Uživatel s deaktivovaným účtem

Dobrý den, chtěla bych poradit, jak naučit morče na toaletu? Vyzkoušela jsem plno věcí, jako je dát nad záchudek přístřešek, dávat morče do záchůdku atd... Ale morče stále vykonává potřebu mimo záchudek. Děkuji za radu.

napsal(a):
Dobrý den, chtěla bych poradit, jak naučit morče na toaletu? Vyzkoušela jsem plno věcí, jako je dát nad záchudek přístřešek, dávat morče do záchůdku atd... Ale morče stále vykonává potřebu mimo záchudek. Děkuji za radu.
Těžko. Nemají to v genech. Jako většina býložravců.

nijak. morče není králík, je to blbeček, co močí a kálí pod sebe a tak to bude až do smrti.
napsal(a):
nijak. morče není králík, je to blbeček, co močí a kálí pod sebe a tak to bude až do smrti.
To není pravda, je to velmi individuální. Jsou morčátka, která čistotná jsou. Třeba tato dvě morčátka jsou velmi čistotná, chodí téměř výhradně na WC. Jsou to dva kluci. V kleci jsou jen provizorně, než se jim udělá velká ohrádka. Tak uvidíme, jak budou čistotní na velkém prostoru.
napsal(a):
Taky jsem byla toho názoru a pořád trvám na tom, že z drtivé většiny to pravda je, ale skutečně jsou morčata, která to naučit lze. Dvě dvojice morčat v jedné domácnosti, oddělené, jedna dvojice to uměla, druhá nikdy nepochopila a prasečila dál. Je to ale hrozně moc práce a ten nejistý výsledek - jestli zrovna budu mít štěstí na morčata, která budou schopná se to naučit - by mě od takové akce odradil už předem.
Nicméně všechna morčata, o kterých vím, že to umí, jsou chovaná v menším množství (dvě nebo tři) a výhradně na textilu s jasně vymezenými záchodky a jsou to mazlíčci v luxusních podmínkách dalece se lišící od králíkárnových morčat.
U morčete prý ani není takový problém v tom, že by bylo fakt echt blbé jako to, že snadněji podléhá stresu, víc se bojí a tím pádem se hůř učí. V klidném a trpělivém prostředí se ale naučí docela dost věcí.