HelčaM

XXX.XXX.246.115
Rozhodně bych nedoporučovala.Je to stejné jako s většinou drobných zvířat. Nepochopí proč ji vodítko drží a proč nemůže dál, a akorát se bude stresovat. Jiná věc je používat vodítko pouze jako jištění. Tedy mít zvířátko venku třeba na sobě, nebo ho mít na zahradě a na delším vodítku jistit aby neuteklo, případně doba jistit aby nevlezlo kam nemá.
Btw dotaz není zařazen do správné sekce.
googer

XXX.XXX.250.156
Leguány lidé často vodí na vodítku. Já jsem měl potkana a tomu se vodítko absolutně nelíbilo.
A s tou zahradou je dobré dát vyvenčit, já osobně dávám moji želvu venčit na zahradu a ani nechce zpátky do terárka. Už se mi i stalo že utekla, ale vrátila se zpátky ale pořád se jedná o želvu.
malamisula123

XXX.XXX.155.190
A kde seženu to vodítko pro mou agamku?
malamisula123
napsal(a):
A kde seženu to vodítko pro mou agamku?
Spíš si sežeň nového majtele pro agamku! Dávat agamě vodítko je naprostá kravina! Když už chce člověk dát agamu ven na sluníčko a aby se "napásla" tak jedině do nějaké ohrádky se shora přikrytou pletivem + pořádně zabezpečenou před případnou šelmou či dravcem a dávat ji ven pouze v letních vedrech + ji tam dát nějaký přístřešek kam by se mohla schovat do stínu...
malamisula123

XXX.XXX.155.190
Fajn jen se ptám
filo

XXX.XXX.92.43
Chuchyna si misli ze je chytrolin co vodit agamu ven treba v lete je normalni kdyz sem ji vzal ven a byla nadsena takze asi nic chuchyno.
filo

XXX.XXX.92.43
Helčam je hloupa tak ji neposlouchejte
Já bych to vodítko tak neodsuzovala... nikdo určitě neměl na mysli, že by tahal agamu na vodítku... sama bych vodítko uvítala. Samozřejmě jen jako jištění, aby nezdrhla... vzít jí na 10 minut proběhnout na zahradu mezi domy... nemáme vlastní zahradu, kde bych mohla vytvořit nějaký ideální výběh. Vodítkem bych si uměla představit nějaké hodně ale fakt hooodně pohodlné kšíry... aby nemohly škrtit nebo jinak vadit a ideálně, aby při vycházce agynka vůbec nepoznala, že ji na nějakém jištění mám... mít ho jen jako poslední možnost odchytu. Na naší agamě je hodně znát, že by to občas uvítala. Pouštíme ji po bytě, ale výběh po dlaždičkách a plovoucí podlaze mi moc blaze nepřipadá. Určitě by se jí víc líbilo, kdyby mohla třeba jen 1-2x do týdne v létě proběhnout se na slunci a po trávě. Jediné čeho bych se bála, jestli by pro ní naopak nebylo stresující vrátit se z té přírody a volnosti opět do uzavřeného terária...
Uživatel s deaktivovaným účtem

Rovananakia
napsal(a):
Ano, Agama je terarijní zvíře, ale vodítka pro ně jsou aby se nestratili, že to vodítko někam můžeš přivázat, a pak ta agama se může více proběhnout.
Pokud máte pocit že agama potřebuje více pohybu, tak ji pořiďte větší terárium, tam totiž patří
JirkaDlask

XXX.XXX.83.84
napsal(a):
Pokud máte pocit že agama potřebuje více pohybu, tak ji pořiďte větší terárium, tam totiž patří
Pokud vím, tak Agama patří ven.
Laurikuu

XXX.XXX.218.40
Dobrý den, mohou se venčit agamy na vodítku ? Myslím venčit, já nemyslím jako na zahradě ho týrat.

Laurikuu
napsal(a):
Dobrý den, mohou se venčit agamy na vodítku ? Myslím venčit, já nemyslím jako na zahradě ho týrat.
..prosím začněte trochu používat rozum.....agama je terarijní zvíře.....venku být může pokud jí vytvoříte letní ubytování......na vodítku ne, to je absolutní nesmysl, agamy mám tři, když se na ně podívám, nedokážu si představit, že je vrazím na vodítko a budu přísmykem vláčet za sebou po zemi - to je opravdu týrání a agama vám brzy zcepení.....
asddddasd

XXX.XXX.108.155
Lidi, zapojte mozek. Pořád se ohrazujete tím, že je agama terarijní zvíře. Copak vás ni trochu nenapadlo, že je to volně žijící živočich? Geneticky nastavený běhat venku, užívat si volnosti, shánět potravu a všechno? Je to plaz, mají přirozené instinkty. Vy tady řešíte vodítko nebo ne.... I agama potřebuje přirozené slunce. Krásně zčerná, když je na sluníčku. Ráda chytá hmyz, co je venku.
Takže vy co tady tvrdíte, že patří jen do terária, tak se běžte taky někam zavřít do paneláku na celý svůj život.
Naše agama běhá všude po místnostech. A dáváme ji i ven, samozřejmě s jištěním, a jak je šťastná + se pak dožívají mnohem déle.
Koukejte na věci i z jiné stránky a hned všechno nehejtěte....
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.17.63
Cernani je ale ze stresu a blbejxh podmínek. Neni to ani omylem znamka ze se ji neco libi. Takze bejt vama vrátím se k zakladum chovu

asddddasd
napsal(a):
Lidi, zapojte mozek. Pořád se ohrazujete tím, že je agama terarijní zvíře. Copak vás ni trochu nenapadlo, že je to volně žijící živočich? Geneticky nastavený běhat venku, užívat si volnosti, shánět potravu a všechno? Je to plaz, mají přirozené instinkty. Vy tady řešíte vodítko nebo ne.... I agama potřebuje přirozené slunce. Krásně zčerná, když je na sluníčku. Ráda chytá hmyz, co je venku.
Takže vy co tady tvrdíte, že patří jen do terária, tak se běžte taky někam zavřít do paneláku na celý svůj život.
Naše agama běhá všude po místnostech. A dáváme ji i ven, samozřejmě s jištěním, a jak je šťastná + se pak dožívají mnohem déle.
Koukejte na věci i z jiné stránky a hned všechno nehejtěte....
..no ale agama zcerna ze stresu, byt vami vice si o chovu agam prostuduju, nez budete tady udavat takove bludy.....
Popp147

XXX.XXX.168.207
Já si myslím že jako jištění když si ji člověk vezme ven není vůbec naskodu

Popp147
napsal(a):
Já si myslím že jako jištění když si ji člověk vezme ven není vůbec naskodu
Jenže ona to fakt neocení.
Nice222

XXX.XXX.170.4
Jak môžte tvrdiť že agamy patria do terárka... Sa spamätajte ľudia, vy sa zavrite a buďte tam a von nechoďte.. určite budete spokojný.. a pokiaľ viem agamy sa môžu sfarbovať podľa prostredia kde sú. Sfarbenie býva najčastejšie hnedé, sivé alebo čierne, mnohé druhy majú odlišné sfarbenie samcov a samíc, niektoré sú dokonca schopné farbomeny. Nemusí hneď sfarbenie na čierno znamenať stres.. a verte alebo nie agamy sú múdrejšie ako sa zdá. Viacej študujte o nich ako hneď písať bludy.. môžu si zvyknúť na "istenie" a keď ju nebudete ťahať a budete chodiť kam chce ona a nie vy není to venčenie ani týranie ale je to slobodná vôľa toho zvieťa kam chce ísť keď ju nezačnete ťahať je to v pohode (je pravda že je to krehké zviera) keď nebudete lenivý a nebudete čumieť len do mobilov a budete chodiť za agamou nie ona za vami, že ju začnete nebodaj tŕmať a ťahať ... Istenie !!odporúčam !! Nepočúvajte imbecilov ktorý tvrdia že agamy patria len do terárka.. keď sa budete k tomu krehkému tvoru aj správať s úctou a rešpektom a budete na ňu dávať sakramenský pozor není problém aby bola na "istení" aspoň raz za týždeň cez leto keď je teplo samozrejme.....

Nice222
napsal(a):
Jak môžte tvrdiť že agamy patria do terárka... Sa spamätajte ľudia, vy sa zavrite a buďte tam a von nechoďte.. určite budete spokojný.. a pokiaľ viem agamy sa môžu sfarbovať podľa prostredia kde sú. Sfarbenie býva najčastejšie hnedé, sivé alebo čierne, mnohé druhy majú odlišné sfarbenie samcov a samíc, niektoré sú dokonca schopné farbomeny. Nemusí hneď sfarbenie na čierno znamenať stres.. a verte alebo nie agamy sú múdrejšie ako sa zdá. Viacej študujte o nich ako hneď písať bludy.. môžu si zvyknúť na "istenie" a keď ju nebudete ťahať a budete chodiť kam chce ona a nie vy není to venčenie ani týranie ale je to slobodná vôľa toho zvieťa kam chce ísť keď ju nezačnete ťahať je to v pohode (je pravda že je to krehké zviera) keď nebudete lenivý a nebudete čumieť len do mobilov a budete chodiť za agamou nie ona za vami, že ju začnete nebodaj tŕmať a ťahať ... Istenie !!odporúčam !! Nepočúvajte imbecilov ktorý tvrdia že agamy patria len do terárka.. keď sa budete k tomu krehkému tvoru aj správať s úctou a rešpektom a budete na ňu dávať sakramenský pozor není problém aby bola na "istení" aspoň raz za týždeň cez leto keď je teplo samozrejme.....
Když myslíte...
Nice222

XXX.XXX.30.164
napsal(a):
Když myslíte...
Tak mi povedzte čo som napísal zle ..

Nice222
napsal(a):
Tak mi povedzte čo som napísal zle ..
Já jsem ten imbecil, který tvrdí, že agama patří jen do terária. Samozřejmě dostatečně velkého a patřičně vybaveného.
Nice222

XXX.XXX.30.164
napsal(a):
Já jsem ten imbecil, který tvrdí, že agama patří jen do terária. Samozřejmě dostatečně velkého a patřičně vybaveného.
Vieš mojko agamy majú svoje inštinkty (sú to živočíchy ktoré majú svoje pudy) ... Keďže je to zviera z prírody a nie nejaký robot ktorého si môžeš nastaviť podľa seba hovorím ty sa zavri na celý život do jednej klietky a ži len v zajatí bez nároku na nič iba strava a jedlo....

Nice222
napsal(a):
Vieš mojko agamy majú svoje inštinkty (sú to živočíchy ktoré majú svoje pudy) ... Keďže je to zviera z prírody a nie nejaký robot ktorého si môžeš nastaviť podľa seba hovorím ty sa zavri na celý život do jednej klietky a ži len v zajatí bez nároku na nič iba strava a jedlo....
Srovnání intelektuální kapacity a člověka je trochu mimo - plazí mozek se od savčího jaksi liší. Právě, že mají svoje instinkty. Co budete dělat, až vám na procházce zaleze do nějaké nory nebo škvíry? Tam za ní nemůžete, tahat, jak píšete, taky ne, protože stres a mohla by se zranit. Necháte si přinést židli a budete na ni třeba půl dne čekat?
cil

XXX.XXX.112.9
Pokud potřebuji ,,uspokojit'' mozek agamy, tak ji nebudu tahat ven na zem. Existuje jedna super věc - enrichment
Nice222

XXX.XXX.30.164
Neviem kde bývate v akej osade keď tam máte diery ale v pohode.. a "Cil" vy uspokojujte ako len chcete keď bývate na bytovke a to letné ubytovanie pre agamy na záhrade nie je možne tak myslím si že prechádzka jej prospeje
cil

XXX.XXX.112.9
Cože? Víte co je ten enrichment? Celkově je to poskytování nějákých možností zvířete využít svoje přirozené chování. Takže poskytnu substrát v kterém může hrabat, vypustím hmyz aby si jej zvíře pochytalo samo, napachuji různé předměty a dám je do terária a spousta dalších. Nějáký letní výběh není vůbec potřeba. A znovu, pokud si myslíte, že se v teráriu nemůže projít, tak pořiďte terárium větší, to umožní pohyb agamě kdykoliv bude chtít

cil
napsal(a):
Cože? Víte co je ten enrichment? Celkově je to poskytování nějákých možností zvířete využít svoje přirozené chování. Takže poskytnu substrát v kterém může hrabat, vypustím hmyz aby si jej zvíře pochytalo samo, napachuji různé předměty a dám je do terária a spousta dalších. Nějáký letní výběh není vůbec potřeba. A znovu, pokud si myslíte, že se v teráriu nemůže projít, tak pořiďte terárium větší, to umožní pohyb agamě kdykoliv bude chtít
Nice222 nepřesvědčíte

napsal(a):
Srovnání intelektuální kapacity a člověka je trochu mimo - plazí mozek se od savčího jaksi liší. Právě, že mají svoje instinkty. Co budete dělat, až vám na procházce zaleze do nějaké nory nebo škvíry? Tam za ní nemůžete, tahat, jak píšete, taky ne, protože stres a mohla by se zranit. Necháte si přinést židli a budete na ni třeba půl dne čekat?
Mělo být kapacity agamy a člověka.

napsal(a):
Nice222 nepřesvědčíte
Holt jsme oba imbecilové.
Nice222
napsal(a):
Neviem kde bývate v akej osade keď tam máte diery ale v pohode.. a "Cil" vy uspokojujte ako len chcete keď bývate na bytovke a to letné ubytovanie pre agamy na záhrade nie je možne tak myslím si že prechádzka jej prospeje
Já jsem s vámi! A když jí na kšírky přivážete balónky, tak se může i proletět Bude Slunci blíž a lapat může mouchy v letu!

juhaj
napsal(a):
Já jsem s vámi! A když jí na kšírky přivážete balónky, tak se může i proletět Bude Slunci blíž a lapat může mouchy v letu!
Dobrý nápad s těmi balónky!
Makrela13

XXX.XXX.64.47
jak tady všichni řikaj že agama patři do terarka vám by se líbilo kdy by tě třeba mama nepouštela ven je to uplne stejný podle mě ji pohyb venku prospěje protože někdo nemá prostor na větší terarko nebo na něho nemají finance podle mě je super jít v hodných podmínkách ven s AGAMOU
Makrela13
napsal(a):
jak tady všichni řikaj že agama patři do terarka vám by se líbilo kdy by tě třeba mama nepouštela ven je to uplne stejný podle mě ji pohyb venku prospěje protože někdo nemá prostor na větší terarko nebo na něho nemají finance podle mě je super jít v hodných podmínkách ven s AGAMOU
Co je to za blábol?

PiLnÍk
napsal(a):
Co je to za blábol?
To se tady čas od času objeví takové výkřiky do tmy.
napsal(a):
To se tady čas od času objeví takové výkřiky do tmy.
A všimla jste si, že to je zas ten samý názor, co jsme tu řešili nedávno?
protože někdo nemá prostor na větší terarko nebo na něho nemají finance
Tohle znamená, že ten člověk prostě nemá finance na agamu. Kdyby lidi jednali zodpovědně, nepadaly by pak takovýhle perly.
jak tady všichni řikaj že agama patři do terarka vám by se líbilo kdy by tě třeba mama nepouštela ven je to uplne stejný podle mě
To pak nemá smysl vysvětlovat, že agama nepatří prvoplánově do terárka, ale především do jí přirozeného prostředí. A protože to je někde jinde, kde se to podmínkám v ČR ani nepodobá, je v zajetí potřeba její prostředí simulovat co nejlepším způsobem. Nevím jak mají vypadat přesně podmínky pro agamu, nicméně když se chce, určitě jde vytvořit i nějaký venkovní výběh. To ale nemá s vodítkem venku nic společného.

Atheira
napsal(a):
Tohle znamená, že ten člověk prostě nemá finance na agamu. Kdyby lidi jednali zodpovědně, nepadaly by pak takovýhle perly.
jak tady všichni řikaj že agama patři do terarka vám by se líbilo kdy by tě třeba mama nepouštela ven je to uplne stejný podle mě
To pak nemá smysl vysvětlovat, že agama nepatří prvoplánově do terárka, ale především do jí přirozeného prostředí. A protože to je někde jinde, kde se to podmínkám v ČR ani nepodobá, je v zajetí potřeba její prostředí simulovat co nejlepším způsobem. Nevím jak mají vypadat přesně podmínky pro agamu, nicméně když se chce, určitě jde vytvořit i nějaký venkovní výběh. To ale nemá s vodítkem venku nic společného.
Ony jsou dost ve stresu z otevřeného prostoru bez možnosti úkrytu - v přírodě je lovi draví ptáci - určitě několik metrů čtverečních s úkryty, vlhčími místy apod, ideálně zapustit základy takového výběhu a stejně bude využitelný jen několik nejteplejších měsíců v roce

Atheira
napsal(a):
Všimla (stejného názoru).

Makrela13
napsal(a):
..proč si potom agamu pořizují, když nemají finance nebo prostor pro jeji chov....nechápu....

napsal(a):
..proč si potom agamu pořizují, když nemají finance nebo prostor pro jeji chov....nechápu....
Protože ji CHTĚJÍ!

napsal(a):
Protože ji CHTĚJÍ!
..jo jo chci a chci a chci.....dupy dup....tečka
KaktuZ

XXX.XXX.240.98
Mam 4 agami. Kazda ma inu povahu. Bravam ich v lete do parku kde je zelen a kvety a hmyz. Dve agami sa skriabu na mna a ostavaju u mna. A dve si behaju a napchavaju sa. Neda sa skatulkovat. Treba zistit co ma kto rad. Vseci mi hovorili ze agami radi plavu. Moja ani jedna nema rada vodu. A ze moze byt iba jeden samec. Mam dve samicky a dvoch samcov. Vseci spolu vychadzaju a spia na sebe. 🤗 Tak asi tak
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.104.121
KaktuZ
napsal(a):
Mam 4 agami. Kazda ma inu povahu. Bravam ich v lete do parku kde je zelen a kvety a hmyz. Dve agami sa skriabu na mna a ostavaju u mna. A dve si behaju a napchavaju sa. Neda sa skatulkovat. Treba zistit co ma kto rad. Vseci mi hovorili ze agami radi plavu. Moja ani jedna nema rada vodu. A ze moze byt iba jeden samec. Mam dve samicky a dvoch samcov. Vseci spolu vychadzaju a spia na sebe. 🤗 Tak asi tak
Ona ta idylka casem prejde.
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!
AgamakaNonym

XXX.XXX.200.41
Ach jo lidi, proberte se, jen na sebe útočíte. Proč by si někdo nemohl vzít agamu jen tak ven v létě, když je vedro a pro ni teplota ok, ale s jištěním na vodítku, aby jim nezdrhla. Měli na vás dotaz, jestli se dá ho někde sehnat, a vy je jen urážíte, místo rady. To je docela hnus.

AgamakaNonym
napsal(a):
Ach jo lidi, proberte se, jen na sebe útočíte. Proč by si někdo nemohl vzít agamu jen tak ven v létě, když je vedro a pro ni teplota ok, ale s jištěním na vodítku, aby jim nezdrhla. Měli na vás dotaz, jestli se dá ho někde sehnat, a vy je jen urážíte, místo rady. To je docela hnus.
A že prakticky nabádáte k týrání zvířat vám nevadí? Stačí vám poučná videa z TikToku jako návod k chovu? Máte vůbec nějakou představu o lokalitách v přírodě a chování ' teplomilných ' plazů během nejvyšších denních teplot?

AgamakaNonym
napsal(a):
Protože z toho ta agama bude akorát ve stresu. Není to pes (ani kočka nebo fretka). Viz příspěvky výše. Četl(a) jste je vůbec? A zamyslel(a) se nad nimi?
Nikdo neuráží, jenom radí. Že to není dobrý nápad. A proč. Protože nám tady jde hlavně o zvířata, ne o něčí ego. A znáte to - chytrému napověz...
Zuzia

XXX.XXX.218.70
Ahoj chtěla jsem se zeptat hledám kširky pro agamu a tady jsem se nedozvěděla vůbec nic nevím jak vy ale příjde vám normální že se tady hadáte ale neodpovídate je to jejich věc není to vaše agama tak je nechte jsou to jejich agamy a ptám se znova nějakého normálního člověka kde vezmu kširky na agamu děkuji za pochopení

Zuzia
napsal(a):
Ahoj chtěla jsem se zeptat hledám kširky pro agamu a tady jsem se nedozvěděla vůbec nic nevím jak vy ale příjde vám normální že se tady hadáte ale neodpovídate je to jejich věc není to vaše agama tak je nechte jsou to jejich agamy a ptám se znova nějakého normálního člověka kde vezmu kširky na agamu děkuji za pochopení
Smůla. Bohužel, tady žádný, podle vás normální, člověk není. Protože kšíry na agamu jsou hloupost. Jestli nevěříte, dejte dotaz na terarijní zvířata. Tam je víc odborníků přes plazy.

Zuzia
napsal(a):
..agamy jsem léta chovala a věřte, že brát je na kšírky je opravdu nesmysl....normální soudný člověk, který se v chovu vyzná opravdu tohle nepodpoří....

Zuzia
napsal(a):
Jo a ještě potrénujte interpunkci. Dopočítala jsem se dvanácti chybějících čárek a teček. Já vím, dneska se to nenosí. Ale maturita z českého jazyka to naštěstí stále vyžaduje.