Mai321

XXX.XXX.168.202
Dobrý den, pokud zde bude někdo aktivní, hodila by se mi rada. Mé morče bohužel pravděpodobně zakousla kočka nebo kuna, vzala jsem ho domů a jsem objednaná k veterináři (který ale bohužel otevírá až v 9 hod). Nemáte nějakou rychlou radu co bych mohla udělat než pojedu za vetem? Vydesinfikovat, omýt, nebo nechat úplně být ať se tam nedostane infekce? Morče má takové záškuby jako u škytavky, jakoby poškytává a naříká u toho, krk od krve ale nekrvácí, strhané chlupy a část kůže. Blbě se to popisuje a rozumím že nejste veterináři, jen se ptám zda někdo neví jestli můžu udělat nějakou "první pomoc" či jen počkat jestli se dožije návštěvy veta
(Foto zde, video bohužel vložit nejde)
Uživatel s deaktivovaným účtem

V tuhle chvíli nemůžete udělat nic zásadního, než se dostanete k vetovi. Co možná morčeti dejte pokoj, ať je v klidu, zkuste mu nabídnout vodu (třeba někdo poradí, zda i krmení, ale já bych do toho nešla, aby se v poničeném krku nedostalo, kam nemá, i když tam by to už taky asi bylo jedno), a vyčkejte, zda se dožije. Do rány bych mu nehrabala, za ty dvě hodiny na infekci neumře a pak dostane nejspíš širokospektrá ATB, pokud vet uzná za vhodné.
Veterináři tu na diskusi aktivní jsou, tak uvidíte, třeba napíše kometa nebo bodlinka.

Mai321
napsal(a):
Dobrý den, pokud zde bude někdo aktivní, hodila by se mi rada. Mé morče bohužel pravděpodobně zakousla kočka nebo kuna, vzala jsem ho domů a jsem objednaná k veterináři (který ale bohužel otevírá až v 9 hod). Nemáte nějakou rychlou radu co bych mohla udělat než pojedu za vetem? Vydesinfikovat, omýt, nebo nechat úplně být ať se tam nedostane infekce? Morče má takové záškuby jako u škytavky, jakoby poškytává a naříká u toho, krk od krve ale nekrvácí, strhané chlupy a část kůže. Blbě se to popisuje a rozumím že nejste veterináři, jen se ptám zda někdo neví jestli můžu udělat nějakou "první pomoc" či jen počkat jestli se dožije návštěvy veta
(Foto zde, video bohužel vložit nejde)
Viz Buggyra. Nemůžete nic.Morče je nejspíš v šoku - takže jako u lidí - hlavně klid a teplo. Nezkoušela bych ani vodu, natož krmení. Nevíte, co všechno je v krku zhmožděné.
Mně nepřijde pravděpodobné, že by toto udělala kočka. Morčata jsou pro kočky většinou docela nezajímavá, nemají tendenci je lovit, maximálně na ně jen čumí. Hlavně ta rána na krku vypadá ohromně.
Neumím v tom vidět kočku. To už spíš nějakého malého psa. Tam (stejně jako u kuny), ale zase nechápu, jak by to to morče přežilo. Radu už nedám, stejně už máte čas na tu veterinu, ale zajímalo by mě, jak to nakonec dopadlo.

Taky by mě zajímalo, jak to dopadne.
Mně pes jednou morče trochu pocuchal přes pletivo. Bylo v dřevěné ohrádce svrchu kryté králičím pletivem, pes čumákem pletivo promáčkl (neudělal díru), a morče poslintal a asi pomačkal, naštěstí nic víc, ale morče taky v šoku, a mělo co dělat se z toho dostat - no k veterináři se mnou tenkrát nikdo nejel. Ale morče pak požilo ještě nějaký rok, tak asi nic závažného.