Maggiee

XXX.XXX.85.56
Dobrý den,
mám křečka džungarského 3mesíce (přivezla jsem si ho 3.9.2021 a umřel 18.1.2022).
Byla úplně v pořádku. Byla jen hodně hyperaktivní. Hodně běhala v takovém tom placatém kolečku. Taky hodně šplhala, ale i padala a s tím se nedalo bohužel nic dělat. Měla 3 patrovou klec. Přišla jsem domů, otevřela klec a mluvila na ni. Nic se nedělo. Tak jsem jako obvykle prohrabala piliny před domečkem, aby se vzbudila. Pořád nic. Zvedla jsem domeček a ležela v klubíčku mrtvá. Opravdu byla v pořádku, ale byla hodně rychlá a hyperaktivní.
Chtěla bych vědět co se stalo, ale samozřejmě nedokážu si představit že jí někdo pitvá.
Neví tedy někdo z vás co se mohlo třeba stát?
info o ní :
- holka
- domácí chov
- křeček džungarský
Uživatel s deaktivovaným účtem

Maggiee
napsal(a):
Dobrý den,
mám křečka džungarského 3mesíce (přivezla jsem si ho 3.9.2021 a umřel 18.1.2022).
Byla úplně v pořádku. Byla jen hodně hyperaktivní. Hodně běhala v takovém tom placatém kolečku. Taky hodně šplhala, ale i padala a s tím se nedalo bohužel nic dělat. Měla 3 patrovou klec. Přišla jsem domů, otevřela klec a mluvila na ni. Nic se nedělo. Tak jsem jako obvykle prohrabala piliny před domečkem, aby se vzbudila. Pořád nic. Zvedla jsem domeček a ležela v klubíčku mrtvá. Opravdu byla v pořádku, ale byla hodně rychlá a hyperaktivní.
Chtěla bych vědět co se stalo, ale samozřejmě nedokážu si představit že jí někdo pitvá.
Neví tedy někdo z vás co se mohlo třeba stát?
info o ní :
- holka
- domácí chov
- křeček džungarský
Cokoliv. Vrozená vada, nějaká nemoc, vnitřní krvácení...
Maggiee

XXX.XXX.85.56
Možná jsem zapomněla říct, že člen naší rodiny měl koronavir, a staral se o ní 5dní.

Maggiee
napsal(a):
Možná jsem zapomněla říct, že člen naší rodiny měl koronavir, a staral se o ní 5dní.
Neblbněte, coronavirus za to fakt nemůže.
Maggiee

XXX.XXX.85.56
Asi ne, jen jsem to chtěla říct kdyby náhodou. Nevíte tedy čím by to mohlo být?

Klec je pro křečíky nevhodná, nemají packy, na rozdíl od velkých křečků, uzpůsobené k lezení a mřížky se jim smekají. Prohlédněte si někdy jaké mají zadní zespoda. Lepší je dostatečně vysoké a velké akvárium.
Jinak kromě toho, že mohl křeček spadnout a přivodit si nějaké vnitřní zranění, mohla to samozřejmě být i vrozená vada, nebo něco dalšího. To Vám tady na dálku nikdo neřekne.

Maggiee
napsal(a):
Asi ne, jen jsem to chtěla říct kdyby náhodou. Nevíte tedy čím by to mohlo být?
Již jsem odpověděla. Včera 19 53. Proč se ptáte znovu?
Maggiee

XXX.XXX.85.56
Odpověděla jste že to nebude koronavirem, ptala jsem se jestli nevíte o něčem jiném co se mohlo stát
Maggiee
napsal(a):
Odpověděla jste že to nebude koronavirem, ptala jsem se jestli nevíte o něčem jiném co se mohlo stát
Jak už kometa napsala, mohlo se stát Cokoliv. Vrozená vada, nějaká nemoc, vnitřní krvácení...
Máte vlastně dvě možnosti: Pitvu a věšteckou kouli.
Jakýkoli tip na to, co se mohlo křečkovi stát, je jen a pouze tipem. Ten křeček mohl uhynout na naprosto cokoli - chybu ve výživě, nedostatek vody, ucpání trávicího traktu, šok, zranění, libovolnou nemoc, náhlou klimatickou změnu, prostě těch možných příčin je neomezeně.
Nikdo z nás křečka neviděl; pokud nevíte Vy, co se mu stalo, nikdo z nás to vědět nemůže.
Chápu Vaši touhu zjistit, co se vlastně stalo. Ale bez pitvy se prostě musíte smířit s tím, že umřela z neznámých příčin.

Maggiee
napsal(a):
Tak ještě jednou. Odpověď máte včera 19 53. Holt si musíte popojet nahoru.