Iva40

XXX.XXX.74.103
Dobrý den,
o Vánocích jsme si pořídili morčecího chlapečka, už mu jsou 4 měsíce. Máme ho od chovatelky u nás doma je 14 dní. V kleci je hodný a hezky baští je i celkem čistotné! ☺ Ale když si ho vyndáme ven z klece tak začne plakat a pláče a pláče😢 Je to takové fňukání nepřetržité a občas se stupňuje.
Ale pochybuji, že to dělá, že je rád! To by bylo jiné, kdyz ho začnu hladit tak zesiluje!
Je mi ho moc líto a stále doufám, že přestane😊 Dělá pokroky v jídle a před rukou co ho hladí v kleci neutíká, ale chytat nechce.
Prosím co radíte? A přestane plakat?
Děkuji.
Uživatel s deaktivovaným účtem

no prostě se mu venku z klece nelíbí, protože se bojí.
to je u morčete celkem normální, je to bojácné zvíře, které má přirozeně strach z volného prostoru nad sebou a kolem sebe. plus ho vytáhne velká ruka a vyndá ho tam, jde to nezná a kde je opuštěné
jo to stejný platí s tím chytáním, to morčata fakt nerada
jestli pro něj chcete něco udělat, pořiďte mu dostatečně velkou klec, aspoň 120 cm a další morče.

Iva40
napsal(a):
Dobrý den,
o Vánocích jsme si pořídili morčecího chlapečka, už mu jsou 4 měsíce. Máme ho od chovatelky u nás doma je 14 dní. V kleci je hodný a hezky baští je i celkem čistotné! ☺ Ale když si ho vyndáme ven z klece tak začne plakat a pláče a pláče😢 Je to takové fňukání nepřetržité a občas se stupňuje.
Ale pochybuji, že to dělá, že je rád! To by bylo jiné, kdyz ho začnu hladit tak zesiluje!
Je mi ho moc líto a stále doufám, že přestane😊 Dělá pokroky v jídle a před rukou co ho hladí v kleci neutíká, ale chytat nechce.
Prosím co radíte? A přestane plakat?
Děkuji.
Radím další morče. Jsou to společenská zvířata. A nechytat a nevyndávat. Očividně o to nestojí.
Iva40

XXX.XXX.88.66
To je mi jasné, že se bojí 😢 Nechci ho stresovat! Vím, že jsou morčata bázlivá zvířátka. Ale maté podobnou zkušenost, že by morče plakalo? A přestalo časem? To že zůstane plaché to asi zůstane. Ale jen bych si přála aby nebrečel ☹😊

Iva40
napsal(a):
To je mi jasné, že se bojí 😢 Nechci ho stresovat! Vím, že jsou morčata bázlivá zvířátka. Ale maté podobnou zkušenost, že by morče plakalo? A přestalo časem? To že zůstane plaché to asi zůstane. Ale jen bych si přála aby nebrečel ☹😊
A vzala jste si něco z našich rad? Druhé morče! Když si přejete, aby nebrečel.