Čikyta

XXX.XXX.96.253
Dobrý den,
Dva dny zpátky jsem si koupila dva malé potkánky... Jeden je cca o týden starší než ten druhý.
Ještě dnes kolem dvanácté hodiny byli oba v kleci a papali zeleninu. Kolem jedné jsem pak odešla na procházku s pejskem a když jsem se vrátila, už byl v kleci jen ten starší...
Bohužel jsem měla otevřené dveře do bytu, takže může být kdekoliv. Je ještě hodně malý a bojím se, aby se mu něco nestalo. Prohledala jsem celý byt, každé místo co mě napadlo, ale nikde ho nemůžu najít.
Má někdo nějakou osvědčenou radu jak potkánka najít případně nalákat?
Předem moc děkuji za rady, Čiky
Uživatel s deaktivovaným účtem

Čikyta
napsal(a):
Dobrý den,
Dva dny zpátky jsem si koupila dva malé potkánky... Jeden je cca o týden starší než ten druhý.
Ještě dnes kolem dvanácté hodiny byli oba v kleci a papali zeleninu. Kolem jedné jsem pak odešla na procházku s pejskem a když jsem se vrátila, už byl v kleci jen ten starší...
Bohužel jsem měla otevřené dveře do bytu, takže může být kdekoliv. Je ještě hodně malý a bojím se, aby se mu něco nestalo. Prohledala jsem celý byt, každé místo co mě napadlo, ale nikde ho nemůžu najít.
Má někdo nějakou osvědčenou radu jak potkánka najít případně nalákat?
Předem moc děkuji za rady, Čiky
V noci ho nalákat na krmení. A hlídat psa.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.77.148
Může pomoci také živolovná past, dá se vyrobit podomácku, na youtube byste našla i návody. https://www.youtube.com/watch?v=cvCBGwcQ9kY
Uživatel s deaktivovaným účtem

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Může pomoci také živolovná past, dá se vyrobit podomácku, na youtube byste našla i návody. https://www.youtube.com/watch?v=cvCBGwcQ9kY
Nemůže se v té PET láhvi udusit? Nebo se jí prokousat?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.2.34
Ano, pokud se bude zadavatelka řídit videem, tak do stropu udělat dírky. Sdílené video je jen nástřel, past musí být především bezpečná. Pokud by se potkyš chytl, bude určitě dělat hluk. Je potřeba past nastražit jen když jste doma a víte, že v pasti nezůstane dlouho, mohl by se počůrat a podchladit, trpět žízní. Těžko říct zda by se mohl prokousat, vyzkoušeno nemám. Past poslouží, jen použít rozumně.
Samotnou přítomnost potkánka můžete také zjistit nastražením pamlsků na vhodná místa. Pokud některý z pamlsků zmizí, tak víte, že potkánek tam byl - pokud ovšem nemáte myši, nebo se k tomu nedostal pes:)