Délka života u obézního morčete

Morče domácí
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

bRaMbOrA123

2.10.2021 08:39
bRaMbOrA123

XXX.XXX.232.126

Zdravím, mám doma samičku morčátka, 3 roky starou. Pod krkem se jí udělal lalok. Dočetla jsem se, že je to důkaz obezity T-T Má nasazenou dietu ale nějak se to nezlepšuje :,0 a tak mě zajímá jak se to dá dále řešit a jak dlouho tu s náma chudinka ještě bude D:

2.10.2021 18:28
Atheira

XXX.XXX.209.8

Má volný výběh?
Nechala bych ji více pobíhat v pro ni ohraničeném prostoru, kde si neublíží. Nedávala vůbec ovoce, stejně ho nepotřebuje. Vykašlala bych se na směsky s obilím, pokud dáváte a krmila buď čerstvou stravou - zelenina, větvičky ovocných stromů, seno nebo jako náhradu za směsku a alternativu k čerstvé stravě našla bezobilné granule pro morčata.

Pokud navíc samice žije sama, nemá absolutně žádné podněty a navíc pravděpodobně nežije nijak kvalitní a šťastný život, i proto nemá na práci nic jiného než jenom žrát. Samice mají žít ve skupině. Samci ideálně po dvou. Pokud by žila ve skupině, měla by více možností k pohybu a interakci a nekynula vám jak těsto na buchty.

Pokud žjie ve skupině a je jediná s tímto problémem, platí to, co jsem psala výš. (Ta změna krmiva na bezobilné by prospěla všem bez rozdílu) Jen bych se snažila ji krmit odděleně od ostatních. Je totiž taky možné, že všem všechno sežere.

bRaMbOrA123

3.10.2021 22:08
bRaMbOrA123

XXX.XXX.232.126

Zdravím,
Děkuji za reakci. Bohužel, žije sama. Vyhraničený prostor sice má ale vždy jen stojí a kouká, případně udělá 2-3 kroky.
T~T vždy dostávala jen zeleninu, seno a trošku granulí, s tím že jsem granule omezila.

4.10.2021 10:10
Atheira

XXX.XXX.209.8

bRaMbOrA123 napsal(a):
Zdravím,
Děkuji za reakci. Bohužel, žije sama. Vyhraničený prostor sice má ale vždy jen stojí a kouká, případně udělá 2-3 kroky.
T~T vždy dostávala jen zeleninu, seno a trošku granulí, s tím že jsem granule omezila.

Potřebuje ke spokojenému životu kamarádky. Jiná cesta fakt není. To morče strádá. Ideální by bylo, kdybyste se s tím nějak popasovala, vymyslela to a dopřála ji jednu z nejzákladnějších životních potřeb, které jako morče má - společnost svého druhu. Ve třech ještě není na odpis. Může tu být při vhodné péči ještě jednou nebo dvakrát tak dlouho. Popřemýšlejte o tom.

Uživatel s deaktivovaným účtem

4.10.2021 15:49
Uživatel s deaktivovaným účtem

bRaMbOrA123 napsal(a):
Zdravím, mám doma samičku morčátka, 3 roky starou. Pod krkem se jí udělal lalok. Dočetla jsem se, že je to důkaz obezity T-T Má nasazenou dietu ale nějak se to nezlepšuje :,0 a tak mě zajímá jak se to dá dále řešit a jak dlouho tu s náma chudinka ještě bude D:

Mi teda ještě chybí informace kolik ta morčice vlastně váží? Ovšem to, že jí chybí společnost vlastního druhu, to je bez debat.

Přidejte reakci

Přidat smajlík