Chov laboratorní myšky v kleci

Myš laboratorní
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.5.2022 16:14
Mirkama

XXX.XXX.24.24

Zdravím, má někdo zkušenost, jak široká mezera mezi dráty musí být, aby myšky neutekly z klece? Mám klec s roztečí drátů 1.5 cm. Děkuji

13.5.2022 16:29
Atheira

XXX.XXX.209.8

1cm pro dospělé myši, mlaďoši vám zdrhnou i tím. Jednou se mi roztečí přesně 0,9cm rozutekl 10hlavý vrh sotva dvoutýdenních mláďat. Od té doby jsem měla buď boxy nebo 0,5cm.

14.5.2022 21:47
Mirkama

XXX.XXX.24.24

Aha, tak to děkuji, mně právě ve zverimexu říkali, že si myslí, že mezera 1.5 by neměla vadit.

Uživatel s deaktivovaným účtem

15.5.2022 06:35

Mirkama napsal(a):
Aha, tak to děkuji, mně právě ve zverimexu říkali, že si myslí, že mezera 1.5 by neměla vadit.

Ve zverimexech nejsou většinou odborníci. Bohužel.

15.5.2022 06:46
Atheira

XXX.XXX.232.27

Mirkama napsal(a):

Ve zverimexech ví tak obecně kulový. Výjimky mají moji omluvu, nicméně myslím, že osoba, které na zvířatech záleží a která něčemu kolem nich rozumí, nemá ve zverimexu šanci vydržet.

1.5cm rozteč je tak pro mladýho potkana.

15.5.2022 09:05

Atheira napsal(a):
Ve zverimexech ví tak obecně kulový. Výjimky mají moji omluvu, nicméně myslím, že osoba, které na zvířatech záleží a která něčemu kolem nich rozumí, nemá ve zverimexu šanci vydržet.

Přesně tak. Vidím to ve zverimexech, kam občas zavítám. Jak se tam střídá personál. Včetně našich absolventů - plat mizerný, práce mnoho a musí hlavně prodat. I když se jim to eticky příčí. Proto odcházejí.

15.5.2022 15:44
Mirkama

XXX.XXX.24.24

Atheira napsal(a):

Potkana jsem měla v kleci s mezerama 1.5 ale ten byl ochočený a neměl snahu zdrhat. Počkal si, až mu otevřu a pustím ho ven. Bílá myška je něco jiného holt. Mně se moc nechce je nechat v tom akvárku, právě proto, že jsem měla ochočené potkany a když byl v akvárku a pak šel ven, tak mu vadily zvuky, protože to akvárko všechno tlumí. Je to takový jiný. Ale nemohu nikde sehnat klec s mezerou 0.5 cm.

15.5.2022 15:59
Atheira

XXX.XXX.209.8

Mirkama napsal(a):
Potkana jsem měla v kleci s mezerama 1.5 ale ten byl ochočený a neměl snahu zdrhat. Počkal si, až mu otevřu a pustím ho ven. Bílá myška je něco jiného holt. Mně se moc nechce je nechat v tom akvárku, právě proto, že jsem měla ochočené potkany a když byl v akvárku a pak šel ven, tak mu vadily zvuky, protože to akvárko všechno tlumí. Je to takový jiný. Ale nemohu nikde sehnat klec s mezerou 0.5 cm.

Zase jestli má to akvárko dostatečnou plochu i výšku, bude v něm pro ty myši celkem snadné připravit dobré vyžití. Máte možnost vyhrát si i s možností stavět pod úrovní podestýlky a vytvořit jim tam skvělé zázemí. Směrem vzhůru zase větve atd...
Myšky se dají ochočit taky velmi dobře, nenechte se zmást. A akvárko v tom nehraje moc roli.
Nicméně stejně jako platí u potkanů, myši by neměly být samy. U samců je to složitější, tam se chov jednoho doporučuje proto, že s jiným samcem se nesnese, ale holky určitě ve skupině, na samotce rozhodně ne.

https://www.bitiba.cz/shop/ostatni_zvirata/mala_zvirata/klece_ohradky/pro_potkany/587277?variantid=587277.0&mkt_source=1305054&gclid=Cj0KCQjwyYKUBhDJARIsAMj9lkGR5F4dnjyrOYCohnwWAQ1mWJp9wUsHy94BNconcFSZ2ms17vhWIFwaAjnDEALw_wcB z tohohle vám myš po odstavu spíše neuteče. Jestli chcete odchovávat mladé, tak fakt spíš doporučuju boxy.

15.5.2022 18:52
Mirkama

XXX.XXX.24.24

Atheira napsal(a):
Zase jestli má to akvárko dostatečnou plochu i výšku, bude v něm pro ty myši celkem snadné připravit dobré vyžití. Máte možnost vyhrát si i s možností stavět pod úrovní podestýlky a vytvořit jim tam skvělé zázemí. Směrem vzhůru zase větve atd...
Myšky se dají ochočit taky velmi dobře, nenechte se zmást. A akvárko v tom nehraje moc roli.
Nicméně stejně jako platí u potkanů, myši by neměly být samy. U samců je to složitější, tam se chov jednoho doporučuje proto, že s jiným samcem se nesnese, ale holky určitě ve skupině, na samotce rozhodně ne.

https://www.bitiba.cz/shop/ostatni_zvirata/mala_zvirata/klece_ohradky/pro_potkany/587277?variantid=587277.0&mkt_source=1305054&gclid=Cj0KCQjwyYKUBhDJARIsAMj9lkGR5F4dnjyrOYCohnwWAQ1mWJp9wUsHy94BNconcFSZ2ms17vhWIFwaAjnDEALw_wcB z tohohle vám myš po odstavu spíše neuteče. Jestli chcete odchovávat mladé, tak fakt spíš doporučuju boxy.

Mam 3 samičky. Ochočit myšku jako potkana je možné? Já měla potkana ochočeného tak, že coural na balkón, za mnou na zahradu, motal se okolo a stačilo dát ruku a už šplhal na rameno. Byl to vlastně pes v mini provedení. Myšky mám týden, lezou mi po ruce, to ano, ale že by byly ochočitelné jako potkan, je pro mně novina.

15.5.2022 19:13
Atheira

XXX.XXX.170.6

Mirkama napsal(a):
Mam 3 samičky. Ochočit myšku jako potkana je možné? Já měla potkana ochočeného tak, že coural na balkón, za mnou na zahradu, motal se okolo a stačilo dát ruku a už šplhal na rameno. Byl to vlastně pes v mini provedení. Myšky mám týden, lezou mi po ruce, to ano, ale že by byly ochočitelné jako potkan, je pro mně novina.

Jsou ochočitelné natolik, aby nezdrhly, když s nimi půjdete ven. Na pouštění někde volně to není, ale v kapuci s váma vydrží v pohodě.

16.5.2022 20:25
juhaj

XXX.XXX.164.121

Můj kdysi přítel měl dva bílé myšáky, bratry, celkem se snesli. Pouštěl je po stole, po zemi, když natáhl ruku s pamlskem, přišli si a nechali se chytit nebo pohladit.
Jenže. Na chalupě jim udělali takový výběh, aby si užili Sluníčka. Párkrát dobrý, jenže pak se kluci prohryzali ven.
Rodinná tragédie. Ovšem, mnoho a mnoho dalších let nacházeli a vídali obycejne domácí myší z velké části bílé.
Takze, myši se prosadi všude, kdyby vám utekli, budete mít jejich kopie stále na dohled 😁!

Přidejte reakci

Přidat smajlík