Dobrý den.Prosim o radu. Jak sterilizovat seno a podestylku pro morčata? Měli jsme problém s parazity,bojím se,zase to bude opakovat. Byl to asi svrab a cmelikovci.Morcata se po zalécení vrací. Jejich seno a podestylku jsem dala pryč.ted nevím,co jiného koupit s jak to ošetřit,aby z toho už nic nevylezlo.Morcata jsou dlouhosrsta.
Děkuji.predem
Uživatel s deaktivovaným účtem

Ka
napsal(a):
Dobrý den.Prosim o radu. Jak sterilizovat seno a podestylku pro morčata? Měli jsme problém s parazity,bojím se,zase to bude opakovat. Byl to asi svrab a cmelikovci.Morcata se po zalécení vrací. Jejich seno a podestylku jsem dala pryč.ted nevím,co jiného koupit s jak to ošetřit,aby z toho už nic nevylezlo.Morcata jsou dlouhosrsta.
Děkuji.predem
Asi svrab - byl diagnostikován? Čmelíkovec u savce?
Z kupovaného sena a podestýlky to nevyleze - ale můžete prohnat troubou na 180 stupňů. Otázka, jaká výživová hodnota sena vám zbude.
Ka
napsal(a):
Říkala jsi zmrazit,ale prý to natáhne vlhkost nebo projet mikrovlnkou
Normálně zmrazit aspoň na dva dny nebo když počasí dá, nechat delší dobu na mrazu.
Natáhne vlhkost... No, to z mrazu při vhodném skladování by nemělo. Nebo jak myslíte, že má řada lidí seníky? Zateplené, vytápěné a tak?
Seno v běžném seníku je chráněné před deštěm, ale mrzne tam stejně tak a když je udělaný dobře, tak seno nevlhne ani neplesniví.
To přemražené seno je jenom pro domácí morčata potřeba chvíli nechat než ho začnete krmit. Ne vyndat z mrazáku a hurá do jesliček.
V té mikrovlnce nebo na horkovzduch by to určitě taky šlo, ale já osobně bych se bála, že mi to chytne.

Ka
napsal(a):
Cmelikovec krysí asi
Děkuji za rozšíření obzorů. Ale stejně mi pořád vadí formulace "asi".

Ka
napsal(a):
Nenašli jsme nic. jenom každou noc dalsi štípance na dceři. Poslala jsem fotky a popis desinsekcni firmě.Tam označili cmeliky.pak jsem ještě poslala fotku na parazitologii,tam to odhadli na cmelikovce krysího.
Fotky čeho? Těch štípanců? Nebo parazitů? A štípance na dceři? A na parazitologii odhadli?
Já tomu nerozumím. Znovu se ptám - proběhlo vyšetření u veterináře? Nebo je diagnóza jenom z fotek?