Dobrý den potřebovala bych radu vzala jsem si morče ze zverimexu a po par dnech jsem si všimla, že najednou nemůže na zadní nohy. Seno dostává každý den, krmivo s vitamínem C taky a voda je denně měněná. Samozřejmě mrkev a nějakou zeleninu také. Nemáte s tím někdo zkušenosti či by mohlo pomoct?
Uživatel s deaktivovaným účtem

Může jít o nedostatek vitamínu C, ale také o jiné zdravotní problémy, jen tak "od stolu" to nikdo nepotvrdí. Takže veterinář.

deny569
napsal(a):
Dobrý den potřebovala bych radu vzala jsem si morče ze zverimexu a po par dnech jsem si všimla, že najednou nemůže na zadní nohy. Seno dostává každý den, krmivo s vitamínem C taky a voda je denně měněná. Samozřejmě mrkev a nějakou zeleninu také. Nemáte s tím někdo zkušenosti či by mohlo pomoct?
Veterinář. Promiňte, ale když vy najednou přestanete chodit, budete se taky ptát na netu?
Tady je blbý, že nikdo neví, co se s tím morčetem dělo ty předchozí dny v tom zverimexu. Jestli třeba nedošlo někde k pádu nebo něčemu takovýmu. Jakou mělo výživu a jestli mu prostě něco výrazně nechybí. Z jakých je podmínek? To je prostě těžký takhle hádat, když nikdo nezná, co s tím morčetem bylo týden zpátky.
V minulosti jsem u kamarádky zažila, že si ze zverimexu přinesla potkany a po týdnu jí prostě ochrnuli na zadní nohy, rychle tak celkově zdivněli a sešli. Vím, že veterinář tehdy tvrdil, že je to virové onemocnění, zánět mozkových blan nebo co všechno se tam skloňovalo... na můj tehdejší mozeček to bylo moc složitých informací, takže nic moc nevím, jen jste mi to tím neznámým původem a průběhem připomněla, ale to byli potkani, ne morčata.
Jestli na nás budete mít náladu, zkuste se tu pak ozvat až dorazíte od toho veterináře, jestli se dozvíte, co s morčetem může být.

Atheira
napsal(a):
Tady je blbý, že nikdo neví, co se s tím morčetem dělo ty předchozí dny v tom zverimexu. Jestli třeba nedošlo někde k pádu nebo něčemu takovýmu. Jakou mělo výživu a jestli mu prostě něco výrazně nechybí. Z jakých je podmínek? To je prostě těžký takhle hádat, když nikdo nezná, co s tím morčetem bylo týden zpátky.
V minulosti jsem u kamarádky zažila, že si ze zverimexu přinesla potkany a po týdnu jí prostě ochrnuli na zadní nohy, rychle tak celkově zdivněli a sešli. Vím, že veterinář tehdy tvrdil, že je to virové onemocnění, zánět mozkových blan nebo co všechno se tam skloňovalo... na můj tehdejší mozeček to bylo moc složitých informací, takže nic moc nevím, jen jste mi to tím neznámým původem a průběhem připomněla, ale to byli potkani, ne morčata.
Jestli na nás budete mít náladu, zkuste se tu pak ozvat až dorazíte od toho veterináře, jestli se dozvíte, co s morčetem může být.
Proto je lepší kupovat tahle zvířata od prověřeného chovatele. Ve Zverimexu je to vždycky risk, že koupíte zvíře nemocné, špatně živené nebo předčasně březí.
napsal(a):
Proto je lepší kupovat tahle zvířata od prověřeného chovatele. Ve Zverimexu je to vždycky risk, že koupíte zvíře nemocné, špatně živené nebo předčasně březí.
Já bych zvíře ze zverimexu už nechtěla. Leda bych byla trochu masochista. Zvířata ze zverimexu a všechno, co se z toho může vyvrbit, do toho jde buď člověk z nevědomosti nebo blázen.

Atheira
napsal(a):
Já bych zvíře ze zverimexu už nechtěla. Leda bych byla trochu masochista. Zvířata ze zverimexu a všechno, co se z toho může vyvrbit, do toho jde buď člověk z nevědomosti nebo blázen.
Já bych jen rád podotkl, že ta ' výtečná ' zvířata do obchodů obvykle dodávají ti vaši špičkoví chovatelé a většinou zatraceně dobře ví, že se nějaký problém objeví - " lepší " zvířata odejdou přes zámluvy a podobně a zbytek se střelí..ano, správně, do obchodu
napsal(a):
Já bych jen rád podotkl, že ta ' výtečná ' zvířata do obchodů obvykle dodávají ti vaši špičkoví chovatelé a většinou zatraceně dobře ví, že se nějaký problém objeví - " lepší " zvířata odejdou přes zámluvy a podobně a zbytek se střelí..ano, správně, do obchodu
Jasně, protože chovatelům se tak běžně chce otravovat s webem, vypisovat plánovaný vrhy, dělat tomu rodokmeny, vybírat spojení, aby vyšly barvy a plemena, pro který se tomu chovu věnují a pak to všechno naložit a odvézt do prvního zverimexu. Nepovedený a nestandardní morčata se dávaj obecně za málo, ale rozhodně se nevozí v krabici někam do pandy v globusu.
Nevím, o jakých typech chovatelů mluvíte vy, ale mám pocit, že ti "moji" špičkoví chovatelé takovýhle prasárny nedělaj.
Od člověka, kterýmu po sobě skáče jedno přes druhý, bez nějakého konkrétního chovatelského záměru, bych si zvíře nekoupila. To není chov, to je obyčejný bezcílný množení.
napsal(a):
To si delate srandu? Nikdy bych do zverimexu neprodala jediny svuj odchov, i kdybych jim mela hledat novy domov rok. A ani zadne chovatele s registrovanou CHS neznam, ze by nekdy neco dodali do zverimexu. Do zverimexu se dostavaji morcata od mnozitelu, kteri to ‘sekaji’ hlava nehlava a je jim jedno, ze tam prodaji tritydenni mladata a po pribuzenskem krizeni. Dejte si pozor na pomluvy.. A taky si prohlidnete morcata ve zverimexech-fakt Vam to pripada jako morcata, ktera jsou chovana u dobrych chovatelu, co se snazi o nejaky standard zvirete? Ty spicaty hlavy a malinkaty usi..

Jak tady slečna říkala, že seznamuje potkana s potkankou, aby je mohla mít dohromady, a přece ho chudáka nebude kastrovat a nebo si pořizovat stejnopohlavní zvířata, když přece je domluvená se zveráčem, že si ty vrhy vezmou... Tak taková nějaká zvířata bych čekala ve zveráči.
Omlouvám se za dlouhou prodlevu zkusila jsem mu dát petrželovou nať a stravu kterou by měl mít a hle morče vporadku běhá a je spokojené takže to nebylo ničím jiným než stravou. Pan veterinář ho nechtěl hned léčit nějakými injekcemi a poradil stravu s vyšším obsahem vitamínu a prinejhorsim přijít. Každopádně morcatko je spokojene jako by se nikdy nic nestalo :)