Osamělý osmák

Osmák degu
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Brambor

21.4.2023 01:15
Brambor

XXX.XXX.241.238

Před pár týdny nás bohužel rakovina obrala o jednoho osmáčka a tak nám po něm zbyl jeho šestiletý, nyní osamělý, bráška.
Vím, že nejlepší by bylo, pořídit mu nového parťáka, bohužel si ale ve své momentální životní situaci nemohu dovolit další osmiletý závazek.
I přes snahu věnovat mu veškerý volný čas, je stále víc a víc jasné, že to prostě nestačí. Já totiž nejsem osmák.
A tak jsem s těžkým srdcem začala uvažovat nad tím, zda by nebylo nejlepší, pokusit se mu najít nový domov, někde mezi dalšími osmáky.
Sem píši zejména proto, že bych se ráda zeptala, zda si někdo neprošel něčím podobným a nemohl by mi poradit jak dál postupovat.

Zvládne se vůbec osmák v takovém věku zapojit do nové skupiny (navíc v úplně novém prostředí) tak aby to jeho život zkvalitnilo nikoliv znepříjemnilo? 

Popřípadě čistě teoreticky: neví někdo o někom, na koho bych se mohla přímo obrátit? 
Nechci být příliš vybíravá, ale zároveň se bojím, dát ho "komukoliv." 
Moc bych si přála, aby našel domov u někoho zodpovědného a milujícího, kdo má s osmáky zkušenosti. 

Předem moc díky! 

Uživatel s deaktivovaným účtem

22.4.2023 21:42

Mám zkušenost s přidáváním (mladé) samice kdospělé osiřelé samici osmáka. Dvakrát, bez problémů.

Zapojování staršího osmáka do skupiny - no nevím, zkušenost nemám, ale obavu bych měla. Leda by to byla skupina mladých osmáků, kde je ještě jasné kdo je "šéf"?

Zkusila bych prolézt inzerci nebo podat inzerát a najít samečkovi staršího kamaráda, nebo ho naopak jako společníka nabídnout. Ideálně někde v okolí, ať při neúspěchu seznamování můžete osmáky zas rozdělit.

Namátkou:
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/167804193/osmak-degu-2x-vc-klece.php
jestli to teda není ten Váš

Anebo pořídit mladého samečka (možná s píš dvojku, trojku brášků?) s tím že až starý odejde daruju je dál? Mladým pak najdete domov snáz a nebudou se muset s nikým seznamovat.

22.4.2023 21:45

... nebo třeba zkusit spojit řešení s dobrým skutkem :) na záchranné stanici můžou být vstřícní, tam se třeba dohodnete že kdyby seznámení nevyšlo zvířátko vrátíte...

https://zvirata.bazos.cz/inzerat/167748694/osmaci-degu-k-adopci.php

Nebo kontaktovat nějakou chovatelskou stanici, ti lepší chovatelé si staré myšáky nechávají na dožití.

Brambor

29.4.2023 18:36
Brambor

XXX.XXX.133.111

Moc díky, za obsáhlou reakci!! 🙂💚

Přidejte reakci

Přidat smajlík