Petra09

XXX.XXX.168.19
Dobrý den.
Předem se moc omlouvám, zda tu dotaz je a já jo pouze nenašla, ale chtěla bych se zeptat, zda je tu někdo, kdo chová potkana mezi ostatními mazlíčky.
Máme psa, kočky a králíka, který když sme doma je stále vypuštěný a příští měsíc jde na kastraci.
Když sme byli dneska nakupovat ve zveráči, zaujala nás krásná samička potkánka a mě by zajímalo, zda by bylo možné ji mít vypuštěnou současně s králíkem nebo na to raději zapomenout.
Moc děkuji za odpověď a přeji krásný večer
Uživatel s deaktivovaným účtem

potkan žere králíky a kočky zase žerou potkany.
Té samici potkana prokážete nejlepší službu, když jí budete chovat v zabezpečeném prostoru s dalšíma potkanicema.
Koček se potkani (až na opravdové výjimky) přirozeně bojí, i když řada domácích koček na potkana už dávno nemá - ovšem pes, to už je jiná.
Králíkovi budou potkani ubližovat. A celkově tu jednu potkanici prostě pořídit nemůžete, jestli fakt nejste tyrani, protože těch potkanů potřebujete víc, ať už si doma dáváte dohromady jakoukoli archu.
Celkově zvířata se prostě nepořizují tak, že se do nich zblázním ve zveráči a přinesu si je domů. Zbláznit se do nich můžu. Klidně v tom zveráči, co by ne. Ale než je pořídím, nasbírám všechny důležité informace. Jak to chovat, kde to chovat, v čem to chovat. Z vašeho dotazu mám pocit, že jediné, co vás v tomhle případě zajímá je to, jestli ji můžete nechat lítat po místnosti s králíkem. Takže kdybychom vám řekli, že jo, tak ji prostě koupíte a co? Nic dalšího vás nezajímá?
Uživatel s deaktivovaným účtem

Petra09
napsal(a):
Dobrý den.
Předem se moc omlouvám, zda tu dotaz je a já jo pouze nenašla, ale chtěla bych se zeptat, zda je tu někdo, kdo chová potkana mezi ostatními mazlíčky.
Máme psa, kočky a králíka, který když sme doma je stále vypuštěný a příští měsíc jde na kastraci.
Když sme byli dneska nakupovat ve zveráči, zaujala nás krásná samička potkánka a mě by zajímalo, zda by bylo možné ji mít vypuštěnou současně s králíkem nebo na to raději zapomenout.
Moc děkuji za odpověď a přeji krásný večer
Zapomenout. Hezky to napsala Atheira.
Mám králíka, něco přes 4 kg. Bydlí s námi na volno. Pak mám tři potkany, které po večerech pouštím proběhnout. Nikdy jsem neviděla, že by měli potřebu mu nějak ubližovat. Králík z nich žádný stres nemá. Ale samozřejmě jsou neustále pod dozorem. Asi by byla jiná situace, kdyby byli zavření v malém prostoru, potkan třeba hladový a králík nemohl odejít.