Rozinka_01

XXX.XXX.168.65
Dobrý den, dnes jsem šla nakrmit křečky . Už z pohledu jsem viděla , že něco není v pořádku . Venku mimo domeček byla jen samice(mám dva křečky samec a samice).Když jsem otevřela domeček našla jsem pozůstatky samce . Zbytky kůže a části kostí z končetin a lebku. Nejzvláštnější na tom je ,že jsem je přesně minulý večer viděla běhat spolu mimo domeček. Samec a samice spolu dobře vycházeli ,žádné problémy spolu neměli. Nevím ,co mám dělat,
jestli má cenu pořídit jí nového parťáka. Nevím , co jsem udělala špatně, jídlo splňuje všechny podmínky ubikace a ostatní také. Pokud někdo ví ,budu ráda za radu.
Tereza.
Uživatel s deaktivovaným účtem

njn, terko. internety ti neřekly, že křeček zlatý je samotářské zvíře?
teď víš proč.
Rozinka_01

XXX.XXX.168.65
Vím ,že křeček zlatý je samotář ,ale já mám křečka Roborovského.
Roboráci obecně jsou společenštější, ale problematičtí jedinci se najít mohou, respektive jde to spíš ruku v ruce s prostředím a celkovou péčí.
Foto ubikace by bylo?
Stres může taky hrát svou roli a jestli se samice třeba cítila ohrožená, mohla holt samce zlikvidovat. Chov křečíka roborovského v páru nebo skupině je možný a podle mě je to rozhodně super, jen tomu musí odpovídat zázemí. Na malém prostoru se vám požerou i roboráci. Křeček i křečík potřebuje dostatek prostoru - plochou i úrovněmi do hloubky. Například něco jako je toto: https://e4e2dc133a.clvaw-cdnwnd.com/d7da4f6a02c117b7b4e0a70b74cf120f/200001110-2dcff2dd02/700/5103ba50984c076ea45f033ae0b53c9e.webp?ph=e4e2dc133a ale i bych se nebála udělat ještě jednu úroveň pod podestýlkou.
Rozinka_01

XXX.XXX.168.65
Rozměry ubikace jsou 75 na délku a 35 na šířku. Samice se zdála být v pořádku až před dvěma dny jsem něco začala pozorovat. Děkuji za radu, pokud byste věděl/a něco dalšího ,moc by to pomohlo.
Rozinka_01
napsal(a):
Rozměry ubikace jsou 75 na délku a 35 na šířku. Samice se zdála být v pořádku až před dvěma dny jsem něco začala pozorovat. Děkuji za radu, pokud byste věděl/a něco dalšího ,moc by to pomohlo.
Taky může být březí a vzhledem k tomu, že i přesto, že nabízený prostor není úplně katastrofa velikostně, tak s ohledem na běžná křeččí teritoria, je dost těžké umístit křečky do něčeho, co by pro ně bylo skutečně uspokojující. Mohlo jí s ohledem na březost prostě rupnout v kouli, začala vidět prostor pro ni, samce a vrh jako malý a teoreticky ohrožující její mladé, tak ho zlikvidovala... Pro harmonické žití skupiny roboráků bych viděla něco, co má rozhodně přes metr délky minimálně, ale i vetší klidně. V tomhle bych ji nechala sólo a dalšího křečka už nepořizovala.
Rozinka_01

XXX.XXX.168.65
Je možné , že by samec zemřel (netuším na co byl mladý cca 4 měsíce) a samice ho pozřela . Příjde mi divné , že by samec nechal sníst a nebránil se ,tělo jsem totiž našla v domku .
Rozinka_01

XXX.XXX.168.65
Moc děkuji za radu , budu se snažit ,se tím řídit.