Haru

XXX.XXX.183.130
Dobrý den,
moje morče nic nepapá, ani nepobíhá, nepije a nemám na veterinu. Bojím se, že umře.
Pomozte mi prosím.
Upraveno Adminem 15.5.2022 v 11:22 - inteprunkce
Uživatel s deaktivovaným účtem

Haru
napsal(a):
Dobrý den,
moje morče nic nepapá, ani nepobíhá, nepije a nemám na veterinu. Bojím se, že umře.
Pomozte mi prosím.
Upraveno Adminem 15.5.2022 v 11:22 - inteprunkce
Vy nemáte pár stovek na veterinu? Ani rodiče ne? Ta fotka vypadá jak ze standardně vybaveného pokoje, ne z nějaké nouzové ubytovny.

Tak ho nechte zemřít, no.
juhaj
napsal(a):
Jenom doufám, že zadavatel už nemá další, protože je nové o pár korun levnější než veterinář a jemu se tak stýská!
Mně je z tohohle vždycky smutno. Ale je to o rodičích. Dokud nebudou ohledně malých zvířat dostatečně vzdělaní dospělí lidi, nezmění se vůbec nic.
On by se pak změnil i přístup těch dětí. Dokud se jim bude doma říkat, že k veterináři nemá smysl s morčetem chodit, nakonec se smíří s tím, že na veterinu pro morče nejsou peníze.
Varaxi
napsal(a):
Tak když je morče zjevně v posledním tažení, tak ať s ním k veterináři nechodí. Ale ať ho humánně utratí. Když si vzpomenu, jak jsme jeli s tříletým křečkem na eutanázii, protože chudák křeček nebyl schopen pohybu... Žila jsem v domnění, že to je samozřejmost. Asi není, no.
Jenomže morče se jeví jako v posledním tažení i při problémech, které jsou řešitelné. I u takových problémů skutečně v posledním tažení je, když se mu nepomůže. Přitom při správné péči se dá zase normálně dohromady.
Si představte, že by pro vás byly smrtelný zaražený prdy. Takovýhle hovadiny většinou způsobují, že desítky morčat v neadekvátní péči umíraj a mávne se nad tím rukou.
Ale jinak souhlasím. Když to jinak nejde, je eutanázie na místě. Jenže ta v x případech vyjde i dráž než kdyby se to morče dalo normálně za pomoci veterináře zase dohromady..

Varaxi
napsal(a):
Nás stálo utracení křečka 90 Kč. Tak asi záleží.
Každopádně morče, které nežere, umírá. Buďto mu zajistím diagnostiku a péči, nebo ho humánně utratím - i kdyby bez veterináře. Počkat, až samo chcípne, mi přijde strašné.
Humánní utrácení po domácku si ani nechci představovat, ani bych to zde nedoporučovala. Někteří lidi jsou schopní hrozných věcí (to nemyslím na Vás Varaxi, ale na leckeré zdejší tazatele). Prostě jít k veterináři, tečka.
Pro tazatele(tazatelku) platí, nemám-li na případné poskytnutí pomoci zvířeti, nepořizuji si jej.

drobná zvířata chovaná v domácnostech jsou ta, kde se děje vůbec nejvíc týrání zvířat.... ale je jednoduší kopat do velkochovů.