Zdravím, mám větší chov myší (asi 32 chovných beden). Nedavno sem v jedné bedně viděl myš která se otáčela na zemi jako vývrtka. Nevim jak to popsat, prostě ležela na boku a otáčela se. Pak se najednou vzpamatovala jakoby nic. No ale včera sem to uviděl u jiný myší v jiné bedně. Nevim co si o tom mám myslet, vypadá to jako otrava ale nevim z čeho by to mohlo bejt. Navíc kdyby to byla otrava já nevim třeba z vody tak by se to projevilo minimálně u všech v jedné bedně. Nesetkal ste se s tím někdo? Snažím se aby měli vše co potřebují i když jsou převážně na zkrm. Pokud jde o čištění tak při čištění beden používám ocet s vodou. Jsou chovaný na peletkách a pilinách které vozí známej z truhlárny. Krmení mají granule pro chovné hlodavce + dostávají ovesné vločky. Prostor ve kterém jsou je bohužel vlhký a nejde tam větrat jinak než otevřením dveří. Takže už shánim jinej. Předem děkuju za odpovědi
Uživatel s deaktivovaným účtem

piliny z truhlárny mi zavánějí kontaktem s "divokými" myšmi, bacha na přenosné choroby
Atheira
napsal(a):
Zkuste si vygooglit myši tanečnice - vypadá to nějak takhle?
Úplně mi tam nesedí, že by to bylo jen nárazově a pak fungovaly normálně, ale je to první, co mě napadlo. Jestli se jedná o nárazové záchvaty, tak to vážně neporadím.
Hledal sem, ale nebylo tam video. Ale podle popisu to neni ono. Otáčela se ve stylu krokodýla když se ve vodě otáčí aby utopil kořist.
Uživatel s deaktivovaným účtem
napsal(a):
piliny z truhlárny mi zavánějí kontaktem s "divokými" myšmi, bacha na přenosné choroby
Probíral sem to po telefonu s veterinářkou a může to bejt prej i vnitřní parazitóza nebo neurologický onemocnění. Pokud se to stane znova tak nechám udělat pitvu. Sice to bude něco stát ale lepší je to prostě vědět.
Ještě dodám, že první myš "vývrtka" byla bílá a druhá šedě žíhaná. Mám strakatýho jenom jednoho samce který je v jiné bedně. Takže v celém chovu mám převážně bílé a šedě žíhané myši. Teď teda přibyli 2 černí samci ale ti jsou taky v jiných bednách a skupinky jsou nově založený. Teď navíc sem si všiml u jiné samice (bílá) jak pořád běhá po celý bedně bez zastavení což sem taky ještě neviděl. Nicméně toto sem natočil na mobil a ukážu to pak veterinářce. Další věc je že je tam teď strašně moc much, tak jestli něco ty mouchy nepřinesli. Navíc sem dostal dost pečiva z pekárny, potom mi přišlo že ty myši jsou divný, takže je dost možný že to může bejt i z toho pečiva, těžko říct kde se to válelo než se to dostalo ke mě. Já teď stejně postupně měním skupiny a zakládám nový. Zitra si přivezu pár myší z burzy od různých prodejců a doladim to.