Apodemus uralensis cimrmani

Myšice malooká
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.8.2022 20:33
Jiřiafrika

XXX.XXX.225.173

Dobrý den,
chtěl bych se zeptat, zda tu někdo nemá zkušenosti s chovem myšice Cimrmanovy (Apodemus uralensis cimrmani). Podařilo se mi najít informace o chovu příbuzných myšic lesních (Apodemus flavicolis), případně myšic obecně.
Má tento poddruh nějaká specifika, nebo můžu postupovat podle chovu jiných myšic?
Mám zatím jen zkušenosti s exotickými druhy (Acomys, Lemniscomys...), takže s chovem hlodavců mírného pásma ještě zkušenosti nemám, což mě přivádí na myšlenku, zda je mohu úspěšně chovat a odchovávat při pokojové teplotě, nebo je mám na zimu přemístit do nevytápěných prostorů?
Poslední otázka se týká chovné nádrže, je lepší ji zařídit spše hygienicky (hobliny), nebo se snažit co nejvěrněji napodobit přirozené prostředí?
Ještě bych rád podotkl, že neočekávám, že to budou nějaká pet zvířata, chtěl bych je z důvodu pozorování jejich života, neboť kromě článku na webu zoo Plzeň jsou informace o tomto zajímavém zvířeti prakticky nulové.
Hezký den,
J.Z.

Uživatel s deaktivovaným účtem

20.8.2022 21:58
Uživatel s deaktivovaným účtem

Měl jsem některý z našich druhů našich myšic, neurčený blíže. Získány coby " hraboši" při rozebírání plotu, hnízdo pod vlnitým eternitem, který měl zabránit prorůstání plevele. Dochovaly mi je myšky domácí, výborně to chůvy. Zůstaly rychlé a velmi pohyblivé, měl jsem je v akváriu 70x25x40, určitě by jim nevadila ani větší a vyšší nádrž. Hobliny, kusy dřeva i s kůrou opřenou o rohy tvořily úkryty. Dostávaly směs pro hlodavce plus určitý podíl krmení pro velké papoušky - tvořily si velké zásoby za nebo pod předměty. Nevytápěl jsem žádným způsobem ..

20.8.2022 22:15
Jiřiafrika

XXX.XXX.225.173

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Měl jsem některý z našich druhů našich myšic, neurčený blíže. Získány coby " hraboši" při rozebírání plotu, hnízdo pod vlnitým eternitem, který měl zabránit prorůstání plevele. Dochovaly mi je myšky domácí, výborně to chůvy. Zůstaly rychlé a velmi pohyblivé, měl jsem je v akváriu 70x25x40, určitě by jim nevadila ani větší a vyšší nádrž. Hobliny, kusy dřeva i s kůrou opřenou o rohy tvořily úkryty. Dostávaly směs pro hlodavce plus určitý podíl krmení pro velké papoušky - tvořily si velké zásoby za nebo pod předměty. Nevytápěl jsem žádným způsobem ..

Děkuji za podělení se o zkušenosti.

Přidejte reakci

Přidat smajlík