Nemocná myš

Myš laboratorní
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Myška26

14.9.2022 15:05
Myška26

XXX.XXX.2.25

Dobrý den,
dostala jsem myšky - kamarádka si myslela, že udělá dobrou věc, když zachrání myši pro hady a dá mi je darem. Byly to dvě holky, jedna zdravá zkoumavá, druhá se zdála nejdřív jen pomalejší, ale pak měla přivřené očka a i přes to, že jedla a hodně spala, byla hubená a za dva týdny umřela. Ta aktivnější ji furt okusovala, spíš to vypadalo, že se o ní stará, než že by ji ubližovala. Teď je i ta druhá pomalejší, žere, ale furt spí a už není tak aktivní jak bývala. Má rychlý tep a je zhrbená. Furt někde jen sedí, místo obvyklého zdolávání překážek v kleci. Začla mít v srsti cestičky, tak jsem ji včera ošetřila Apalitem. Chtěla bych jí pořídit kámošku, ale ne dokud je nemocná.
Tak prosím o radu, jak mojí myšce pomoci.
Děkuji

Uživatel s deaktivovaným účtem

14.9.2022 16:33

Myška26 napsal(a):
Dobrý den,
dostala jsem myšky - kamarádka si myslela, že udělá dobrou věc, když zachrání myši pro hady a dá mi je darem. Byly to dvě holky, jedna zdravá zkoumavá, druhá se zdála nejdřív jen pomalejší, ale pak měla přivřené očka a i přes to, že jedla a hodně spala, byla hubená a za dva týdny umřela. Ta aktivnější ji furt okusovala, spíš to vypadalo, že se o ní stará, než že by ji ubližovala. Teď je i ta druhá pomalejší, žere, ale furt spí a už není tak aktivní jak bývala. Má rychlý tep a je zhrbená. Furt někde jen sedí, místo obvyklého zdolávání překážek v kleci. Začla mít v srsti cestičky, tak jsem ji včera ošetřila Apalitem. Chtěla bych jí pořídit kámošku, ale ne dokud je nemocná.
Tak prosím o radu, jak mojí myšce pomoci.
Děkuji

Veterinářem. I když možná přišel její čas. Ony ty myši pro hady nemají zrovna nejlepší péči.

Anastazia

14.9.2022 16:59
Anastazia

XXX.XXX.203.208

Píšete dobře, myši pro hada. Nejspíše myši ze zverimexu, obyčejné, bílé s červenýma očima. Tyto myši nepřežijí dlouho. Množí se mezi sebou, inbreeding,neboli sestra z bratrem, otec s dcerou apod. Jde jen o počet narozených, nikoli o zdraví, když jdou hadovi. Albíny také bývají i imunitně slabší. Nešlo pro ně nic udělat, bílé myši déle nepřežijí. Jsou prostě slabší a zdegenerovaní.

14.9.2022 17:29

Že by třeba právě proto, že jimi krmí, chovatel upřednostňoval zvířata zdravá a plodná? Příliš složitá úvaha?

Anastazia

14.9.2022 18:33
Anastazia

XXX.XXX.203.208

Myši jsou plodné furt, pokud nejsou, tak je zkrmí, jendoduché, nepotřebuje zdravé myši, ptořebuje jen počet myší co potřebuje zkrmit, pak je kdyžtak zamrazí a prodává. Jim nejde o zdraví ale počet, což splňují pefrektně

Myška26

14.9.2022 19:41
Myška26

XXX.XXX.2.25

Díky za odpovědi, tak nějak jsem to tipovala, že to bude asi tím množením na kvantitu a né kvalitu ...

14.9.2022 23:01

Anastazia napsal(a):
Myši jsou plodné furt, pokud nejsou, tak je zkrmí, jendoduché, nepotřebuje zdravé myši, ptořebuje jen počet myší co potřebuje zkrmit, pak je kdyžtak zamrazí a prodává. Jim nejde o zdraví ale počet, což splňují pefrektně

Zkuste si ukrmit nějaký počet hadů a k tomu obstarat, řádně obstarat i chov krmných hlodavců a pak si asi nepoděkujete za takové bláboly, jaké tu čtu

Přidejte reakci

Přidat smajlík