Uživatel s deaktivovaným účtem

Deniska2810
napsal(a):
Dobrý den prosím o radu mám Asi tak půl ročního Osmáka Degu a mám alergii na seno mám Osmáka moc ráda a nechci ho dát pryč ale osmáci prý musíš žrát seno co teď můžu seno nahradit třeba granulovaným senem Mockrát děkuji za odpověď.
...normální seno nenahradite, má je i na obrušování zubů, jak mi nějaký chovatel sdělil....osmaka darujte, vyřešíte hned dva problémy současně a to svou alergii a jeho samotu...
Osmákovi rostou zuby celý život, asi jako nám vlasy. Proto potřebuje si zuby brousit. A jediný, ale opravdu jediný způsob, jak si obrousí zuby, zejména stoličky, jsou dlouhá stébla trávy. Bez sena to opravdu nejde. Granulemi se zasytí, ale zuby neobrousí.
Pokud si nebude zuby brousit, tak mu přerostou, začnou ho bolet, přestane žrát a zemře hlady a bolesti.

atriplex
napsal(a):
Osmákovi rostou zuby celý život, asi jako nám vlasy. Proto potřebuje si zuby brousit. A jediný, ale opravdu jediný způsob, jak si obrousí zuby, zejména stoličky, jsou dlouhá stébla trávy. Bez sena to opravdu nejde. Granulemi se zasytí, ale zuby neobrousí.
Pokud si nebude zuby brousit, tak mu přerostou, začnou ho bolet, přestane žrát a zemře hlady a bolesti.
Tak na seně si moc zuby neobrousí - podávají se větvičky ovocných či jiných stromů apod, seno bych viděl spíš jako vhodnou součást výživy

..tak jsem koukala na stranky několika chovatelů a seno je vopravdu základní složkou stravy osmaků plus broušení zadních zubů...takže bez sena bohužel, protože je nenahraditelné z jednoho i druhého důvodu....plus přítomnost druhého osmáka....
Mai321

XXX.XXX.168.202
Mohu se zeptat proč jste si osmáka pořizovala když máte alergii na seno? Také bych viděla jako nejlepší řešení ho prodat, protože bohužel seno je nedílnou součástí jeho potravy (a vážně to bez něj nejde). Případně ho umístit do klece do jiného pokoje, a ať se senem manipuluje někdo jiný. A v tom případě také rozhodně pořídit druhého osmáka do páru, sám bude velmi strádat i přes vaši pozornost