Ahoj. Hledám krysu obrovskou (Cricetomys gambianus)
Některé lidi to mají domácího mazlíčka ale chtěla bych jsi koupit.
Ve zverimixu není a nebo jak ji mám sehnat či koupit ???:
co tomu potřebuji vybavení a kolik leť žije a stojí ?
Kdo pak má s tím zkušenosti ?
Jestli nevíte ani základy, tak nejdřív pořádně čtěte a vzdělávejte se. Nechová se tak často právě proto, že to není roztomilá myšička, kterou si může pořídit každý.
Až budete mít nastudováno a vyznáte se v nich, nebude určitě takový problém najít i kde se dá pořídit. Všechno jde ruku v ruce se znalostmi.
Soka
napsal(a):
Pro Atheira
Aha ale léta jsem chovala krysy Obecní zkušenosti mám a když jsem viděla že jde koupit krysu obrovskou (Cricetomys gambianus)
Tak bych chtěla koupit taky i sehnat
To je takový problém pomoc ?!
Protože sdělovat někomu, kde pořídit gambijana, když ani neví, jak dlouho žije a co potřebuje k životu, je odsouzení té krysy k tomu, že se dostane do nepovolaných rukou, které s ní nebudou umět... U člověka, co neví, pak takové zvíře může vyrůst v pěkně agresivní a pak ji akorát takoví stejně pošlou pro nezvladatelnost dál, aby jejich bordel napravil někdo jiný. Nebo ji už navěky zavřou do klícky, aby s ní nebylo tolik starostí.
Pro vás by neměl být takový problém se vzdělat. Je to potřeba před pořízením každého živého tvora. Ne to dělat naopak. Koupit, protože se líbí a náhodou jste zjistila, že se dá koupit a za pochodu to nějak plácat dohromady.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Soka
napsal(a):
Pro Atheira
Aha ale léta jsem chovala krysy Obecní zkušenosti mám a když jsem viděla že jde koupit krysu obrovskou (Cricetomys gambianus)
Tak bych chtěla koupit taky i sehnat
To je takový problém pomoc ?!
.. a nebyli to spíš potkani...a opravdu ti chce nastudovat....myslím, že hednou jsem tady zahlédla inzerát, cena vyšší....
Atheira
napsal(a):
Jestli nevíte ani základy, tak nejdřív pořádně čtěte a vzdělávejte se. Nechová se tak často právě proto, že to není roztomilá myšička, kterou si může pořídit každý.
Až budete mít nastudováno a vyznáte se v nich, nebude určitě takový problém najít i kde se dá pořídit. Všechno jde ruku v ruce se znalostmi.
Je to problém již koupit , sehnat l
Kdyby napíši na googlu krysa obrovskou prodej. Kus jsi sám hledat.
Tak najdu staré inzeráty, co už neplatí
Už jsem bezdradná s toho
Našla jeden inzerát, je tam napsáno
Po úhynu samice ukončujeme celkově chov těchto krys a nabízím tak 3 roky starého chovného samce. Není kontaktní, ale věřím, že by se ještě dal s notnou dávkou trpělivosti naučit.
Já bych chtěla koupit dvě mládě ale ne starší Kryry co mi brzo umřou
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/163183697/krysa-obrovska-cricetomys-gambianus.php
https://www.google.cz/search?q=Krysa+obrovsk%C3%A1+prodej&hl=cs&ei=HuwGZNQjrY_Fzw_QnpLoDA&oq=krysa+obrovsk%C3%A1&gs_lcp=ChNtb2JpbGUtZ3dzLXdpei1zZXJwEAEYADIKCAAQRxDWBBCwAzIKCAAQRxDWBBCwAzIKCAAQRxDWBBCwAzIKCAAQRxDWBBCwAzIKCAAQRxDWBBCwAzIKCAAQRxDWBBCwAzIKCAAQRxDWBBCwAzIKCAAQRxDWBBCwAzIHCAAQsAMQQzIHCAAQsAMQQzIHCAAQsAMQQzIPCC4Q1AIQyAMQsAMQQxgBMg8ILhDUAhDIAxCwAxBDGAEyDwguENQCEMgDELADEEMYATIMCC4QyAMQsAMQQxgBMgwILhDIAxCwAxBDGAEyDAguEMgDELADEEMYAUoECEEYAFAAWABgshJoAXAAeACAAQCIAQCSAQCYAQDIARHAAQHaAQQIARgI&sclient=mobile-gws-wiz-serp
napsal(a):
.. a nebyli to spíš potkani...a opravdu ti chce nastudovat....myslím, že hednou jsem tady zahlédla inzerát, cena vyšší....
Už jsem bezdradná s toho
Po úhynu samice ukončujeme celkově chov těchto krys a nabízím tak 3 roky starého chovného samce. Není kontaktní, ale věřím, že by se ještě dal s notnou dávkou trpělivosti naučit.
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/163183697/krysa-obrovska-cricetomys-gambianus.php
https://www.google.cz/search?q=Krysa+obrovsk%C3%A1+prodej&hl=cs&ei=HuwGZNQjrY_Fzw_QnpLoDA&oq=krysa+obrovsk%C3%A1&gs_lcp=ChNtb2JpbGUtZ3dzLXdpei1zZXJwEAEYADIKCAAQRxDWBBCwAzIKCAAQRxDWBBCwAzIKCAAQRxDWBBCwAzIKCAAQRxDWBBCwAzIKCAAQRxDWBBCwAzIKCAAQRxDWBBCwAzIKCAAQRxDWBBCwAzIKCAAQRxDWBBCwAzIHCAAQsAMQQzIHCAAQsAMQQzIHCAAQsAMQQzIPCC4Q1AIQyAMQsAMQQxgBMg8ILhDUAhDIAxCwAxBDGAEyDwguENQCEMgDELADEEMYATIMCC4QyAMQsAMQQxgBMgwILhDIAxCwAxBDGAEyDAguEMgDELADEEMYAUoECEEYAFAAWABgshJoAXAAeACAAQCIAQCSAQCYAQDIARHAAQHaAQQIARgI&sclient=mobile-gws-wiz-serp

Soka
napsal(a):
Už jsem bezdradná s toho
..no asi také ne jízda bude kontaktní a to by pricte její velikosti a inteligenci mohl být průšvih...koukala jsem na fotce na tu volieru, takě zabere velký kus prostoru....osobně bych zůstala u těch potkanů..
Tím spíš než si pořídíte dvě, tak sakra studujte... jako opravdu. Já si z vás srandu nedělám a ani na vás nechci být prvoplánově hnusná. Já chápu, že se vám z obrázků líbí, že vás asi i zaujala ta pověstná trénovatelnost, která je úpně jiná než u potkanů... Že jste asi četla, že se trénují na dohledávání min... Ale viděla jste je někdy naživo? Držela v ruce? Víte o tom něco víc než jméno a vzhled na fotce?
Jestli ne, tak se teď prostě úplně vykašlete na nějaký hledání inzerátů a hledejte hlavně zdroje informací. Je to tak těžké pochopit?

napsal(a):
..no asi také ne jízda bude kontaktní a to by pricte její velikosti a inteligenci mohl být průšvih...koukala jsem na fotce na tu volieru, takě zabere velký kus prostoru....osobně bych zůstala u těch potkanů..
..ten mobil....při té ....
napsal(a):
Já mám už při připraveny pro ně box na chov dostatkem místa. Ale je to problém ji koupit a sehnat.
Když ona prodává tak 3 roky starého chovného samce. Není kontaktní, , tak ho nechci , či ono ho neochočily
Ale chtěla bych koupit dve krysi obrovsky od mláděte, který se půjdou ochočit
Soka
napsal(a):
Pro Atheira
Já vás chápu ale mám všechno připraveni na chov a koukala jsem co to všechno potřebuje k životu na chov
ale je to problém jít koupit, a sehnat.
. Takže ptám kde se dá to mám koupit ,
Na internetu najdu starší inzeráty už neplatí
to jde pochopit ??
Máte box na dvě gambijské krysy. Chápu, co píšete, a proto vám tvrdím, že děláte blbost.

Nejde - má instinkty divokého zvířete , neni to jen velký potkan.. A boxem projde jak nůž máslem - viděl jsem je louskat vlašské ořechy
Atheira
napsal(a):
Máte box na dvě gambijské krysy. Chápu, co píšete, a proto vám tvrdím, že děláte blbost.
http://az.co.cz/myszoo/krysa-obrovska/krysa-obrovska.html
Nedělám blbost a je psáno
Chov
Pokud chceme chovat krysu obrovskou, musíme si uvědomit, že jde o poměrně velké zvíře náročné na prostor. Já mám skupinku čtyř v kleci o rozměrech 190x100x250cm
Takže vyměření podle mám pro ně ten Box na chov k životu
vy nechápete že to je problém koupit a sehnat
Na internetu najdu STARÝ inzeráty už neplatí
Ve zverimexu se nedá koupit
Už mám zkušenosti léta chovat krysu obecnou ale už nechci.
Já bych chtěla koupit dvě mládě krysu obrovskou a zkusit jiné třeba domáci mazlíčka jako tu krysu obrovskou
Děkuji za pochopení
Viděla jste je vůbec někdy naživo? Já ano a je to pořádný rozdíl oproti té "kryse", kterou myslíte asi nejspíš potkana. Dospělý samec už docela nahání respekt, když se k člověku blíží. Navíc to nejsou domestikovaná zvířata, žádní roztomilí domácí mazlíčci. Přes den spí a o žádné mazlení nestojí. Taky jsou docela cítit a místa vyžadují opravdu hodně.
A to bude možná i důvod, že nejsou v inzerci, protože jejich chov není žádná legrace.
bongani
napsal(a):
Viděla jste je vůbec někdy naživo? Já ano a je to pořádný rozdíl oproti té "kryse", kterou myslíte asi nejspíš potkana. Dospělý samec už docela nahání respekt, když se k člověku blíží. Navíc to nejsou domestikovaná zvířata, žádní roztomilí domácí mazlíčci. Přes den spí a o žádné mazlení nestojí. Taky jsou docela cítit a místa vyžadují opravdu hodně.
A to bude možná i důvod, že nejsou v inzerci, protože jejich chov není žádná legrace.
Ano videla ve zoo a velký jako skoro velká kočka.
Domestikovaná je když po generaci už jako domácího mazlíček už pomalu
Nejsem už dítě a není pro malí děti.
Proto nedoporučuje k dětem

Soka
napsal(a):
Ano videla ve zoo a velký jako skoro velká kočka.
Domestikovaná je když po generaci už jako domácího mazlíček už pomalu
Nejsem už dítě a není pro malí děti.
Proto nedoporučuje k dětem
Prosím přeložit větu - domestikovaná je když po generaci už jako domácího mazlíček už pomalu.
kijunka.56

XXX.XXX.203.208
Zkuste si najít slečnu, která krysy má, na sociálních sítích (instagramje jako Vedralan (Vedralová Anna). Zkuste se s ní spojit, ať vám s chovem těchto obrovských mazlíků poradí. Podle mě to bude neskutečně přínosté, celkově se zajímá o zvířata a má jich doma více než dost a s chovem oné krysy taky.
kijunka.56
napsal(a):
Zkuste si najít slečnu, která krysy má, na sociálních sítích (instagramje jako Vedralan (Vedralová Anna). Zkuste se s ní spojit, ať vám s chovem těchto obrovských mazlíků poradí. Podle mě to bude neskutečně přínosté, celkově se zajímá o zvířata a má jich doma více než dost a s chovem oné krysy taky.
Je zooložka, měla by o zvířatech dost vědět. A pokud vím, tak má tu krysu jednu, převzatou od nějakého trdla, co ji zřejmě muselo mít a pak hledalo domov u povolanějšího...
Jestli si můžu dovolit hádat, tak slečna by na otázku položenou tak, jak byla v tomhle vlákně, nereagovala nadšeně zrovna tak.

Doron
napsal(a):
Paní bude cizinka
Když je po generace domestikovaná (řekli bysme chovaná v zajetí), je z ní už skoro mazlíček.
Nejspíš ano.
Už ten úvodní příspěvek není psaný dokonalou češtinou. Ale tu občas neovládají ani rodilí Češi.
Před léta jsem měla ve třídě Češku narozenou v Německu. V její řeči byl znát přízvuk. Ale písemky, co se týče gramatiky, neměla horší než ostatní studenti. Kteří klidně napíšou bíložravec nebo výčko.

Nejspíš ano.
Už ten úvodní příspěvek není psaný dokonalou češtinou. Ale tu občas neovládají ani rodilí Češi.
Před léty jsem měla ve třídě Češku narozenou v Německu. V její řeči byl znát přízvuk. Ale písemky, co se týče gramatiky, neměla horší než ostatní studenti. Kteří klidně napíšou bíložravec nebo oční výčko.
kijunka.56
napsal(a):
Děkuji ale instagram nemám
Doron
napsal(a):
Paní bude cizinka
Když je po generace domestikovaná (řekli bysme chovaná v zajetí), je z ní už skoro mazlíček.
Cizinka nejsem a vím že píšu špatně. To mi každý říká , že to moc neumím psát.
Na druhou stranu jsem ráda ,že jsi dokážu někým dohodnou.
Mám přátele kteří mě znají a jsou zvykly na zvláštní moje psaní. Můžu s nimi pokecat třeba na WhatsAppu i na Viberu
Jiní sociální sítě nemám.
Češtinu lépe nenaučila jinak promiňte že píší špatně

Soka
napsal(a):
Mám přátele kteří mě znají a jsou zvykly na zvláštní moje psaní. Můžu s nimi pokecat třeba na WhatsAppu i na Viberu
OT - máte tedy nějaké dys?
Protože ta čeština je fakt strašná.
Jenom moje úvaha. Jak je možné, že za nás toto nebylo?
napsal(a):
OT - máte tedy nějaké dys?
Protože ta čeština je fakt strašná.
Jenom moje úvaha. Jak je možné, že za nás toto nebylo?
Já myslím, že i dřív tohle bylo. Nevím tedy, kolik Vám je, ale když já byla mladá, tak nebyly žádné sociální sítě, žádné mobily ani internet (to je strašný, jak ta doba letí) a lidé neměli potřebu nikam psát, maximálně pohlednici k Vánocům. Dneska píše každý, takže je i víc vidět, když to někomu nejde.
Jinak já tipovala, že paní má mateřský jazyk ruštinu nebo ukrajinštinu.

bongani
napsal(a):
Já myslím, že i dřív tohle bylo. Nevím tedy, kolik Vám je, ale když já byla mladá, tak nebyly žádné sociální sítě, žádné mobily ani internet (to je strašný, jak ta doba letí) a lidé neměli potřebu nikam psát, maximálně pohlednici k Vánocům. Dneska píše každý, takže je i víc vidět, když to někomu nejde.
Jinak já tipovala, že paní má mateřský jazyk ruštinu nebo ukrajinštinu.
Docela dost. Let.
A právě, že tenkrát se psaly nejen pohlednice, ale i dopisy. Spisovně. Takže to taky bylo vidět.
Akorát, že dneska je to spoustě lidí jedno. Že neumí česky. I když jsou Češi.
Soka
napsal(a):
Jé, tak promiňte :) Já Vám rozumím dobře, kometě jsem to přeložila.

Doron
napsal(a):
Jé, tak promiňte :) Já Vám rozumím dobře, kometě jsem to přeložila.
Já si to taky přeložila. Ale když jsem v Česku, tak píšu česky.
Ano, asi chci moc.
Psala jste:" Prosím přeložit větu", tak já už nevím...:)
Často chcete moc
Jazykové nadání každý nemá, nemusí to být lenost nebo nedbalost. Prostě pro někoho je to těžký, až nemožný.
A navíc tu jsou ty dyslexie, dysgrafie , dysfázie, afázie..
Je to jako by po Vás někdo chtěl abyste ve svém věku, při svojí práci, vystudovala třeba Matfyz, ČVUT nebo FTVS.
I kdybyste na to našla čas, možná by Vám nestačilo nadání.
Ono to bývá tak, že když člověk něco umí, představuje si, že je to lehký i pro ostatní, to je častá psychologická chyba.
Mám pro lidi, co mají potíže s češtinou, velký pochopení , (protože jsem s dyslexií dost bojovala a vlastně bojuju dodnes), tak jim ráda občas něco přeložím:)

Doron
napsal(a):
Psala jste:" Prosím přeložit větu", tak já už nevím...:)
Často chcete moc
Jazykové nadání každý nemá, nemusí to být lenost nebo nedbalost. Prostě pro někoho je to těžký, až nemožný.
A navíc tu jsou ty dyslexie, dysgrafie , dysfázie, afázie..
Je to jako by po Vás někdo chtěl abyste ve svém věku, při svojí práci, vystudovala třeba Matfyz, ČVUT nebo FTVS.
I kdybyste na to našla čas, možná by Vám nestačilo nadání.
Ono to bývá tak, že když člověk něco umí, představuje si, že je to lehký i pro ostatní, to je častá psychologická chyba.
Mám pro lidi, co mají potíže s češtinou, velký pochopení , (protože jsem s dyslexií dost bojovala a vlastně bojuju dodnes), tak jim ráda občas něco přeložím:)
Už jsem psala.
Kamarádka je taky dyslektik, její SMSky jsou často zábavné. Ale když píše něco někam veřejně, dává si to napřed zkontrolovat.
A mezi dětmi různé dys taky máme. A kolikrát píšou hůř ti nedys, protože jim na tom nezáleží.
Po letech jsem potkala bývalého žáka, taky dys. Docela těžkou. Opravovat jeho písemky bylo občas náročné. A povídal, že mu hodně pomohlo intenzívní čtení. A že se kolikrát chytá za hlavu, co jsou lidi schopni napsat.
Pohled z mé strany.
A ČVUT ani FTVS bych nevystudovala.
Ano, čtení ( vyprávění, recitování..) je důležité pro osvojení gramatiky.
Pro osvojení pravopisu je zásadní psaní rukou - spojení oko- ruka - mozek.
Ten pohyb ruky je strašně důležitý a mělo by se psát psacím písmem, kde je každé písmeno spojené vlastně s takovým drobným plynulým gestem a hezky se vpíše do paměti.
No, a rukou se píše čím dál míň, proto se pravopis zhoršuje:(.