Morče s ožranýma ušima

Morče domácí
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Christopher

31.12.2022 22:26
Christopher

XXX.XXX.217.165

Ráno jsem se probudil, a pomáhal jsem tátovi. Chtěl po mně, abych zašel pro něco do garáže. Když jsem vyšel ze dveří, viděl jsem, jak moje morče Happy leží nehybná na zemi morčecího domečku. Šel jsem to říct tátovi, a když jsem se vrátil, abych Happinku mohl přenést k jejímu hrobečku, všiml jsem si, že má ožrané uši. Happy měla ožrané uši, a v nich to vypadalo dost divně. Druhé morče bylo celé vytřepané, ale abych byl upřímný, myslím si, že to bylo ze šoku, protože si uvědomila, že moje morče zabila (druhé morče je sestřino). Víte, sestřino morče Bella je větší než bylo moje, a taky vím, že Bella často moji Happy často odstrkovala od jídla, které bylo nejspíš lepší. Každopádně Happinka je teď snad na lepším místě, plus není jisté, jestli Bella Happy opravdu zabila, jelikož Happy mohla být nemocná (toto si myslím, protože když jsem Happy prohlížel po známkách útoků, moc náznaků na ní nebylo, za to jsem si všiml, že ze zadku Happy tekla nějáká divná tekutina. Celkově si myslím, že Belle už šiblo, protože morčata jsou velmi společenské, a jestli-že žijete s někým koho nemáte rád, nemusíte ho brát jako společnost, tudíž vám může šibnout aj tak, aj tak (nevím). Budu rád za každou radu, co sem pošlete.

31.12.2022 22:41
OnlyK

XXX.XXX.168.140

Nějak jsem z příspěvku nevyčetla co chceš za radu, každopádně.. s tímto jsem se nejednou setkala. Uhynulé morče prokousané jeho spolubydlícím až do dutiny břišní, uši okousané celé.. proč to dělají nevím - třeba odpoví někdo znalejší, ale rozhodně to není nic neobvyklého. Krom morčat samotných si na uších atp. rády pochutnávají i myši a potkani - ti především na mozku.

Jinak tekutina v zadní části byla dost možná jen moč, je normální, že po smrti se jí trochu uvolní.

Osobně mi přijde, že jsi buď měl dva samce, nebo morče uhynulo samo, bez zavinění druhého. Za 8 let chovu se mi nestalo, aby se nesnesly dvě samice nebo samec a samice různých velikostí.

Přidejte reakci

Přidat smajlík