Jak převychovat 8mi letou fenu?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.5.2022 18:56
Atevi67

XXX.XXX.77.246

Dobry den,mam problem,koupili jsme s manzelem 8 letou civavu,je hodna,ale na manzela vyjizdi a dokonce ho i kousne. Jak ji to odnaucit?

Uživatel s deaktivovaným účtem

11.5.2022 19:18

Atevi67 napsal(a):
Dobry den,mam problem,koupili jsme s manzelem 8 letou civavu,je hodna,ale na manzela vyjizdi a dokonce ho i kousne. Jak ji to odnaucit?

Dejte na psy. Tady jste mezi morčaty a potkany. S více informacemi - jako třeba vaše zkušenosti se psy, z jakých podmínek jste ji koupili, za jakých okolností na manžela vyjíždí... Ale stejně se nejspíš dozvíte, že je potřeba, aby to odborník viděl naživo. Ono opravit psa nebo i jiné zvíře není jako opravit pračku. A po internetu už vůbec ne.

11.5.2022 21:38

Možná má čivavka špatné zkušenosti s chlapi. Ono není nic neobvyklého, že pes reaguje jinak na ženský a jinak na mužský.
Osobně bych nechala co nejvíce péče na chlapovi...venčení, krmení, klidně krmení z ruky, nějaké to povelování, procházky, mazlení. Vše po dobrém, s odměnami. Prostě, aby si čivavka vybudovala s manželem vztah založený na důvěře a lásce. Manžel musí být pro čivavku čitelný, srozumitelný.
Určitě to nebude hned, může to být běh na delší trať.

11.5.2022 22:03
rapotacka11

XXX.XXX.225.176

Ať si manžel psa nevšímá.
Není li manžel hlučný a bude li mít
psa rád, zlepší se to.
Časem.

12.5.2022 07:03
impact

XXX.XXX.34.45

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Dejte na psy. Tady jste mezi morčaty a potkany. S více informacemi - jako třeba vaše zkušenosti se psy, z jakých podmínek jste ji koupili, za jakých okolností na manžela vyjíždí... Ale stejně se nejspíš dozvíte, že je potřeba, aby to odborník viděl naživo. Ono opravit psa nebo i jiné zvíře není jako opravit pračku. A po internetu už vůbec ne.

Mezi morčaty a potkany. To sedlo.

Jinak doufám, že ji admin upozornil, že jí to přesunul. Aby to chudák nehledala.

12.5.2022 09:19

impact napsal(a):

Jinak doufám, že ji admin upozornil, že jí to přesunul. Aby to chudák nehledala.

Upozornila jsem já, že je špatně. Tak by to měla vědět.

12.5.2022 09:52
fikovnice

XXX.XXX.135.110

impact napsal(a):

Ona tam někde v jiné sekci (Tera) má "Kometa" super hlášku.
Někdo tam nabízel k chovu prodej plšíků či něčeho takového. Ale dal to do sekce "Terarijní zvířata". A "Kometa" k tomu napsala, že v té sekci ta nabídka vypadá jako by ta zvířata nabízel na krmení hadů.

12.5.2022 09:58
impact

XXX.XXX.34.45

Upozornila jsem já, že je špatně. Tak by to měla vědět.

Jsme na fóru psů. Jestli to teď hledá u morčat, tak to nenajde.

12.5.2022 09:59
Varaxi

XXX.XXX.150.244

impact napsal(a):
Jsme na fóru psů. Jestli to teď hledá u morčat, tak to nenajde.

Teď už jo, admini to přesunuli. :)

12.5.2022 10:13
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

impact napsal(a):

aj, až ten jsem to pochopila ten příspěvek komety - ono to bylo někde jinde a já myslela, že mozek už začal atrofovat

12.5.2022 10:17
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Atevi67 napsal(a):

Koupili jste si psa s nějakou historií, podle toho k němu musíte přistupovat. Netlačit na pilu, na druhou stranu nelitovat. Nastavit určitá základní pravidla, která je třeba dodržovat a začít pracovat s tím, jak se pes projevuje. Jak bylo zmíněno, má nejspíš blbý zkušenosti s muži. Tak bych se k tomu postavila já. A kdybych byla chlap budu postupovat tak, že psa si moc všímat nebudu, ale na druhou stranu budu zdrojem potravy, klidu a případně i nějaký tichý, klidný zábavy. Vzala bych psa na vodítku ven, sedla si na lavičku se sváčou a s pamlskama a sem tam se podělila. hlídala bych si momenty, kdy si mě pes v klidu a bez stresu se zájmem všímá , tichým hlubším hlasem bych pochválila, jak je pejsek šikovnej a nabídla - v sedu na zemi - to je, řekla bych u takovýchhle malých pidipesů podstatný, že se snížíme co nejvíc k zemi a netrčíme nad nimi jako hrozba - otevřenou dlaň s dobrůtkou.

12.5.2022 13:32

Atevi67 napsal(a):

neodnaučovat, ale UČIT
v tom je rozdíl
dívat se na ni jako na nepopsaný list a učit jako štěně
po dobrém, za odměny
to umí hezky podpořit psychiku, krom jiného

jinak viz Zrzavci, jen poznámka - u takové práce je fakt třeba zapojit empatii, žádný přesný mustr neexistuje, je třeba se řídit reakcemi psa a reagovat, a to vlastně určuje směr i tempo práce

12.5.2022 14:09
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

neodnaučovat, ale UČIT
v tom je rozdíl
dívat se na ni jako na nepopsaný list a učit jako štěně
po dobrém, za odměny
to umí hezky podpořit psychiku, krom jiného

jinak viz Zrzavci, jen poznámka - u takové práce je fakt třeba zapojit empatii, žádný přesný mustr neexistuje, je třeba se řídit reakcemi psa a reagovat, a to vlastně určuje směr i tempo práce

Jo musí se s citem, jen bych ještě jednou zdůraznila to, co nás většinou nenapadne - tu velikost člověka - sedala bych si na zem, zmenšovala se, aby mou výšku pes nebral jako hrozbu. Sedla bych si třeba v předsíni, měla misku s malinkými kousíčky vařenýho masa a tak trochu bych se s nima ládovala, pomalu, v klidu a psa si nevšímala. Však ona by časem přišla sama od sebe. Usmála bych se, neříkala nic a pomalu (ne váhavě, prsotě pomalu, v klidu) nabídla dlaň s kousíčkem voňavýho masa.
Když se se mnou takhle podobně poseznamovala fena akity-žiletka, který musela mít mezi lidmi pořád košík a staly se z nás bez nadsázky nejlepší kámošky- půjde to s čibabkou určitě taky.

Přidejte reakci

Přidat smajlík