Morče líže druhé morče

Morče domácí
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
16.4.2023 10:06
Lida B.

XXX.XXX.173.101

Dobrý den, mám 2.5 leté kluky US Teddy. Jeden druhého začal olizizovat na řitním otvoru (přímo tam). Přitom ho i začal strkat z místa kde tráví nejvíce času.
A k tomu se už třetí den ozývá v noci morceci zpěv a pak hned pískání. Každých 20 minut.
Snížil se jejich apetit a žerou méně. Jinak nemají žádné fyzické potíže.
Dostávají pravidelně doplněk C a strihame drápky. Parazity nemají. Vylučování v pořádku.
Jsou hodní a nekousou.
Pohybují se po celém bytě jak se jim chce a jak potřebuji.

Už nevím co dělat.
Moc vás prosím o radu.
Děkuji Lida

17.4.2023 09:58
Atheira

XXX.XXX.209.8

Ten zpěv se dle mého zbytečně dramatizuje - myslím tím, když si to vyhledáte, tak vám vyjedou samé polovičaté a tajemné informace. Jasně, je to projev, který není úplně stoprocentně pochopen z naší strany, ale obecně to bývá spíše reakce na stres/ohrožení/diskomfort. Mně zpívají, když pod okny začnou chodit kuny, lišky a je teplo, tak je otevřená větračka. Dost morčat tak reaguje na říji, zdravotní problém, obecně prostě stres. Jsou zdroje, které vám budou tvrdit, že je to pozitivní signál, s čímž ale já osobně po zkušenostech nesouhlasím.
Brala bych to jako signál - něco není tak, jak bylo a nám se to nelíbí - což může znamenat fakt x věcí. Vylučovací metodu si musíte provést sama.

Jestli žerou málo, tak zkontrolovat na veterině. Nepíšete, co máte za jiná zvířata, pokud nějaká jsou, co může být v okolí jiného. Skrz to olizování zadku, mazovou žlázu mají oba čistou, nemají tam bordel?

22.4.2023 20:56
SUSA1122MORCE

XXX.XXX.13.117

dobrý den moc se omlouvám nevím si s tím rady ale možná by bylo nejlepší dojít k veterynari

Hroníková

Uživatel s deaktivovaným účtem

23.4.2023 08:01

SUSA1122MORCE napsal(a):
dobrý den moc se omlouvám nevím si s tím rady ale možná by bylo nejlepší dojít k veterynari

Hroníková

Jste trochu zahltila vlákno.

K veterináři.

Co tímto příspěvkem chcete říct?

23.4.2023 08:16
SUSA1122MORCE

XXX.XXX.13.117

Já sem tím myslela že pokud to je problém s kterým si nevíte rady tak by bylo dobré jít k veterináři.Nikdy nevíte co se může stát.

JINAK SE OMLOUVÁM ZA CHYBY BYL VEČER

23.4.2023 08:44

SUSA1122MORCE napsal(a):
Já sem tím myslela že pokud to je problém s kterým si nevíte rady tak by bylo dobré jít k veterináři.Nikdy nevíte co se může stát.

JINAK SE OMLOUVÁM ZA CHYBY BYL VEČER

Nejde ani tak o chyby. Ale jaksi jste nenapsala, o jaký problém se jedná.

23.4.2023 09:11
Doron

XXX.XXX.20.179

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Nejde ani tak o chyby. Ale jaksi jste nenapsala, o jaký problém se jedná.

Kometo, paní Hroníková radila zadavatelce, ať raději navštíví veterináře.
Vždyť je to srozumitelné.

23.4.2023 11:17

Doron napsal(a):
Kometo, paní Hroníková radila zadavatelce, ať raději navštíví veterináře.
Vždyť je to srozumitelné.

Máte pravdu.

Já se jenom ztratila v těch pěti vláknech, ve kterých se paní Hroníková najednou objevila.

23.4.2023 20:34
Atheira

XXX.XXX.209.8

Máte pravdu.

Já se jenom ztratila v těch pěti vláknech, ve kterých se paní Hroníková najednou objevila.

S největší pravděpodobností to není žádná paní, ale dítě.

24.4.2023 09:33

Atheira napsal(a):
S největší pravděpodobností to není žádná paní, ale dítě.

Já si to myslím taky. Odhaduji tak 10 - 12 let.

Ale už jsem se jednou sekla, když se pak slečna (jiná) ohradila, že jí není 12, ale 21. Nicméně její příspěvky tomu věku vůbec neodpovídaly. Mentálně byly právě na stejné úrovni jako u slečny či paní Horníkové.

24.4.2023 11:03
Atheira

XXX.XXX.209.8

Já si to myslím taky. Odhaduji tak 10 - 12 let.

Ale už jsem se jednou sekla, když se pak slečna (jiná) ohradila, že jí není 12, ale 21. Nicméně její příspěvky tomu věku vůbec neodpovídaly. Mentálně byly právě na stejné úrovni jako u slečny či paní Horníkové.

21 ji být nemuselo, jen prostě kecala... Obecně si myslím, že k dětem - i k takhle diskuzně výraznějším - je vhodné brát ohledy. Naučit se ty věci nějak musí a informovaní dospělí reagující na diskuzích tímhle způsobem jim ten nový zájem, který může v budoucnu vyrobit dalšího dobře informovaného člověka, kterého to za rok nepustí, může pěkně zprotivit, některé se seknou a na just nebudou poslouchat, co se jim snažíte sdělit a za chvíli je to přestane bavit.
Obecně si myslím, že kdyby se ke mně v nějakých mých deseti letech na rybicky.net nechovali přesně takhle, naučím se rozhodně víc a vydržím u toho dýl.

edit: k dospělým, co jsou jenom blbí, takové pochopení nemám, protože už by si měli umět shánět a ověřovat informace podstatně lépe

24.4.2023 11:11

Atheira napsal(a):
21 ji být nemuselo, jen prostě kecala... Obecně si myslím, že k dětem - i k takhle diskuzně výraznějším - je vhodné brát ohledy. Naučit se ty věci nějak musí a informovaní dospělí reagující na diskuzích tímhle způsobem jim ten nový zájem, který může v budoucnu vyrobit dalšího dobře informovaného člověka, kterého to za rok nepustí, může pěkně zprotivit, některé se seknou a na just nebudou poslouchat, co se jim snažíte sdělit a za chvíli je to přestane bavit.
Obecně si myslím, že kdyby se ke mně v nějakých mých deseti letech na rybicky.net nechovali přesně takhle, naučím se rozhodně víc a vydržím u toho dýl.

edit: k dospělým, co jsou jenom blbí, takové pochopení nemám, protože už by si měli umět shánět a ověřovat informace podstatně lépe

Jenže oni ani dospělí neumí často přijmout konstruktivní kritiku. A hned se urazí, ldyž se jim naše názory nelíbí. Co jsem tak obecně vypozorovala.

Prostě, když položím otázku, musím počítat, že některé odpovědi nebudou jenom souhlasné. Ale pokud vím, vesměs tady odpovídáme slušně a k věci.

Přidejte reakci

Přidat smajlík