Problém s mláďaty myší

Myš domácí
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Teresia

25.3.2022 06:35
Teresia

XXX.XXX.133.104

Zdravím,
Ujmuli jsme se myšky, která nám ale po čase bez předchozích známek těhotneství porodila. Všechna mláďata se zdají v pořádku, jsou čilá, běhají, začínají jíst. Teď za posledních pár dní hodně vyrostli, bude jim do 14 dní. Ale jak vyrostli, objevily se některým na tělíčku holá místa. Nevíte o co by se mohlo jednat? A jak je případně léčit? Nebo je to třeba normální a ještě se kompletně osrstí? Nebo by si to snad mohli trhat? Žijí ve skupině dalších tří mladých-dospělých samic a ty mají srst v pořádku.

Děkuji předem za odpovědi ❤️

25.3.2022 10:20
Atheira

XXX.XXX.209.8

Fotky máte?

Uživatel s deaktivovaným účtem

25.3.2022 13:02

Teresia napsal(a):
Zdravím,
Ujmuli jsme se myšky, která nám ale po čase bez předchozích známek těhotneství porodila. Všechna mláďata se zdají v pořádku, jsou čilá, běhají, začínají jíst. Teď za posledních pár dní hodně vyrostli, bude jim do 14 dní. Ale jak vyrostli, objevily se některým na tělíčku holá místa. Nevíte o co by se mohlo jednat? A jak je případně léčit? Nebo je to třeba normální a ještě se kompletně osrstí? Nebo by si to snad mohli trhat? Žijí ve skupině dalších tří mladých-dospělých samic a ty mají srst v pořádku.

Děkuji předem za odpovědi ❤️

Foto by mohlo napovědět.

Teresia

25.3.2022 17:33
Teresia

XXX.XXX.42.200

Podařilo se mi to vyfotit aspoň takhle. Koukám, že tohle jedno má už dnes holé téměř celé tělo

25.3.2022 17:40

Teresia napsal(a):
Podařilo se mi to vyfotit aspoň takhle. Koukám, že tohle jedno má už dnes holé téměř celé tělo

Fotky nic moc. Ale napadá mě genetika?

Teresia

25.3.2022 17:57
Teresia

XXX.XXX.42.200

Je to možné. Na kůži nemají žádné strupy, šupiny.. vypadá zdravě. Jen takhle extrémně línají. Každopádně matka je normální chlupatá myš.

Teresia

25.3.2022 18:28
Teresia

XXX.XXX.42.200

25.3.2022 20:12
Atheira

XXX.XXX.170.98

Existuje plemeno morčat, které se narodí osrstěné a následně v líná dohola. Není něco takového i u myší? Nemám v tom úplně přehled.

25.3.2022 20:44

Atheira napsal(a):
Existuje plemeno morčat, které se narodí osrstěné a následně v líná dohola. Není něco takového i u myší? Nemám v tom úplně přehled.

Ha! To by mě taky zajímalo. Na fotce to vypadá na té myši tak nějak přirozeně.

25.3.2022 21:02
Atheira

XXX.XXX.209.8

Tak to funguje stejně jako u těch baldwinů od morčat: "Bezsrsté myši se rodí holé. Poté jim naroste normální srst. Tato srst jim asi ve třech týdnech začne vypadávat."
Prý nu-nu myši.

Teresia

26.3.2022 13:07
Teresia

XXX.XXX.151.228

Tak myslíte, že je možné, že je to ta bezsrstá myš?

26.3.2022 13:16
Atheira

XXX.XXX.137.181

Teresia napsal(a):
Tak myslíte, že je možné, že je to ta bezsrstá myš?

Předky neznáte, tak možné to je, že se tam nějaká někde vloudila. Ale jsou to jen dohady. Jestli je to tak nebo je v tom něco jiného.

Přidejte reakci

Přidat smajlík