Luci22

XXX.XXX.31.201
Dobrý den, mám otázku:
Nevíte někdo odkud superzoo berou zvířata?
V superzoo kupuji krmný hmyz a vybavení do terária, ale zvíře jsem tam nikdy nakupovala, takže s tím nemám zkušenosti.
Nevíte jak superzoo shání zvířátka (třeba jestli z nějakých množíren nebo tak) a nebo kde by se o tom daly dohledat informace?
Zverimexy v naprosté většině odebírají zvířata od svých pravidelných dodavatelů... prostě velkochov. Mezi lidma kdovíproč pořád přetrvává představa, že ta zvířata tam nosí lidi, kteří mají mladé a nemohou si je nechat, ale jestli to tak někdy bývalo, tak těch zvířat takhle obdržených bylo naprosté minimum.
Luci22
napsal(a):
Dobrý den, mám otázku:
Nevíte někdo odkud superzoo berou zvířata?
V superzoo kupuji krmný hmyz a vybavení do terária, ale zvíře jsem tam nikdy nakupovala, takže s tím nemám zkušenosti.
Nevíte jak superzoo shání zvířátka (třeba jestli z nějakých množíren nebo tak) a nebo kde by se o tom daly dohledat informace?
Dobrý den, některé prodejny vykupují zvířata od chovatelů ale většinou třeba ptactvo berou od výkupců. Je to na každé prodejně 😉
Layla

XXX.XXX.1.20
Pracovala jsem v superzoo, teď pracuji v jiné síti , samozřejmě nikdo nikdy neví, odkud zvíře je, neví se jak je staré, kdy se narodilo, co to je za pohlaví, prodavači nejsou schopni tuto věc zjistit, anivedoucí prodejen, ani oblastní manažeři....to ví jen centrála a vedení podniku. Nejspíš z množíren, ano....a od výkupců, papoušci a tak, myši kdo ví na nějakési farmě s morčatama, králíkama. My při přívozu jen zjistíme pohlaví, rozdělíme a pak když se někdo zeptá jak je staré? většinou se řekne že kolem 5 měsíců...jednou nám dovezli andulku, my ji prodali a pán ji vrátil s tím že je 5letá. Hold prostě člověk nikdy neví, nějak to odhadneme, podle velikosti zvířete nebo černých oček . Ale málokdy no.
Někdy se stane, ženám zvíře donesou lidi, u kterých se narodily mladé a potřebují se jich zbavit, tak když máme místo, vezmeme je.
Každopádně když nebudete kupovat křečka, nebo myši na zkrm, tak bych zvíře ze zveráče nekupovala. Není to zvyklé na ruku, nevíte odkud to je, nevíte věk, narození, nic. Jen pohlaví. Toť. vše. osobně bych to zakázala. Prodávala jen zvíře na zkrm, jako myš, potkan a hmyz a tím by to haslo.
Krmný hmyz objednávají z farem,které se tím zabývají. Hmyz je jim posílán zásilkovou službou. Drobné hlodavce jim vozí firma, která ta zvířata odkupuje od chovatelů a také částečně sama chová. Co se týče dalších zvířat, tak například ptactvo nebo větší hlodavce jako jsou králíci nebo morčata, tak berou i od lidí. Díky tomu, že ne vždy se na pobočkách nachází zkušený personál, dost často se stává, že od lidí vykoupí stará, březí a nebo nemocná zvířata. Odtud jsou pak zkušenosti lidí, kteří si zde zakoupí například samečka morčete,který jim doma pak porodí a nebo dětem domů přivezou králíčka, který do několika dní zemře v důsledku nákazy kokcidiózou. Nedávno přinesl pán na pobočku Superzoo v Pardubicích několik andulek. Tři z nich byly kroužkované postavové a zbytek duhové. Na postavových bylo patrné již od pohledu,že jsou to starší jedinci již vyřazení z chovu a podle kroužků které měly na nohou to šlo krásně ověřit. Ani jednoho z prodavačů nenapadlo se na kroužky podívat. Místo toho se začali rozplývat nad krásnými barvami oněch jedinců a také jejich velikostí, která byla oproti běžným andulkám téměř dvojnásobná. To že takováhle andulka je ve třech letech v podstatě už v důchodu, nehledě na to,že už se ani neochočí a tak tomu kdo si ji koupí pravděpodobně brzy zemře tam nikdo neřeší. Všeobecně platí,že tento řetězec bere zvířata od firem, ale ne vždy jsou všechny požadované druhy zvířat u dodavatele dostupné a tak podle potřeby odkupují i od lidí. Samozřejmě za naprosto směšné částky symbolického charakteru. Ovšem prodejní ceny zvířat mají pak přemrštěné.
Sebas

XXX.XXX.28.168
Zverimexi berou zvířata z množíren nejlepší jsou chovky pokut teda nechceš zvíře na zkrm.