Dobrý den
Mám problém mám dvě morčata. Už je mám 2 roky spolu a vše bylo v pohodě, i oni byli spokojeni dělali všechny znaky spokojenosti.
Jenže já teď přišla ze školy a morčata obě dvě v jednom domečku. Ani se nehnou, vykulený oči, tak jsem jim dala okurku, že to možná přejde, i když tohle se mi nikdy nestalo. Po pár hodinách to stejný, nevím, co se jim promítá hlavou. Vypadá to, jak kdyby něco bylo v kleci a toho by se báli. Už mi dochází nápady, vše co by jim mohlo vadit jsem dala pryč. Stalo se někomu něco takového ? Prosím poraďte.
Děkuji.
Upraveno Adminem 25.9.2022 v 20:27 - interpunkce
Duch to nebude, nebojte.
Vyndala bych morčata na zem v pokojíku, připravila jim tam něco zajímavého na zkoumání. Klec mezitím uklidila, zkontrolovala bych morčata jedno po druhém, jestli jsou v pořádku, nemají žádné zranění a až se proběhnou a podívají po vašem pokoji, tak bych je dala zpátky.
V době vaší nepřítomnosti se mohlo stát cokoli. Máte psy, kočky? Jste v bytě nebo v domě? V bytovce se může stát, že u sousedů třeba probíhají nějaké práce nebo se někde něco hlučnějšího v nezvyklou dobu šustne. Morčata jsou docela poseroutky, může je vykolejit celkem dost věcí.
Máte doma jiná zvířata, která by je mohla vyděsit? Mohl to být také příslušník domácnosti, nebo nějaká návštěva 🤷♀️ každopádně bych začala s ochočováním úplně od začátku, jako když jste si je přinesli, já vždy když přijedu z dovolené tak jsou moje holky vyjukané, jak kdyby mě nikdy v životě neviděly, takže si na mě musí znovu zvykat už se to zlepšilo aspoň?
Uživatel s deaktivovaným účtem

jessicaallll
napsal(a):
Máte doma jiná zvířata, která by je mohla vyděsit? Mohl to být také příslušník domácnosti, nebo nějaká návštěva 🤷♀️ každopádně bych začala s ochočováním úplně od začátku, jako když jste si je přinesli, já vždy když přijedu z dovolené tak jsou moje holky vyjukané, jak kdyby mě nikdy v životě neviděly, takže si na mě musí znovu zvykat už se to zlepšilo aspoň?
Vy jste ta ta zanetttkub, co přemýšlí o dlouhosrstém vipetovi do boudy a popírá sama sebe?