Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.12.2008 19:07
vedris

XXX.XXX.156.117

Dobrý den.
Já bych se chtěl zeptat jak dlouho trvá březost myši a v kolika dnech se pozná že je březí.

2.12.2008 09:58
bongani

XXX.XXX.4.84

vedris napsal(a):
Dobrý den.
Já bych se chtěl zeptat jak dlouho trvá březost myši a v kolika dnech se pozná že je březí.

Březost myši trvá kolem 21 dní, poznat se to dá tak kolem 14. dne, samozřejmě záleží na tom, kolik má mladých. Nedávno mi myška porodila jenom čtyři a to nebylo skoro vidět ještě den před porodem. Naopak, když jich má hodně, tak ten poslední týden už je opravdu hodně tlustá a široká

24.1.2012 11:07
kikinka99

XXX.XXX.45.5

Dobrý den, chtěla bych se zeptat až myš bude rodit samecka musím dat prič že ? A jak dlouho musí být samecek odstavený ? Děkuji

26.1.2012 15:11
samyasa

XXX.XXX.62.60

odstavovat samečka nemusíte, tedy pokud nechcete, aby po porodu znova nenakryl samici. Pokud se samicí zůstane, tak ji nakryje pár hodin po porodu. Na samotná mláďata ale jeho přítomnost nemá vliv, většina normálních samců mláďata nežere.

27.1.2012 09:47
lavacca

XXX.XXX.1.3

nevím jak u myší, ale u pískomilů se doporučuje nechat samička se samičkou /samozřejmě, že ji zase nakryje/, ale mláďata jsou dříve vyvinutá a lépe prospívají. Měla jsem tu možnost si to na vlastní oči ověřit - vrhy jsem měla 1 den od sebe a zatímco první se 2 rodiče byl už osrstěný, druhý jen s matkou měl pár "chmíří" a neviděl. Jak začali jíst, tak se celkem dotáhli, ale bylo vidět, že je fajn, když táta mimča zahřívá, když je mamča na jídle, atd. :-)

27.1.2012 10:15
samyasa

XXX.XXX.62.60

Tak u myší je to zrovna uplně jedno, jestli tam samec je nebo neni. Ono totiž samec myši na rozdíl od samce pískomila nepomáhá s péčí o potomstvo. Myšleno u pískomila mongolského, u řady jiných druhů pískomilů to taky neplatí.

Ivetika

25.7.2015 10:58
Ivetika

XXX.XXX.41.37

Ahoj mám 4 samicky a 2 samce doufám že budu mýt mladý kolik může 1 rámeček oplodnit samicky ?

25.7.2015 12:04
Galathea

XXX.XXX.12.66

No jestli je máš pohromadě, tak se nejdřív samci navzájem pobijou nebo dokonce pozabíjejí, a pak nebudeš "mýt" nic. Zkus si o chovu nejdříve něco nastudovat a pak teprve množit. Jestli nemáš myši na krmení, víš, co budeš s tolika mladýma dělat?

Ivetika

28.7.2015 07:44
Ivetika

XXX.XXX.41.37

Jà nejsem na to abyss me tu opravoval uz mama mysi prestaante 10 let a nepobili se take tadystim na me nechod !?!

Ivetika

28.7.2015 07:46
Ivetika

XXX.XXX.41.37

Uzbekistan mam mysi pres 10 le*.

Ivetika

28.7.2015 07:49
Ivetika

XXX.XXX.41.37

Vím o nich co potrebuju

Fefna

29.10.2015 12:43
Fefna

XXX.XXX.152.172

Dobrý den chtěla bych se zeptat, ja mám doma laboratorní myš, myslím ze je těhotná. Postavila si takové hnizdečko které si nikdy nestavila. Jak dlouho trvá těhotenství ?

lusssi

3.12.2016 08:33
lusssi

XXX.XXX.40.169

Dobrý den
mám myšku 8 měsíců a ted jsem jí koupila samečka. už se pářili a ona si začala stavet hned po tom hnízdo. všude se píše že myška by neměla mít první mládata po 7 měsících svýho života jinak zahyne je to pravda?

3.12.2016 10:25
Atheira

XXX.XXX.50.119

lusssi napsal(a):
Dobrý den
mám myšku 8 měsíců a ted jsem jí koupila samečka. už se pářili a ona si začala stavet hned po tom hnízdo. všude se píše že myška by neměla mít první mládata po 7 měsících svýho života jinak zahyne je to pravda?

Nechovejte, dokud o tom něco nevíte. Nemnožte, pokud nemáte kvalitní zvířata (všechno ze zverimexu je nekvalitní zvíře). Měla jste ji už dávno mít v partě s jinými samicemi. Proč teď tak najednou samce? Co budete dělat, jestli mláďat bude třeba deset?

Není pravidlem, že vám nutně musí umřít, ale nikdo vám nepoví, jestli to zvládne v pohodě nebo ne. Ale tak, máte, co jste si natropila. Ono není od věci se nejdřív o něčem poučit, než se do toho pustíte.

3.12.2016 11:07
verí1997

XXX.XXX.126.178

Dobrý den, donesla jsem si domů myší pár, samička mi dva ny zpátky buď samečka zabila nebo umřel a ona ho jen sežrala. Každé ráno ji kontroluji, dneska to nebylo jinak, vypadala stále stejně možná dokonce i tlustší než včera. Rozhodla jsem se poklidit klec, dokud ještě neporodila nejvíc mě tam zaujalo něco o velikosti menšího hroznového vína, moc jsem to nezkoumala a prostě to chtěla zvednout. Naštěstí sem to vzala jen jemně do ruky ale hodně mě překvapilo když se to pohlo a lehce zapištělo. Mládě jsem ryche vrátila zpátky do klece. Ale netuším co s ním, našla jsem ho mimo hnízd a samičce bylo očividně jedno že tam chudák mrzne. Dala jsem ho tedy opatrně do hnízda a samička si k němu asi tak na půlhoďky lehla a pak šla zase pryč. Jediný co mi vrtá hlavou je to že je stále březí. Tudíž netuším jak je to možné že je tam jedno mládě. Máte s tím nějaké zkušenosti? A taky bych se chtěla zeptat jestli má samička už teď mléko nebo je mládě odsouzeno zemřít hlady?
Předem děkuji za odpovědi.

Stella19

3.7.2017 11:43
Stella19

XXX.XXX.40.203

Dobrý deňchcela by som sa poradiť.Niesom si istá či mám samčeka alebo sú obydve samičky ale určite sa tohto nechcem niak pýtať.Potrebujem sa opýtať na jednu vec.Proste jedna myška behala za druhou, ňuchala jej pohlavie a proste ju ňuchala.A utekala za ňou a tá druhá sa len bránila.Teraz ráno som zistila že si s rolky papiera urobili malé kúsky a dali ich do klietky, teraz tam obydve spia.

3.7.2017 15:52
Katinec

XXX.XXX.73.206

Atheira napsal(a):
Nechovejte, dokud o tom něco nevíte. Nemnožte, pokud nemáte kvalitní zvířata (všechno ze zverimexu je nekvalitní zvíře). Měla jste ji už dávno mít v partě s jinými samicemi. Proč teď tak najednou samce? Co budete dělat, jestli mláďat bude třeba deset?

Není pravidlem, že vám nutně musí umřít, ale nikdo vám nepoví, jestli to zvládne v pohodě nebo ne. Ale tak, máte, co jste si natropila. Ono není od věci se nejdřív o něčem poučit, než se do toho pustíte.

Jj, naprosto "ideální" stav. Pořídím si zvíře o kterém absolutně nic nevím a pak se divím.
V dnešní době opravdu není nic jednoduššího, než si potřebné informace najít na internetu ještě před tím, než si zvíře pořídím.
Ach jo.

26.5.2019 23:11
Karel Jelineko

XXX.XXX.80.131

Dobrý den,
Dnes jsem si ze zverimexu přinesl samečka a samičku. Sameček se hned rozkoukal a běhal po kleci a něco málo sežral, ale samička si vlezla do domečku z půlky kokosu a vyhrabala téměř všechnu podestílku co pod ním byla. Samička je zalezlá v domečku a nevyléza z něj, sameček si později zalezl k ní ale každou chvíli si dojde pro semínko a hned jde zpět. Napadlo mě, nemohla by být samice březí?

Radonka

15.10.2019 15:26
Radonka

XXX.XXX.17.158

Dobrý den, mám myši, dva samečky z dobrého chovu a jeden z nich má temně rudý až černý penis i okolí. Chci se zeptat čím by to mohlo být ( co to je ) popřípadě jestli se s tím dá něco dělat a jestli ho to neohrožuje. Předem děkuji za odpověď. Taky se mi samečci mezi sebou bijí, dá se i s tímto něco dělat?

kacyka

8.3.2021 10:31
kacyka

XXX.XXX.41.248

dobrý den. Chtěla bych se zeptat. Mám v jedné kleci 3 myši. Samec, samička, samička. A napadlo mě jestli když bude mít jedna samička se samcem mláďata, mám je pak oddělit od té 3 myši? předem dekuji

24.4.2021 02:07
teryamorčatka

XXX.XXX.5.16

dobry den nevite nekdoněco omastomyšich ja mam 1 samičku a jednoho samčka a te samičce teče krev ale ne jako na těle .. ale nevim jak to popsat no proste vtom otvoru už druhy de si něco vitahuje stoho otvoru nevim jak se to řika a chysta si asi domeček a jidlo si přinaši do skryše nevim co to ma znamenat a co to je at se mam naco připravit at to nezmeškam .. ja sem nechtěla myt mladatka ale když to tak je že ji teče krev a vubec nevim co to je a oba maji 3 mesice tak budu rada za radu dekuji ps..<3 tereza. s, <3

Uživatel s deaktivovaným účtem

24.4.2021 07:09

teryamorčatka napsal(a):
dobry den nevite nekdoněco omastomyšich ja mam 1 samičku a jednoho samčka a te samičce teče krev ale ne jako na těle .. ale nevim jak to popsat no proste vtom otvoru už druhy de si něco vitahuje stoho otvoru nevim jak se to řika a chysta si asi domeček a jidlo si přinaši do skryše nevim co to ma znamenat a co to je at se mam naco připravit at to nezmeškam .. ja sem nechtěla myt mladatka ale když to tak je že ji teče krev a vubec nevim co to je a oba maji 3 mesice tak budu rada za radu dekuji ps..<3 tereza. s, <3

..můžu se zeptat kolik vám je let?

29.8.2021 19:02
teryamorčatka

XXX.XXX.5.91

Dobrý den je mi 20 ale bohužel vzala jsie je k sobě má sestra která má s mastomyšma vskušenostvi ale stejně to chci vědět co jak čím to může být

Neregistrovaný uživatel

22.2.2022 11:10
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

Radulikk

17.7.2022 10:35
Radulikk

XXX.XXX.28.84

Dobrý den může mi někdo prosím poradit? Máme 2 samičky a samečka samička měla mladé a druhá ji je sla trať co je prosím příčinou? Dekuji

17.7.2022 14:34

Radulikk napsal(a):
Dobrý den může mi někdo prosím poradit? Máme 2 samičky a samečka samička měla mladé a druhá ji je sla trať co je prosím příčinou? Dekuji

Česky?

khfdiehhhhifh

11.12.2022 07:34
khfdiehhhhifh

XXX.XXX.168.40

dobrý den, pořídila jsem si tři myši samici a dva samečky a jedna asi čeká mládata mam od sebe samici a samce oddělit do jiné klece?

11.12.2022 08:24

khfdiehhhhifh napsal(a):
dobrý den, pořídila jsem si tři myši samici a dva samečky a jedna asi čeká mládata mam od sebe samici a samce oddělit do jiné klece?

Ano.

11.12.2022 12:22
Atheira

XXX.XXX.209.8

khfdiehhhhifh napsal(a):

No hlavně ty dva samce oddělte úplně, jinak budete mít za chvíli v lepším případě jednoho, v horším nula.

Přidejte reakci

Přidat smajlík