Dobrý den,je možné použít jako domeček pro morče dřevěnou přepravku od zeleniny ?koukala jsem,že v kupovaných domeccich zdůrazňují,že tam nejsou hřebíky,dřevo je bez pryskyřičných kanálků .krabice od zeleniny je jistě bezpečná pro lidi,kdyzz toho hřebíky nebudou čouhat,tak myslím,že to snad vadit nebude(nevím,jak rychle jsou schopné to ohlodat,aby hřebík vypadl). Když z toho nepotece smůla,tak snad taky ne Co myslíte?
Uživatel s deaktivovaným účtem

ohlodá to rychle, takže nic s hřebíkama bych nikdy nedávala.

Ka
napsal(a):
Ok.to nebudu riskovat. A dřevěné mosty spojené drátem,to je ok? Ty co se běžně prodavaji? Nechci klasický domeček
Já teda nevím, ale to se vám zase prohlodá na drát. To bych nechtěla.
Proč nechcete klasický domeček?
Já tyhle teda dlouhodobě normálně používám. Je to super, že to jde přizpůsobit, jak chcete a i doma vyrobit z lískových špalíčků.
Rozdíl je tam ten, že i kdyby to ohlodli na drát, tak není tak lehké se dostat k ostrému konci, když je to udělané dobře a nikde nic netrčí... to u hřebíků nebo takových těch ostrých sponek, co bývají v bedýnkách, jde jak nic.
Mně tohle popravdě ale morčata nikdy nehlodala. Jdou hlavně po dřevěné ploše - když třeba přidáte patro, plošinku nebo klasičtější domeček... ale tohle nechávají být.

Používala jsem bedýnky od zeleniny, co jsou spojované těmi "sponkami" - tenké drátky zacvakané do dřeva, asi horší, než hřebíky. Bedýnku jsem přeřízla napůl a domeček byl hotový.
Morče mi do domečku nikdá ani jednou nekouslo.
Mělo dost jiných věcí na hraní - větvičky, seno s dřevnatými stonky (žádné to heboučké ze zveráče), sem tam nějaký kousek pečiva nebo takový ten minerální šutr.
napsal(a):
Používala jsem bedýnky od zeleniny, co jsou spojované těmi "sponkami" - tenké drátky zacvakané do dřeva, asi horší, než hřebíky. Bedýnku jsem přeřízla napůl a domeček byl hotový.
Morče mi do domečku nikdá ani jednou nekouslo.
Mělo dost jiných věcí na hraní - větvičky, seno s dřevnatými stonky (žádné to heboučké ze zveráče), sem tam nějaký kousek pečiva nebo takový ten minerální šutr.
Já bych jen trochu podotkla, že to, že se něco nějak dřív dělalo nebo to občas někdo dělá a zvíře to přežilo (u psů se takhle argumentuje často, že na vesnici dřív to a ono), nedělá z praktiky vhodnou. Ta zmínka o pečivu a minerálních šutrech by do toho spadala taky.
Což předpokládám, že zrovna vy musíte vědět. (Jestli jsem si vás tedy s někým nespletla :D)
Ale nepřipadá mi úplně ok tohle začátečníkům doporučovat. Navíc z toho vnímám nádech toho, že dnešní morčata jsou zhýčkaná, protože dřív se jejich komfort a bezpečí tolik neřešilo. Což mi nejen na diskuzích často přijde jako lehce toxické vůči lidem, kteří se zajímají, jak věci udělat správně.

Jasně, popsala jsem jen zkušenost. Určitě v tom nebyl návod nebo rada. Sama jsem začátečník.
Ostatně z vašeho příspěvku jsem pochopila, že "tyhle normálně používáte" (přepravky od zeleniny), tak trochu jsem se vyjádřila v návaznosti na něj. Asi jsem ten příspěvek pochopila špatně, tak nakonec dobře, že to tu řešíme
napsal(a):
Jasně, popsala jsem jen zkušenost. Určitě v tom nebyl návod nebo rada. Sama jsem začátečník.
Ostatně z vašeho příspěvku jsem pochopila, že "tyhle normálně používáte" (přepravky od zeleniny), tak trochu jsem se vyjádřila v návaznosti na něj. Asi jsem ten příspěvek pochopila špatně, tak nakonec dobře, že to tu řešíme
Nene, to byla už reakce na kometu. Na ty můstky a stříšky. Akorát se mi tam nepřiřadila ta citace.
Já váš nick měla spojený s tím, že se v téhle problematice vyznáte.

Já se prosím vyznám v koníčkách
No, to je skoro morče, že
Já jsem měla vždy jedno morče, a napříště už vím, že pokud si budu pořizovat něco, na co budu koukat místo telky, bude jich banda, a budou mít pro sebe půlku pokoje, a tak A teď už vím, že budou teda mít i domeček bez železných spojovacích materiálů teda domečky. Páč jich bude banda, tak budou muset mít i bandu domečků.
napsal(a):
Já se prosím vyznám v koníčkách
No, to je skoro morče, že
Já jsem měla vždy jedno morče, a napříště už vím, že pokud si budu pořizovat něco, na co budu koukat místo telky, bude jich banda, a budou mít pro sebe půlku pokoje, a tak A teď už vím, že budou teda mít i domeček bez železných spojovacích materiálů teda domečky. Páč jich bude banda, tak budou muset mít i bandu domečků.
Já vás tady v povědomí vedu jako ostřílenou chovatelku morčat a vy mi to tady takhle nabouráte.
A nezapomeňte jim i hamáčky a pelíšky. Není nic roztomilejšího, než když se ta přes den divoká hopsající banda vyprdelí do hamak a pelechů, vystrčí nožku ven a ráčí se chrnět, aniž by se obtěžovala zavřít oči a vypadá jako hodně zrelaxovaná mrtvola, co, soudě podle výrazu v očích, bez ohledu na relax s vytrčenou nožkou, umřela na vyděšení