Sheyla_2021

XXX.XXX.96.32
Dobrý den,
mám morče - samičku a nechce se jí moc běhat nebo se pohybovat. Jedinou její zábavou je spaní mi na klíně nebo žraní. Žádné zdravotní problémy nemá. Krmíme ji senem, granulemi a C. Vodu má neomezenou. V kleci má jak domeček kde spí tak domeček přes který může skákat. Snažím se ji pouštět, ale vždy jen stojí u mě (nebo pode mnou, když vedle ní sedím) a udělá maximálně pár kroků aby se u mě schovala nebo něco očuchala.
Toho jsem zkusila využít a vyrobit jí nějaké zajímavé hračky, kterými by chodila - bez úspěchu.
Nemáte nějaké nápady jak ji rozpohybovat?
Uživatel s deaktivovaným účtem

druhé morče
morče na samotce je chudák

Jak píše Bodlinka. Pořídit druhé morče. Samici a nebo kastrovaného samce. Už to zde bylo zmíněno mnohokrát, ale jsou země, kde se chov jednoho morčete považuje za týrání. Samozřejmě s tím také souvisí větší nároky na prostor, pro dvě morčindy minimálně 120 klec.
Jo a ještě dodám, že ta morčecí žravost může být i výhoda, za lákavou odměnu se morče zvládne naučit i pár triků (třeba otočku, nebo slalom), jen to chce trpělivost a samo od sebe to dělat nebude.
Shayela_2010

XXX.XXX.96.32
Já jsem druhé morče chtěla pořídit, ale nevím jestli by mu neublížila. Vím že už to bylo v druhé konverzaci, ale tady se toho bojím spíš proto, že vím jak nesnáší mého křečka a jak žárlí. Taky vím že křeček je něco jiného, ale i tak.
Ona už tu je s námi od září (takže chvilku) a nevypadá že by druhé morče chtěla. Chvilku tu s ní byl sameček (v jiné kleci), ale pak zemřel (měl osm let) a ona tu byla sama jen s mým křečkem a psem.
Ty triky jsem zkoušela, hlavně tu otočku. Přišla mi nejlehčí, ale jí zase nejtěžší. Učila jsem ji to na mrkev. Otáčela jsem ji okolo její hlavy aby se točila za ní. Když byla někde ve třetině dala jsem jí ji a pokračovala dal s něčím jiným. Jedině tak to udělala. A to jsme to trénovali dlouho.

Předpokládám, že jste dítě...
Nevypadá, že by druhé morče chtěla? Jak se to jako pozná, to ta morčice říkala? Omg.
Společnost stejného druhu, ničím nenahradíte! Přidáte-li k dospělé samici mládě, také samičku, s největší pravděpodobností se snesou. Perou se obvykle spíše samci. Seznamovat postupně mimo klec, pak dát spolu do vyčištěné, dostatečně prostorné klece.
A zapomeňte na totální blbosti typu "morče žárlí na křečka".
Shayela_2010

XXX.XXX.96.32
Já vím že to s tím žárlením zní divně, ale přijde mi to tak. Různé typy zvířat dokáží žárlit jak na stejné druhy tak na jiné. Taky jsem chtěla koupit tedy králíka, ale to by bylo doma moc zvířat. Moje morče vypadá spokojeně a teď jsem mu našla na netu i pár hraček které by ho mohly trochu rozhýbat. Já jsem ráda za všechny informace - ne ty negativní - ale existuje i nějaký jiný způsob? Na jaře bych kdyžtak to druhé morče koupila, ale zatím to chci zkusit takhle.

Shayela_2010
napsal(a):
Já vím že to s tím žárlením zní divně, ale přijde mi to tak. Různé typy zvířat dokáží žárlit jak na stejné druhy tak na jiné. Taky jsem chtěla koupit tedy králíka, ale to by bylo doma moc zvířat. Moje morče vypadá spokojeně a teď jsem mu našla na netu i pár hraček které by ho mohly trochu rozhýbat. Já jsem ráda za všechny informace - ne ty negativní - ale existuje i nějaký jiný způsob? Na jaře bych kdyžtak to druhé morče koupila, ale zatím to chci zkusit takhle.
Takže stejně si vedete svou. Tak proč se ptáte? Když teda všechno víte. A zajímalo by mě, co jsou negativní informace. Když už, tak reakce.
Shayela_2010

XXX.XXX.96.32
Já nenapsala negativní informace, já napsala za všechny informace- ne ty negativní -.... Tím bylo myšleno negativní komentáře, odpovědi, názory. No a informace jsou jasné

Shayela_2010
napsal(a):
Já nenapsala negativní informace, já napsala za všechny informace- ne ty negativní -.... Tím bylo myšleno negativní komentáře, odpovědi, názory. No a informace jsou jasné
A jak máme vědět, co tím bylo myšleno? Z vašeho textu to nevyplývá. Stejně si odporujete i na koních. Ale to je jedno, rad se vám dostalo, máte svou pravdu.
Shayela_2010

XXX.XXX.96.32
Jak odporuji na koních? Přečtěte si to znovu celý a pak mi sem napište. A to s těma informacema pozná i 10 letý kluk, tak nechápu co vám na tom není jasné.

Shayela_2010
napsal(a):
Jak odporuji na koních? Přečtěte si to znovu celý a pak mi sem napište. A to s těma informacema pozná i 10 letý kluk, tak nechápu co vám na tom není jasné.
Nepotřebuji to číst znovu. Vaše texty jsou poněkud schizoidní.
Shayela_2010

XXX.XXX.96.32
No... Tak jak?
Rozpohybujete ji druhou kamoskou.. Jak Vam jiz bylo napsano. Samice jsou silne skupinova zvirata, takze i jen pro chov doma v kleci, to chce holky dve:-) Klec 100 cm by mela byt v pohode pro dve. A poridte k ni malou samicku po odstavu, ta starsi s ni bude v pohode. To neni treba strachu z nejakeho nesnaseni se.. Ja osobne tedy samotnou samicku na mazlicka neprodam. Vzdy jen dve nebo malou k samici, co uz nekdo opravdu doma ma. Uvidite, jak obzije, az budou dve.
Králík k morčeti tak úplně nepatří. K morčeti patří morče. Jak už bylo řečeno, pořiďte prostě mladou samici po odstavu a žádný problém nebude.
Jediný problém, co jsem kdy s morčecíma samicema musela řešit, byly dvě sestry, co byly obě takové od rány a rády si věci řešily samy. Každá zvlášť v jiné skupině ale už byla v pořádku.