Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.2.2022 21:37
Martavernerova

XXX.XXX.131.40

Dobry den,
mám skinny morče a mám podezření na alergii na seno.
Mám otekle a svědivé oči, chtela bych se zeptat, zda se dá seno nahradit například seno z granuli nebo něčím jiným?
Děkuji.

3.2.2022 22:16
juhaj

XXX.XXX.164.121

Určitě se ozvou i jiní, ale důležité je, CO je to za seno, tedy, odkud ho berete a jak bylo uskladněno. Zdravé seno by asi alergii nezpůsobylo, ale seno nekvalitní, no, to dokáže udělat pěknou paseku!

3.2.2022 22:21
Martavernerova

XXX.XXX.131.40

juhaj napsal(a):
Určitě se ozvou i jiní, ale důležité je, CO je to za seno, tedy, odkud ho berete a jak bylo uskladněno. Zdravé seno by asi alergii nezpůsobylo, ale seno nekvalitní, no, to dokáže udělat pěknou paseku!

Děkuju a nevite třeba jaké je seno kvalitní které bych mohla vyzkoušet třeba by mě alergie přešla :)

Uživatel s deaktivovaným účtem

4.2.2022 08:06

Martavernerova napsal(a):
Děkuju a nevite třeba jaké je seno kvalitní které bych mohla vyzkoušet třeba by mě alergie přešla :)

Nevím. Ale v první řadě bych navštívila alergologa. Pokud máte po trošce sena (pro morče) oteklé a svědivé oči.

4.2.2022 08:10

juhaj napsal(a):

Nezpůsobilo. Ale i jinak ne úplně souhlasím - alergie je přemrštěná reakce imunitního systému, klidně i na seno kvalitní. Příklad - někdo sezobe celé balení arašídových oříšku bez problémů, alergik může i po jednom kousku dostat anafylaktický šok.

4.2.2022 10:06
Martavernerova

XXX.XXX.131.40

A nevíte jestli by granulat biostan seno morčeti nahradil ?četla jsem nějaké diskuze kde pravé biostan doporučuji
Nebo nějaké jine granule které by seno nahradilo ?

4.2.2022 16:22
juhaj

XXX.XXX.164.121

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Nezpůsobilo. Ale i jinak ne úplně souhlasím - alergie je přemrštěná reakce imunitního systému, klidně i na seno kvalitní. Příklad - někdo sezobe celé balení arašídových oříšku bez problémů, alergik může i po jednom kousku dostat anafylaktický šok.

Jasně, chápu, ale zase alergie na arašídy je cekjem častá, ale na přirozenou potravu ( vlastně základni pro to zvíře), uz je míň pravděpodobná. Ale stát se může, urcitě, jen bych asi zkusila vzít ještě seno z jiného zdroje, pro jistotu.

4.2.2022 17:14

juhaj napsal(a):
Jasně, chápu, ale zase alergie na arašídy je cekjem častá, ale na přirozenou potravu ( vlastně základni pro to zvíře), uz je míň pravděpodobná. Ale stát se může, urcitě, jen bych asi zkusila vzít ještě seno z jiného zdroje, pro jistotu.

Nevím, jestli si rozumíme. Alergii má zadavatelka. Teda aspoň to píše.

4.2.2022 19:44
juhaj

XXX.XXX.164.121

Tak to jsem nepochopila 🤭. Tak to jo. Ale to mám taky, takže alergii zadavatele nezávádim, protože v mládí jsem jí měla dost silnou, ale dala jsem kromě morčat i ty koně. Jen házení sena na půdě znamenalo, že jsem se málem udusila, prášek nepomáhal.

7.2.2022 10:58
Mame

XXX.XXX.173.101

I kvalitní seno způsobuje alergické reakce.

Přidejte reakci

Přidat smajlík