Línání morčat

Morče domácí
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.9.2022 12:57
Ka

XXX.XXX.176.139

Dobrý den, promsí o radu.Uvažuji nad pořízením morčete. Chtěla bych sice osrstěné, ale pokud možno nelínající plemeno. Existuje nějaké takové?
Děkuji

Uživatel s deaktivovaným účtem

21.9.2022 13:04
Uživatel s deaktivovaným účtem

Ka napsal(a):
Dobrý den, promsí o radu.Uvažuji nad pořízením morčete. Chtěla bych sice osrstěné, ale pokud možno nelínající plemeno. Existuje nějaké takové?
Děkuji

Hlavně si pořiďte aspoň dvě. Chov jenom jednoho lze označit za týrání. Jo a všechno, co má chlupy (nebo vlasy), líná.

21.9.2022 14:43
Atheira

XXX.XXX.209.8

Peruánec třeba nelíná, srst mu roste pořád. Potřebuje ale česat a zastřihovat.

edit: Nicméně ještě bych ráda doplnila, že pokud podmínka nelínání je uvedena z důvodu alergií, tak bych morčata z výběru vyřadila úplně. Potřebují seno, podestýlku seženete sice i hypoalergenní, ale je taky cenově náročnější. Morčata jsou celkem čuňata, hodně se kolem nic nauklízíte.

21.9.2022 17:17
Ka

XXX.XXX.27.91

Ano,
Hlavně z důvodu možné alergie. Preventivně.Mám alergii na kočky a psy. Obojí jsem měla a vadily hlavně rozvirene chlupy po bytě.Protoze ty byly pořád všude,i když jsem se zrovna se zvířetem nemazlila. Taky jsem měla papouška na hoblinách,tam jsem neviděla problém.Taky mi vadí neustale chlupy na oblečení. Ale do naháče se mi nechce. Takže bych ráda jen minimalizovala nežádoucí jevy .Česat srst mi nevadí To je hezký.
Dekuju

21.9.2022 20:47
Atheira

XXX.XXX.209.8

Ka napsal(a):
Ano,
Hlavně z důvodu možné alergie. Preventivně.Mám alergii na kočky a psy. Obojí jsem měla a vadily hlavně rozvirene chlupy po bytě.Protoze ty byly pořád všude,i když jsem se zrovna se zvířetem nemazlila. Taky jsem měla papouška na hoblinách,tam jsem neviděla problém.Taky mi vadí neustale chlupy na oblečení. Ale do naháče se mi nechce. Takže bych ráda jen minimalizovala nežádoucí jevy .Česat srst mi nevadí To je hezký.
Dekuju

Tak pak se koukněte po peruáncích, ale morčata skutečně minimálně dvě, jsou to sociální zvířata a jedno se trápí.

Přidejte reakci

Přidat smajlík