Mrtvý křeček ve 3 měsících

Křečík džungarský
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Maggiee

18.1.2022 19:30
Maggiee

XXX.XXX.85.56

Dobrý den,
mám křečka džungarského 3mesíce (přivezla jsem si ho 3.9.2021 a umřel 18.1.2022).
Byla úplně v pořádku. Byla jen hodně hyperaktivní. Hodně běhala v takovém tom placatém kolečku. Taky hodně šplhala, ale i padala a s tím se nedalo bohužel nic dělat. Měla 3 patrovou klec. Přišla jsem domů, otevřela klec a mluvila na ni. Nic se nedělo. Tak jsem jako obvykle prohrabala piliny před domečkem, aby se vzbudila. Pořád nic. Zvedla jsem domeček a ležela v klubíčku mrtvá. Opravdu byla v pořádku, ale byla hodně rychlá a hyperaktivní.
Chtěla bych vědět co se stalo, ale samozřejmě nedokážu si představit že jí někdo pitvá.
Neví tedy někdo z vás co se mohlo třeba stát?

info o ní :
- holka
- domácí chov
- křeček džungarský

Uživatel s deaktivovaným účtem

18.1.2022 19:53

Maggiee napsal(a):
Dobrý den,
mám křečka džungarského 3mesíce (přivezla jsem si ho 3.9.2021 a umřel 18.1.2022).
Byla úplně v pořádku. Byla jen hodně hyperaktivní. Hodně běhala v takovém tom placatém kolečku. Taky hodně šplhala, ale i padala a s tím se nedalo bohužel nic dělat. Měla 3 patrovou klec. Přišla jsem domů, otevřela klec a mluvila na ni. Nic se nedělo. Tak jsem jako obvykle prohrabala piliny před domečkem, aby se vzbudila. Pořád nic. Zvedla jsem domeček a ležela v klubíčku mrtvá. Opravdu byla v pořádku, ale byla hodně rychlá a hyperaktivní.
Chtěla bych vědět co se stalo, ale samozřejmě nedokážu si představit že jí někdo pitvá.
Neví tedy někdo z vás co se mohlo třeba stát?

info o ní :
- holka
- domácí chov
- křeček džungarský

Cokoliv. Vrozená vada, nějaká nemoc, vnitřní krvácení...

Maggiee

18.1.2022 20:10
Maggiee

XXX.XXX.85.56

Možná jsem zapomněla říct, že člen naší rodiny měl koronavir, a staral se o ní 5dní.

18.1.2022 20:29

Maggiee napsal(a):
Možná jsem zapomněla říct, že člen naší rodiny měl koronavir, a staral se o ní 5dní.

Neblbněte, coronavirus za to fakt nemůže.

Maggiee

18.1.2022 22:27
Maggiee

XXX.XXX.85.56

Asi ne, jen jsem to chtěla říct kdyby náhodou. Nevíte tedy čím by to mohlo být?

19.1.2022 06:39

Klec je pro křečíky nevhodná, nemají packy, na rozdíl od velkých křečků, uzpůsobené k lezení a mřížky se jim smekají. Prohlédněte si někdy jaké mají zadní zespoda. Lepší je dostatečně vysoké a velké akvárium.
Jinak kromě toho, že mohl křeček spadnout a přivodit si nějaké vnitřní zranění, mohla to samozřejmě být i vrozená vada, nebo něco dalšího. To Vám tady na dálku nikdo neřekne.

19.1.2022 10:14

Maggiee napsal(a):
Asi ne, jen jsem to chtěla říct kdyby náhodou. Nevíte tedy čím by to mohlo být?

Již jsem odpověděla. Včera 19 53. Proč se ptáte znovu?

Maggiee

19.1.2022 11:30
Maggiee

XXX.XXX.85.56

Odpověděla jste že to nebude koronavirem, ptala jsem se jestli nevíte o něčem jiném co se mohlo stát

19.1.2022 12:27
Varaxi

XXX.XXX.150.244

Maggiee napsal(a):
Odpověděla jste že to nebude koronavirem, ptala jsem se jestli nevíte o něčem jiném co se mohlo stát

Jak už kometa napsala, mohlo se stát Cokoliv. Vrozená vada, nějaká nemoc, vnitřní krvácení...
Máte vlastně dvě možnosti: Pitvu a věšteckou kouli.
Jakýkoli tip na to, co se mohlo křečkovi stát, je jen a pouze tipem. Ten křeček mohl uhynout na naprosto cokoli - chybu ve výživě, nedostatek vody, ucpání trávicího traktu, šok, zranění, libovolnou nemoc, náhlou klimatickou změnu, prostě těch možných příčin je neomezeně.
Nikdo z nás křečka neviděl; pokud nevíte Vy, co se mu stalo, nikdo z nás to vědět nemůže.
Chápu Vaši touhu zjistit, co se vlastně stalo. Ale bez pitvy se prostě musíte smířit s tím, že umřela z neznámých příčin.

19.1.2022 13:57

Maggiee napsal(a):

Tak ještě jednou. Odpověď máte včera 19 53. Holt si musíte popojet nahoru.

Přidejte reakci

Přidat smajlík