Ječmína

XXX.XXX.12.17
Dobrý den, mám takový problém před dvěmi týdny se mi narodily morčátka ale byla to katastrofa tři mláďata byla mrtvá a každé bylo jinde roztahané v kleci a všude byla krev ale 2 tam byli živé byly to dvě samičky maminka těch mláďátek ty dvě vůbec nekojila a sama skoro nežrala tak jsme každé dvě hodiny mláďátka dokrmovali kočičím mlékem od značky Beaphar a přidávají jsme jim do toho vitamín c od značky Versele Laga. Jejich maminka do tří dnů zemřela. Její mláďata byli na tom chvilkami velmi dobře vypadala že i to přežijï normálně lítali po kleci ale pak třeba za dvě hodinky tak zase leželi na boku a už skoro ani nedýchali. A takhle se to střídalo 5 dní než umřeli. Mysleli jsme si že jejich matka měla toxémie březích samic a nějak to na ně přenesla. Den po tom co mláďata zemřela se nám narodila další a ty byly úplně v pohodě. Ale dnes se nám narodila další a ty mají úplně stejný problém jako ty předtím samice zase nejí a nekojí mláďata a mláďata leží na boku a umírají. Samice mají celodenně seno její granule od značky verzi láká taková směska míchám to s granulemi pro morčata od značky Dehouse vodu mají každý den čerstvou mají ji v napáječkách a párkrát za týden dostanou zeleninu a nebo trávu. Obydlí doma v kleci 160cm .Jsou na textil a chodí na záchůdek. Neměla jste někde s tímto zkušenost?
Uživatel s deaktivovaným účtem

Ječmína
napsal(a):
Dobrý den, mám takový problém před dvěmi týdny se mi narodily morčátka ale byla to katastrofa tři mláďata byla mrtvá a každé bylo jinde roztahané v kleci a všude byla krev ale 2 tam byli živé byly to dvě samičky maminka těch mláďátek ty dvě vůbec nekojila a sama skoro nežrala tak jsme každé dvě hodiny mláďátka dokrmovali kočičím mlékem od značky Beaphar a přidávají jsme jim do toho vitamín c od značky Versele Laga. Jejich maminka do tří dnů zemřela. Její mláďata byli na tom chvilkami velmi dobře vypadala že i to přežijï normálně lítali po kleci ale pak třeba za dvě hodinky tak zase leželi na boku a už skoro ani nedýchali. A takhle se to střídalo 5 dní než umřeli. Mysleli jsme si že jejich matka měla toxémie březích samic a nějak to na ně přenesla. Den po tom co mláďata zemřela se nám narodila další a ty byly úplně v pohodě. Ale dnes se nám narodila další a ty mají úplně stejný problém jako ty předtím samice zase nejí a nekojí mláďata a mláďata leží na boku a umírají. Samice mají celodenně seno její granule od značky verzi láká taková směska míchám to s granulemi pro morčata od značky Dehouse vodu mají každý den čerstvou mají ji v napáječkách a párkrát za týden dostanou zeleninu a nebo trávu. Obydlí doma v kleci 160cm .Jsou na textil a chodí na záchůdek. Neměla jste někde s tímto zkušenost?
Veterinář? Pitva? Jak staré jsou nebo byly ty samice? Rodily poprvé?
Ječmína

XXX.XXX.12.17
Samicím byly cca 2 roky a rodilý po třetí.

Ječmína
napsal(a):
Samicím byly cca 2 roky a rodilý po třetí.
V tom případě první 2 otázky.
A myslíte, že je v pořádku, abyste množili morčata, když zjevně neumíte / nemáte zájem řešit případné problémy?
Jedna samice už umřela, tu samičku, která porodila včera, necháte tedy i s mláďaty pomřít taky? Co hledáte tady na ifauně, nějakou spešl radu, která Vám to vyřeší? Nebo která Vám řekne, že za to nemůžete Vy, ale co já vím třeba špatné granule ? To je čirý alibismus. V téhle chvíli je naprosto šumák, do čeho morčata čůrají nebo co žerou za značku. Teď jste měli řešit to, že Vám živý tvor, za kterého máte zodpovědnost, doma umírá v hrozných bolestech. A žádná rada na internetu Vám to nevyřeší. To jen veterinář, ale v tuto chvíli je už asi pozdě, že...
Ječmína

XXX.XXX.12.17
U veterináře jsem byla ten mi dal jenom nějakou kašičkou kterou jim mám dávat.

Ječmína
napsal(a):
tak potřebujete jiného.
Promiňte, ale ve Vašem příspěvku věta "Mysleli jsme si že jejich matka měla toxémie..." nijak nevypadá na to, že by Vám diagnózu stanovoval veterinář, ani se o něm nezmiňujete, až po reakcích. Předpokládám, že nejste dospělý člověk. Ale smutný výsledek je pořád stejný. Pokud jste opravdu u veta byli, čemuž fakt těžko uvěřit, pak to není vhodný veterinář a pro řešení zdravotních problémů s morčaty si musíte pohledat jiného, který umí pomoci. V případě, že máte březí samici, s problémy jednoduše počítat musíte a musíte být dopředu připravení je řešit. Proč samičky zemřely, to nikdo zpětně nevyvěští. Příště problém řešte hned a nesledujte 3 dny, jak Vám samice po špatném porodu umírá. Nebo ještě lépe - buďte zodpovědnější a proboha už nemnožte.

Ječmína
napsal(a):
Opravdu? Jakou kašičku? Buď si vymýšlíte nebo je to veterinář na houby.
napsal(a):
Opravdu? Jakou kašičku? Buď si vymýšlíte nebo je to veterinář na houby.
Ono taky jde o to, s čím k tomu veterináři kdo přijde. On nemusí být na houby, ale taky nemá křišťálovou kouli.
Jestli tam přijde člověk s tím že - osiřela mi morčata, co s nima? Tak ten veterinář nemá jak předpokládat, že ty samice pomíraj jak na běžícím páse a mladý je velmi rychle následují. Já bych to naložila všechno, to mrtvý poslala na pitvu a řešila to. Ale někteří "takychovatelé" koukaj, jak to chcípá a kroutěj hlavou.

Atheira
napsal(a):
Ono taky jde o to, s čím k tomu veterináři kdo přijde. On nemusí být na houby, ale taky nemá křišťálovou kouli.
Jestli tam přijde člověk s tím že - osiřela mi morčata, co s nima? Tak ten veterinář nemá jak předpokládat, že ty samice pomíraj jak na běžícím páse a mladý je velmi rychle následují. Já bych to naložila všechno, to mrtvý poslala na pitvu a řešila to. Ale někteří "takychovatelé" koukaj, jak to chcípá a kroutěj hlavou.
To je pravda. Ne každý majitel řekne vetovi všechno, někteří dokonce přímo lžou.

To je zase dílo. Samice rodí jak na běžícím páse, při zdravotních problémech dlouho a bolestně umírají. Proč si zvířata musí pořizovat každý b*bec bez špetky odpovědnosti
Ječmína

XXX.XXX.67.200
U veterináře jsem byla s touto samičkou.Vše jsem mu řekla.A on řekl že samice nemá vitamíny že jí máme dávat kaši od značky Rodicare a do toho vitamíny.A mládata dokrmovat tím mlékem od značky Bheaphar.
Ječmína
napsal(a):
U veterináře jsem byla s touto samičkou.Vše jsem mu řekla.A on řekl že samice nemá vitamíny že jí máme dávat kaši od značky Rodicare a do toho vitamíny.A mládata dokrmovat tím mlékem od značky Bheaphar.
V tom případě se ale zásadně zamyslete nad stravou, kterou morčatům poskytujete, protože jestli veškeré vaše samice mají nedostatek vitamínů, na základě které po porodu umírají a mláďata je po pár dnech následují, není chyba v nich, ale ve výživě, a to hodně hrubá.

Ječmína
napsal(a):
To by ale ta samice a následně mláďata musela trpět silnou hypovitaminózou, aby docházelo k úhynům. Jestli krmíte seno + granule pro morčata + vitamín C, je to divné.

v tom případě se podívejte na expiraci krmených granulí a používaných vitamínu.
Ječmín

XXX.XXX.12.17
Granule ani vitamíny prošlé nejsou

Atheira
napsal(a):
No a jak a čím tedy krmíte? Zkuste to napsat opravdu upřímně a reálně. Jestli přidáváte nějaké vitamíny, jaké...
Já bych hlasovala pro pitvu. Musí tam být nějaký zásadní problém.

Atheira
napsal(a):
Je pak taky otázka, jestli veterinář jen střílel od boku nebo ta zvířata fakt nemají vitamíny, jak tvrdil.
Ale to by musela být fakt těžká hypovitaminóza, jak jsem psala. Mně ta KD nepřijde zase tak tragická. I když zadavatelka píše zmateně, bez interpunkce a s překlepy, takže se mi to špatně čte.
A možná vet střílel od boku. Podle hesla přidáním vitamínů se nic nezkazí.
Ječmín

XXX.XXX.12.17
Denně mají seno.Granule dostávají ráno a večer od značek Versele Laga Natura Cavia,Dehaus,Versele Laga Crispy Müsli.Do granulí přidávám ovesné vločky,nově i vojtěškové kroužky.Dávám párkrát za týden trávu.Zeleninu kupovanou římský salát, mrkev,jablko atd.Vitamíny od značky Versele Laga C-vit. Roboran pro morčata.Myslím že je krmíme správně .Jen pro info je mi 14
Ječmín
napsal(a):
Denně mají seno.Granule dostávají ráno a večer od značek Versele Laga Natura Cavia,Dehaus,Versele Laga Crispy Müsli.Do granulí přidávám ovesné vločky,nově i vojtěškové kroužky.Dávám párkrát za týden trávu.Zeleninu kupovanou římský salát, mrkev,jablko atd.Vitamíny od značky Versele Laga C-vit. Roboran pro morčata.Myslím že je krmíme správně .Jen pro info je mi 14
Ok, tak třeba úplně nejsem zastáncem směsek nebo některých značek, výrobků atd... ale nemyslím si, že by z nich mělo vzniknout toto.
Našla bych si veterináře přes morčata a řešila to s ním a rozhodně si domluvila pitvu. A v druhý řadě, až se vyřeší tohleto, bych teda tímhle způsobem nemnožila. Tři mrtvý samice, co už třikrát rodily. Co s těma odchovama děláte? K čemu vám je taková množírnička? Pokud se chcete věnovat chovu, prosím, samozřejmě, ale všechno se má dělat s rozumem a nejdřív si něco zjistit. I řešit, na kterých zvířatech a proč chovám, ne to jenom tak flákat. Už i kvůli zdravotním problémům právě.
Ječmín

XXX.XXX.12.17
Umřela jen jedna ta druhá co rodila je v pohodě ale teď ta třetí na tom byla špatně.Mláďata dávám po rodině sousedi nebo kamarádi.A nebo je prodáváme lidem za 100Kč.Mě a moje sourozence to dost baví si snímá hrát a ochočovat je.Určitě seženeme lepšího veterináře .
Morčecí miminka jsou strašně roztomilá, o tom žádná. Ale znovu - každá březost a každý porod jsou VŽDY riziko pro samičku i mláďata. Takže je fakt dobré si rozmyslet, jestli chci mít doma zvířecího mazlíka, nebo zvířata na produkci mimin, u kterých holt to riziko úmrtí je. Navíc když vlastně nemáte pořádné zkušenosti a zřejmě ani možnosti. A mně z toho vždycky vyjde líp ta první možnost, hlavně pro ta zvířata. Vy nejste chovatel, tedy nesnažíte se o nic jako zušlechtění typu, barvy, kresby, co já vím. Morčata množíte jen tak pro radost, ale při problémech si poradit neumíte, to prostě není dobře. Pokud Vám na Vašich zvířatech záleží, tak nemnožte, sama vidíte, že to nezvládáte. To pak už o žádné radosti není.
Kdybyste měla místo morčin doma 3 fenky a 2 Vám umřely při porodu, taky to nebudete zkoušet dál, jen proto, že Vás to baví a štěňátka jsou miloučká... Je dobře, že se zajímáte o to, co se stalo a čeho se vyvarovat. Ale na Vašem místě budu ráda, že mám doma zdravé (a živé) morče a nepokouším dál osud. Možná to tak nevezmete, ale rada nemnožit je myšlená v dobrém, jak pro ta morčata, tak i pro Vás, protože ani Vám to, co se stalo, jistě nic příjemného nepřineslo.
Nevim, jak jste krmila brezi samice, ale v druhe polovine brezosti krmit spise jen seno, travu, zeleninu. Granule a smesky jsou spise v brezosti na skodu, zpusobuje to toxemie samic a je to tak, ze narozena mladata take neprezivaji. Ale chtelo by to tedy pitvu uhynulych samic, jsou to pak jen dohady.. Taky muzete mit nakryto samcem s chlamydiemi a to dela pak v chovu taky velike problemy..