Myš

Prodám Myš laboratorní - Nabízím mladé myši, momentálně mám převážně samečk...
15 Kč
Zdravím,
momentálně mám dva malé boxy vedle sebe. V jednom jsou dvě březí samičky a v druhém březí samička a samec. Samce samozřejmě plánuju oddělit, jen zatím nemám kam. Chtěla bych pořídit jeden veliký box a až budou myši mít odrostlejší mláďata, abych na ně mohla sahat, chtěla bych je dát společně.
Otázka zní, nezabijou se mi, když budou ze dvou různých boxů?
Jsou hned vedle sebe a podle mě i smrdí stejně, klidně bych je seznamovala, ale bojím se aby stresem nedošlo k interrupci.
Děkuji za rady✌🏻
No... Není to úplně standardní situace, bylo by lepší, kdyby spolu byly zvyklé už předtím. Zase více samic na mladé je vždycky lepší, protože si navzájem vypomohou.
Nabízí se pořídit dostatečně velký box a dostatečně ho vybavit. Opravdu hodně, prolézačky, schovky... neodbýt to jen podestýlkou, domečkem a nějakým tunelem. Zkuste si pogooglit "natural mouse enclosure" a mrkněte na fotky, jak to vypadá.
Ve vhodném prostředí se vám samice myší pravděpodobně nepomlátí. Ovšem je potřeba v takové situaci počítat se vším. Když si nesednou, můžou si zlikvidovat mladé i navzájem. Těžko odhadovat. Myši samy o sobě jsou výrazně společenské a většinou mezi samicemi ty problémy nejsou, ale jistý si nemůžete být ničím.
Pro menší množství možných problémů nedávejte do boxu nic, co je načichlé z předchozích bydlení. Box mějte před umístěním úplně čistý, zkrátka aby to před vstupem myší bylo úplně území nikoho, na které si nikdo nebude moct dělat nároky kvůli tomu, že si předem někde něco už pochcal.
Bohužel se mi už stalo, že když jsem jim tam dala úplně novou samičku, která jinak smrděla, tak jí ostatní zabily a pohřbily v rohu boxu. Poučila jsem se a chci tomu předejít.
Nový box bude mít velikost 76x57x42, což by mělo stačit. Věci budou všechny nové nebo důkladně vymyté a vydesinfikované.
Sacricola
napsal(a):
Bohužel se mi už stalo, že když jsem jim tam dala úplně novou samičku, která jinak smrděla, tak jí ostatní zabily a pohřbily v rohu boxu. Poučila jsem se a chci tomu předejít.
Nový box bude mít velikost 76x57x42, což by mělo stačit. Věci budou všechny nové nebo důkladně vymyté a vydesinfikované.
Zásadní chyba je to, přidat nové zvíře do zaběhlého řádu a označeného bydlení, které už někoho je. To se vám klidně navěky rozčertí i morčata, co rozhodně mají mírnější povahu než myši.
Když dáváte dohromady dospělé s dospelými, musíte jim všem nastavit stejné podmínky. Nikdo nejde nikam, kde to zná a první seznámení proveďte ideálně v prázdném boxu nebo přepravce, kde taky nikdo nebydlí, dominantní samici z té dvojky přidejte ideálně až jako poslední a teprve až uvidíte, že se nechystá vražda, strčte je domů - do nového, který nemají z minula označený.