léčba bude trvat ještě třeba dva měsíce. V červenci jsem také pro něj naposledy dostala antibiotika.
Aktuálně je na tom otlak výrazně lépe, výrazně se zmenšila "vyboulenina, otlak", přesto je to pořád živá rána. Asi čtyři dny zpět se mu na spodní části udělal tvrdý strup, který nešel odmočit, když se mi ho podařilo sundat, cítila jsem z něj hnis, nebyl však moc vidětPředtím od července nic). Čistím mu to 2x denně betadinem a mažu Alaptidem, hnis už téměř cítit není. Je mi spíše o to, zda je potřeba se zastavit pro antibiotika anebo zda se dá menší zahnisání zvládnout jen betadinem (a čištěním rány + Alaptidem).
Přikládám i fotku, vždy se tam za pár hodin po vyčištění vytvoří bílo/žlutý "krusta", ale jako hnis to vyloženě cítit není.
Moc děkuji za odpověď. :)

Přidejte reakci

Přidat smajlík