Moje 4měsíční morče stále pláče

Morče domácí
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Iva40

8.1.2022 13:24
Iva40

XXX.XXX.74.103

Dobrý den,
o Vánocích jsme si pořídili morčecího chlapečka, už mu jsou 4 měsíce. Máme ho od chovatelky u nás doma je 14 dní. V kleci je hodný a hezky baští je i celkem čistotné! ☺ Ale když si ho vyndáme ven z klece tak začne plakat a pláče a pláče😢 Je to takové fňukání nepřetržité a občas se stupňuje.
Ale pochybuji, že to dělá, že je rád! To by bylo jiné, kdyz ho začnu hladit tak zesiluje!
Je mi ho moc líto a stále doufám, že přestane😊 Dělá pokroky v jídle a před rukou co ho hladí v kleci neutíká, ale chytat nechce.
Prosím co radíte? A přestane plakat?
Děkuji.

Uživatel s deaktivovaným účtem

8.1.2022 13:50

no prostě se mu venku z klece nelíbí, protože se bojí.

to je u morčete celkem normální, je to bojácné zvíře, které má přirozeně strach z volného prostoru nad sebou a kolem sebe. plus ho vytáhne velká ruka a vyndá ho tam, jde to nezná a kde je opuštěné

jo to stejný platí s tím chytáním, to morčata fakt nerada

jestli pro něj chcete něco udělat, pořiďte mu dostatečně velkou klec, aspoň 120 cm a další morče.

8.1.2022 19:48

Iva40 napsal(a):
Dobrý den,
o Vánocích jsme si pořídili morčecího chlapečka, už mu jsou 4 měsíce. Máme ho od chovatelky u nás doma je 14 dní. V kleci je hodný a hezky baští je i celkem čistotné! ☺ Ale když si ho vyndáme ven z klece tak začne plakat a pláče a pláče😢 Je to takové fňukání nepřetržité a občas se stupňuje.
Ale pochybuji, že to dělá, že je rád! To by bylo jiné, kdyz ho začnu hladit tak zesiluje!
Je mi ho moc líto a stále doufám, že přestane😊 Dělá pokroky v jídle a před rukou co ho hladí v kleci neutíká, ale chytat nechce.
Prosím co radíte? A přestane plakat?
Děkuji.

Radím další morče. Jsou to společenská zvířata. A nechytat a nevyndávat. Očividně o to nestojí.

Iva40

9.1.2022 09:19
Iva40

XXX.XXX.88.66

To je mi jasné, že se bojí 😢 Nechci ho stresovat! Vím, že jsou morčata bázlivá zvířátka. Ale maté podobnou zkušenost, že by morče plakalo? A přestalo časem? To že zůstane plaché to asi zůstane. Ale jen bych si přála aby nebrečel ☹😊

9.1.2022 09:49
Atheira

XXX.XXX.209.8

Tak pořiďte to druhé morče, věk už na to má. Mrňavýho morčecího kluka zvládne (není dobré jen pořizovat stejně staré naráz)... Bez dalšího morčete spokojený život stejně nepovede.

9.1.2022 12:55

Iva40 napsal(a):
To je mi jasné, že se bojí 😢 Nechci ho stresovat! Vím, že jsou morčata bázlivá zvířátka. Ale maté podobnou zkušenost, že by morče plakalo? A přestalo časem? To že zůstane plaché to asi zůstane. Ale jen bych si přála aby nebrečel ☹😊

A vzala jste si něco z našich rad? Druhé morče! Když si přejete, aby nebrečel.

Přidejte reakci

Přidat smajlík