JulieBeckett

XXX.XXX.112.39
Dobrý den,
v neděli jsem si pořídila dva pískomily, holky. Vše se zdálo být v pořádku. Ale v úterý večer začaly pištět a tlačit se u pití. Převážně ta jedna, dominantnější, pořád blokuje pití a tak se pere s druhou. Neustále po sobě lezou, piští a navzájem se odstrkují. Protože jsem se potřebovala v noci vyspat, mladší jsem oddělila. Dneska to pokračuje. Pořád jsou u pití, které je pro ně kámen úrazu. Napadlo mě koupit jim ještě jedno pití, aby každá měla své, ale nevím, jestli by to pomohlo. Nevím, co s tím
Nemám zkušenosti s pískomily, ale jelikož se vám tu nikdo neozývá, vezmu to logicky - nejprve bych se pokusila odstranit důvod, který by podle mě k agresi vedl. Perou se o vodu? Dám dostatečně daleko od té původní další, aby každá měla jednu. Obecně, pokud je tendence se o cokoli, co může v jednu chvíli pohodlně využívat pouze jeden, handrkovat, vyplácí se umístit počet tak, aby ta konkrétní věc byla k dispozici o jednou víckrát než je počet zvířat. U dvou bych proto umístila tři zdroje vody atd.
Kdyby tohle nepomohlo, pak až bych řešila další možnosti. Prostě začněte od toho nejjednoduššího. Pískomilové by měly být sociální zvířata, mají proto určitě nějakou míru tolerance pro spolubydlící a nemělo by být tedy běžné, že by se rvali. Teda pokud nemají nějaká konkrétní specifika pro soužití - daný počet samic/samců ve skupinách, atd. Ale to už byste měla vědět vy, jak to mají.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Až se tam příště začnou škorpit, zkuste jestli se napáječka neucpává - jestli voda prokapává po lehkém dotyku na kuličku. Handrkování kolem napáječky jsem (u jiných hlodavců) zažila právě kvůli zaseklé kuličce, když se myšáci nemohli napít.