Bojácná potkanka

Potkan laboratorní
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Katyh173

23.2.2023 13:31
Katyh173

XXX.XXX.7.43

Zdravím,
před měsícem jsem adoptovala potkanku od chovatelů. Už předtím jsem měla potkanku, samotnou a dožila se krásného věku 3,5 let. Byla to taková moje parťačka. Nosila jsem ji i do práce a tak. Poslouchala na jméno a volně běhala po bytě. K nově adoptované přistupuji úplně stejně, možná dokonce i opatrněji, ale je stále strašně lekavá. Stačí, když udělám rychlejší pohyb a div se nepřerazí, jak vyskočí a utíká. Klec má stále otevřenou, ale sama nevyleze. Jen když ji vyndám, tak po mě leze, usne mi za mikinou nebo na gauči leze a pere se s rukou. Pořád na ní mluvím klidným hlasem, jídlo se ode mě z ruky vezme, ale zaleze si s ním. Párkrát jsem ji měla v práci, ale to její lekání bylo ještě horší a nevylezla z kapuce. Nemáte nějakou radu, jak ji pomoct, aby se tak nelekala? Děkuji za odpověď.

23.2.2023 16:15
Atheira

XXX.XXX.209.8

Potřebuje k sobě skutečnou parťačku, která bude rozumět jejímu vnímání světa. Druhou potkanku. Ideálně nějakou z dobrých podmínek, kde jsou zvyklé na ruku. Zkušenosti si navzájem budou předávat, strachy odbourají společně díky tomu, že čeho se nebojí druhá, ani ta ustrašená se nebude bát tolik... Ochočené je pak můžete mít obě a budete šťastné všechny tři. Nonstop otevřená klec se ani se dvěma potkanicema nevylučuje.

Přidejte reakci

Přidat smajlík