Džungarský křeček má plíseň

Křečík džungarský
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
31.5.2022 15:43
Sip

XXX.XXX.233.151

Dobrý den,
potřebovala bych radu. Můj křeček má lysiny na hrudi a v podpaží. Kůže je strupovitá a zarudlá. Veterinářka si myslí, že je to nejspíš plíseň. Mám postižená místa mazat mastí Imacort 2x denně. Je to ale problematické. Nedokážu křečka chytit tak, abych ho namazala a když už se trefím, tak křeček pak blázni. Běhá pomateně po kleci a do všeho kouše. Už jste někdo měl křečka s plísní? Není nějaký příjemnější způsob léčby? Četla jsem, že na plíseň je dobrý heřmánek (u lidí, nevím jak u křečka). Přemýšlím, že udělám heřmankový čaj a zkusím ho v tom vykoupat.

31.5.2022 16:10
Atheira

XXX.XXX.209.8

Kdyby šla plíseň zničit heřmánkem, tak z ní lidi nebývaj obecně tak zoufalí, když se někde zjeví. Jestli ho zvládnete koupat a jestli je možné u křečka imaverol použít, smočila bych ho v roztoku imaverolu nebo ho aspoň postříkala rozprašovačem (bacha na oči samozřejmě)

Uživatel s deaktivovaným účtem

31.5.2022 20:04

Sip napsal(a):
Dobrý den,
potřebovala bych radu. Můj křeček má lysiny na hrudi a v podpaží. Kůže je strupovitá a zarudlá. Veterinářka si myslí, že je to nejspíš plíseň. Mám postižená místa mazat mastí Imacort 2x denně. Je to ale problematické. Nedokážu křečka chytit tak, abych ho namazala a když už se trefím, tak křeček pak blázni. Běhá pomateně po kleci a do všeho kouše. Už jste někdo měl křečka s plísní? Není nějaký příjemnější způsob léčby? Četla jsem, že na plíseň je dobrý heřmánek (u lidí, nevím jak u křečka). Přemýšlím, že udělám heřmankový čaj a zkusím ho v tom vykoupat.

Na plíseň heřmánek fakt nepomůže, ani u lidí, ani u křečka. A veterinářka si myslí... - neudělala seškrab? Nasadit hned kortikoidy, no nevím.

31.5.2022 20:43
Sip

XXX.XXX.39.10

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Na plíseň heřmánek fakt nepomůže, ani u lidí, ani u křečka. A veterinářka si myslí... - neudělala seškrab? Nasadit hned kortikoidy, no nevím.

Seškrab udělala, ale teprve včera. Mám Doma ještě dezinfekci Betadin. Tím to prý taky můžu maznout.

1.6.2022 07:12

Sip napsal(a):
Seškrab udělala, ale teprve včera. Mám Doma ještě dezinfekci Betadin. Tím to prý taky můžu maznout.

To můžete. Když nepomůže, tak neuškodí. Ale dokud nevíte, čím přesně křeček trpí, je to léčba naslepo. A za mě na prd.

Přidejte reakci

Přidat smajlík