Dobrý den, prosím o velice rychlou odpověď.
Samička myši laboratorní mi porodila 12 mláďat. Ze začátku bylo vše v pořádku, ale dnes jsem si všimla, že jedno mládě žrala.
Když jsem se podívala kolik mláďat zbylo, bylo jich tam už jen 8.
Je jim teprve 9 dní.
Vůbec nevím, čím bych je mohla krmit, aby alespoň pár z nich přežilo.
Moc děkuji za co nejrychlejší odpověď a přeji hezký večer.
ff

XXX.XXX.244.169
Dala bych jí trochu lučiny. Prý to dělají když mají pocit že jim chybí živočišné bílkoviny (nevím, i mě to zní jako blbost). Ale u křečků mi zabralo dát tu lučinu.
Uživatel s deaktivovaným účtem

kakiva123
napsal(a):
Tak bohužel, lučina nejspíše nepomohla. Dnes jsem jí přistihla jak jí další mládě a lučiny jsem jí dala opravdu dost. Neví někdo prosím, jak bych mohla zachránit zbytek mláďat? Budu vděčná za každou odpověď.
Nijak. Možná špatná matka. Možná ji něco ruší.

sušený mlíko pro kočky, ale ta úspěšnost je mizivá
jinak příčinou bývá rušení, přítomnost samce, málo prostoru na chované myši nebo nedostatek živočišných bílkovin v krmení.

sušený mlíko pro kočky, ale ta úspěšnost je mizivá
jinak příčinou bývá rušení, přítomnost samce, málo prostoru na chované myši nebo nedostatek živočišných bílkovin v krmení.

kakiva123
napsal(a):
Vždy vidím taková ta videa jak si někdo vlastnoručně odchová nalezené myší mládě. Něčím je krmit musí a moc ráda bych zjistila čím.
Na video si může dát každý, co chce. To nemá žádnou vypovídající hodnotu. Ostatní viz bodlinka - můžete to zkusit (výsledek velmi nejistý). Spíš bych přemýšlela, proč se to stalo.

kakiva123
napsal(a):
Moc děkuji za tip. Vůbec netuším čím by to mohlo být. Samce u sebe nemá, já ji neruším a na rušném místě také není. Uvidím jak to bude pokračovat. Děkuji moc všem za odpovědi.
Je to prvnička?

kakiva123
napsal(a):
Nevím přesně co tím myslíte (v termínech se zatím moc nevyznám) ale jestli se ptáte na to, jestli jsou to její první mláďata tak ano.
Ano, přesně na to jsem se ptala. Prvnička = má poprvé mláďata. Občas se to stává, že to taková samička nezvládne. I u jiných druhů zvířat.

kakiva123
napsal(a):
Tak to možná bude tím. Budu se snažit zachránit všechny mláďata co nejvíc to půjde. A ještě se chci zeptat, v kolika dnech tak začínají mláďata jíst pevnou stravu? Na internetu je to všude jinak. Moc děkuji za odpovědi.
Cca ve dvou týdnech.