Zvíře na koleji (ČZU)

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Aiden13

13.7.2022 18:19
Aiden13

XXX.XXX.41.1

Ahoj,

Měla bych dotaz mířený spíš na někoho, kdo studuje, popř. studoval v nedávné době na ČZU v Praze.

Chtěla jsem studovat veterinu, nicméně z časové vytíženosti tento rok (a soustředění hlavně na maturitu, ne na přijímačky), jsem se letos nedostala. Měla jsem však ještě jako zálohu právě ČZU v Praze, obor chov koní a příští rok to zkusím znovu. Určitě půjdu na kolej. Jenže mám doma fretku a nechci ji nechávat doma, kde se ji nikdo věnovat nebude. Měla jsem v plánu si ji vzít s sebou na kolej, ale nikde se nemůžu dočíst jak je to s ubytováním na ČZU se zvířaty. Jsou zvířata povolena, nebo ne? Popř. je tam nějaké druhové omezení (např. pes je povolený, ale kočka ne) a vztahují se na ně nějaké poplatky?

Uživatel s deaktivovaným účtem

16.7.2022 18:34

Aiden13 napsal(a):
Ahoj,

Měla bych dotaz mířený spíš na někoho, kdo studuje, popř. studoval v nedávné době na ČZU v Praze.

Chtěla jsem studovat veterinu, nicméně z časové vytíženosti tento rok (a soustředění hlavně na maturitu, ne na přijímačky), jsem se letos nedostala. Měla jsem však ještě jako zálohu právě ČZU v Praze, obor chov koní a příští rok to zkusím znovu. Určitě půjdu na kolej. Jenže mám doma fretku a nechci ji nechávat doma, kde se ji nikdo věnovat nebude. Měla jsem v plánu si ji vzít s sebou na kolej, ale nikde se nemůžu dočíst jak je to s ubytováním na ČZU se zvířaty. Jsou zvířata povolena, nebo ne? Popř. je tam nějaké druhové omezení (např. pes je povolený, ale kočka ne) a vztahují se na ně nějaké poplatky?

Proč se nezeptáte přímo tam? Za mě to možné není. Hygienické předpisy.

18.7.2022 15:02
sharingan

XXX.XXX.186.2

Mám zkušenosti jen z kolejí na JCU v Budějovicích, v době před 13 až sedmi lety. Byť oficiální řád říkal samozřejmě jinak, v praxi mělo dost lidí na koleji nějaké zvíře...včetně mě - po celou dobu studia. Klasicky studenti fakulty přírodovědecké a zemědělské:D. Já ještěrky, jiní pavouky, hady, akvárko s rybkama, i králíka. Jak to šlo před kontrolou nacpat do skříně, se zvířetem ani studentem nebyly nějaké potíže, bordel či hluk, a nebylo to zrovna provokativně přes vrátnici přenášeno, či na očích, bylo to neoficiálně tak nějak tolerováno (byl tam i fajn chlapík vedoucí koleje). U některých kolejí to bylo asi striktnější, ale na mé "kádvojce" to šlo. Ptát se člověk nesměl, jediná ofciální odpověď je totiž samozřejmě, že NE .

29.7.2022 18:04
Annabeth

XXX.XXX.65.243

Zdravím, mám kamaráda na ČZU na koleji a před pár lety řešil, že zvířata oficiálně dovolena nebyla. Psa nebo kočku tedy určitě nikdo nepropašuje, ale choval tam rok králíka, než zemřel věkem. U fretky nevím, jestli nejsou cítit, nebo kolik prostoru zabírá klec...

Čmerda

20.8.2022 16:27
Čmerda

XXX.XXX.234.54

Je třeba se poptat tam nebo zajít a přečíst si ubytovací řád. Nevím, jak je to u studentských kolejí, ale v nájmu nelze domácího mazlíčka zakázat.

21.8.2022 09:32

Čmerda napsal(a):
Je třeba se poptat tam nebo zajít a přečíst si ubytovací řád. Nevím, jak je to u studentských kolejí, ale v nájmu nelze domácího mazlíčka zakázat.

Lze.

Čmerda

21.8.2022 11:56
Čmerda

XXX.XXX.234.54

V tom případě je ale to protizákonné a tento zákaz je neplatný. Přečtěte si laskavě příslušný paragraf Občanského zákoníku. Hovoří se pouze o tom, že zvíře nesmí způsobit "obtíže nepřiměřené poměrům v domě".

Čmerda

21.8.2022 12:25
Čmerda

XXX.XXX.234.54

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Lze.

V tom případě je to ale protizákonné a tento zákaz je neplatný. Přečtěte si laskavě příslušný paragraf Občanského zákoníku. Hovoří se pouze o tom, že zvíře nesmí způsobit "obtíže nepřiměřené poměrům v domě".

21.8.2022 12:39
juhaj

XXX.XXX.164.121

V nájmu bytu opravdu už nelze, ale koleje budou něco jiného než pronájem bytu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík