Oříšek

XXX.XXX.84.9
Dobrý den, mám doma 2 letého samečka a před asi 4 měsíci přestal žrát, na veterine zjistili že měl zlomený a zahnisaný zub a přerostlé stoličky, šel na operaci (při rentgenu také zjistili,že mu kořeny zubů rostou kde nemají, az k očím) řezáky mu zkrátili až dolů, takže jsme ho dokrmovali Rodicare dokud mu nedorostly, poté šel znova na operaci aby zuby srovnali a stoličky znovu zkrátily, po operaci hned nezral takže si ho znovu uspali, ale neviděli nic co by mu tam vadilo, po nějaké době mu zoubky dorostly, začal žrát všechno, jenom někdy jakoby se mu dostala potrava někam kde ji nedokázal jen tak polknout a nakláněl různě hlavičku a nejraději by si to vybral přednimi tlapkami. Jednou jsem mu ale kontrolovala pusinku a viděla jsem že si zlomil zub, veterinář znovu zhodnotil že je třeba operace, ta byla před týdnem a morčatko opět nejí a pořád je najezene a vypadá, že ho něco bolí, dávám mu léky proti bolesti na doporučení veterináře. Horní řezáky má na konci černé, kasicku dávám velmi pomalu a i přesto, jakoby ji nedokázal někdy polknout a tak ji "vykašle".Vypada to jako by si kychl a při tom vyplivne kasicku. Má malé bobky, ale to je asi tím že žere jenom kaši. A také pořád kouše do deky na které ho krmím. Často má mokré pod pusinkou, nevím jestli vodu z pitka, nebo sliny. Ptám se Vás na jakoukoliv radu nebo zkušenost co máte.
Uživatel s deaktivovaným účtem

nechce to uspat
nechcete to slyšet, ale pokročilé onemocnění dentice je neléčitelné, bolestivé onemocnění.
Oříšek

XXX.XXX.84.9
Už jsem nad tím uvažovala, jenom se chci zeprat, podle čeho soudíte že to je onemocnění dentice, jaké to má příznaky?

Oříšek
napsal(a):
Už jsem nad tím uvažovala, jenom se chci zeprat, podle čeho soudíte že to je onemocnění dentice, jaké to má příznaky?
všechno, co popisujete, je onemocnění dentice. dentice = zuby.
ale je to prostě konečná, ty přerostlé kořeny už nikdy nikam nezmizí, píchají ho do oka a budou prorostlé všude možně v nose, možná má i píštěl.
prostě kdybyste věděla, jak vypadá lebka takového morčete vs lebka zdravého zvířete, tak by šel spát už po prvních rentgenech.

napsal(a):
všechno, co popisujete, je onemocnění dentice. dentice = zuby.
ale je to prostě konečná, ty přerostlé kořeny už nikdy nikam nezmizí, píchají ho do oka a budou prorostlé všude možně v nose, možná má i píštěl.
prostě kdybyste věděla, jak vypadá lebka takového morčete vs lebka zdravého zvířete, tak by šel spát už po prvních rentgenech.
Ten RTG měli udělat na té veterině, nebo ne?

napsal(a):
Ten RTG měli udělat na té veterině, nebo ne?
Však udělali. Ale nejspíš slečně majitelce neukázali porovnání se snímky zdravých zvířat...

napsal(a):
Však udělali. Ale nejspíš slečně majitelce neukázali porovnání se snímky zdravých zvířat...
To jsem přehlídla. Ale v tom případě zase měli nastínit, že prognóza není nic moc. Ani ty opakované operace.