Morčátko - rychlý růst stoliček

Morče domácí
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.3.2023 17:31
Ralis

XXX.XXX.97.243

Dobrý den,

prosím, hledám radu ohledně přerůstání stoliček u morčete - tzv. mostek (viz. ukázková fotografie v příloze).

Už jsme byli asi 5x u veterináře s našim morčátkem ohledně přerůstání, vždy morčátku v narkóze stoličky zabrousí, nicméně dlouho mu to nevydrží - cca. za měsíc a čtvrt musí opět na broušení. Jedná se prý o vrozenou / genetickou vadu, která se u něj začala teď ve starším věku (3,5 roku) vyskytovat.

Zkoušeli jsem různé granule, okusování větviček atd., bohužel nic nezabírá.

Nemáte někdo zkušenosti s touto vadou? Je opravdu pouze jediná možnost chodit každý měsíc na broušení - morčeti aplikovat narkózu?

Předpokládám, že extrakce takovýchto důležitých zubů není zřejmě možná. Případně kdyby alespoň něco ten růst zpomalilo..

Morčátko je jinak čilé a má se k světu, nechceme ani pomyslet, že bychom ho museli kvůli tomuto ,,uspat" ..

Děkuji všem za rady a Vaše postřehy.

11.3.2023 18:08
Atheira

XXX.XXX.209.8

Když to má vrozené a ty zuby špatně rostlé, nic než pravidelná návštěva veteriny a broušení vám nezbývá. Nepomůžou vám žádné granule, nic, jen pravidelné broušení.

Ty zuby špatně rostou. Logicky prostě nejde je obrousit ani ultra granulemi, když nestojí naproti sobě, zdravé stoličky se konzumaci sena brousí o sebe. To se u vás neděje, tak rostou. Zpomalit růst taky nemáte jak, rostou prostě neustále, to je u morčat normální.

Vím o extrakci řezáků, která jde u morčat provést, přičemž to morče pak může žít normálně. Ale stoličky? Já osobně jsem ještě neslyšela o jiném řešení než pravidelném a včasném broušení.

Uživatel s deaktivovaným účtem

11.3.2023 18:38
Uživatel s deaktivovaným účtem

jiná možnost není. okluzi se asi už nepodaří obnovit, to už by se stalo.

Přidejte reakci

Přidat smajlík