blazer

XXX.XXX.203.208
Zdravím,
chtěla bych se zeptat,jestli někdo nemáte zkušenost se zánětem dýchacích cest u morčete. Byla jsem s ním u veterínáře,který ho prohlédl a zjistil začínající zánět dýchacích cest,nasadili jsme léky a morčátko se uzdravilo. Po měsíci se to začalo znovu opakovat,ale s tím,že morčátko vydáva takový divný chrapot,tak jsem znovu absolvovala cestu k veterinári s tím,zě je zase nemocné,ale podle veterináře to nesouvisí se zánětem dýchacích cest(přitom má stejné příznaky-projevy jak u prvního nachlazení),ale že prý je možné,že morčátku prorůstají kořeny u zubů. Máte s tím prosím nekdo zkušenosti nebo nevíte,jestli je to vůbec možné?? nějak se mi to nezdá... dostala jsem pro něj antibiotika,ale vůbec se mu to nelepší. v průvanu není a nikdy nebyl,staravu má pestrou,vitamín C dostavá a prašnost je malá. Moc děkuji za jakoukoliv radu.
Uživatel s deaktivovaným účtem

blazer
napsal(a):
Zdravím,
chtěla bych se zeptat,jestli někdo nemáte zkušenost se zánětem dýchacích cest u morčete. Byla jsem s ním u veterínáře,který ho prohlédl a zjistil začínající zánět dýchacích cest,nasadili jsme léky a morčátko se uzdravilo. Po měsíci se to začalo znovu opakovat,ale s tím,že morčátko vydáva takový divný chrapot,tak jsem znovu absolvovala cestu k veterinári s tím,zě je zase nemocné,ale podle veterináře to nesouvisí se zánětem dýchacích cest(přitom má stejné příznaky-projevy jak u prvního nachlazení),ale že prý je možné,že morčátku prorůstají kořeny u zubů. Máte s tím prosím nekdo zkušenosti nebo nevíte,jestli je to vůbec možné?? nějak se mi to nezdá... dostala jsem pro něj antibiotika,ale vůbec se mu to nelepší. v průvanu není a nikdy nebyl,staravu má pestrou,vitamín C dostavá a prašnost je malá. Moc děkuji za jakoukoliv radu.
A RTG zubů vet udělal?
Blazer

XXX.XXX.7.159
Mám přijít s morčátkem po týdnu na kontrolu a pokud se mu to nezlepší,tak by se udělal rentgen. Ale zajímá mě,jestli to není zbytečné a jestli se to vůbec stává s kořeny? Jestli s tím někdo z Vás měl také problémy?
Uživatel s deaktivovaným účtem

Blazer
napsal(a):
Mám přijít s morčátkem po týdnu na kontrolu a pokud se mu to nezlepší,tak by se udělal rentgen. Ale zajímá mě,jestli to není zbytečné a jestli se to vůbec stává s kořeny? Jestli s tím někdo z Vás měl také problémy?
Nechápu, proč ten RTG neudělal hned, když měl podezření. A ne, není to zbytečné. A ano, morčata problém se zuby mívají.
Taky nerozumím, na co se s tím rentgenem čeká. Přímou zkušenost nemám, ale zažila jsem, když se tohle s morčetem řešilo. Rentgen se dělal hned, poněvadž morče chrčelo a začínalo i slzet, což je prý projev toho, když přerůstají horní kořeny.
Kamarádka tehdy měla dvě možnosti. Že buď to bude zlobit jen chvílema a že v takovém případě se nic nedělá a nebo, pokud by potíže neustávaly, musely by ty zuby ven.
Jakoby v podstatě ten veterinář postupuje dost podobně jako tenkrát tamten od kamarádky, akorát tam byl teda ten rtg hned a vědělo se, že ten problém je skutečně to, co se předpokládá. Tam jí právě bylo taky doporučeno týden počkat a když se to uklidní, tak nechat být. Ale takhle naslepo by mě to asi neuklidnilo.
Muze to byt opravdu od zubů. Nevim jak krmite, ale ma byt denne 80% sena, 15% zeleniny kvuli dodani vitaminu C, 5% granulí ( nejsou nutne, muze byt 20% zeleniny, hlavne tedy korenove). Granule maji vyznam hlavne u kojicich samic a morcat v rustu. Bohuzel hodne lidi v dobre víře morcata prekrmuje granulema a zeleninou a pak jsou problemy s prerustajicimi zadnimi zuby. Morce se cpe granulema a zeleninou a sni malo potrebneho sena, kterym si zadni zuby brousi. Seno muze byt v sezone nahrazeno i travou. Pokud by to u vas byly po zjisteni rentgenem zuby, tak doporucuju dodrzovat opravdu konzumaci hodne sena v naslednem krmeni po zbrouseni zubů. Az se to zase neopakuje.