Křeček džungarský - nemocné oči

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.3.2013 11:09
amalkova

XXX.XXX.96.126

Ahojky, dobrý den,
prosím o radu toho, kdo s tím má zkušenost.
Jde o to, že můj křečík Džungarský má nemocné oči.Okolo zarudlé, přivřené, a to jedno oko má kolem opelichané, poněvadž se pořád drbe.Šla jsem s ním za veterinářkou.Ta mi dala mastičku na oči normálně pro lidi- Ophthalmo-Azulen.Ale říkala, že máme lepší, pokud mu seženeme nějaké kapky.Tak kapky do očí pro lidi jsme sehnali, protože mastička nepomáhala vůbec.Jde o kapky: Ophthalmo-Evercil.Kapky trochu pomohly, už to má lepší, ale už mu tam kapu 14 dní a zůstává to myslím stejné.Nemáte nějaký tip? Chci zkusit ještě jiné kapky: Ophthalmo-Septonex.Myslíte, že pomůžou?
Také jsem četla o Ophthalmo-Framykoin.Co si o tomto přípravku myslíte? Prý je antibiotický.Musím na něj mít předpis od zvěrolékaře? Děkujismajlíksmajlíksmajlík

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.3.2013 11:45

dobry den vyzkousejte klasickou borovou vodu aspon u mne vzdy zabrala zatim naschle

3.3.2013 14:46

amalkova napsal(a):
Ahojky, dobrý den,
Jde o to, že můj křečík Džungarský má nemocné oči.Okolo zarudlé, přivřené, a to jedno oko má kolem opelichané, poněvadž se pořád drbe.Šla jsem s ním za veterinářkou.Ta mi dala mastičku na oči normálně pro lidi- Ophthalmo-Azulen.Ale říkala, že máme lepší, pokud mu seženeme nějaké kapky.Tak kapky do očí pro lidi jsme sehnali, protože mastička nepomáhala vůbec.Jde o kapky: Ophthalmo-Evercil.Kapky trochu pomohly, už to má lepší, ale už mu tam kapu 14 dní a zůstává to myslím stejné.Nemáte nějaký tip? Chci zkusit ještě jiné kapky: Ophthalmo-Septonex.Myslíte, že pomůžou?
Také jsem četla o Ophthalmo-Framykoin.Co si o tomto přípravku myslíte? Prý je antibiotický.Musím na něj mít předpis od zvěrolékaře? Děkujismajlíksmajlíksmajlík

zatím jste vlastně neléčili nic, protože ani ophtalmo-azulen, ani ophtalmo-evercil, neobsahují antibiotika, je to prostě taková léčba trochu podrážděného oka, ale nedivím se, že to nepomohlo.

Ophtalmo-framykoin je antibiotický, ano. Dal by se u křečka použít, ale pozor, ne ophtalmo-framykoin comp. Osobně bych dala ciloxan, či floxal kapky. Ale jakákoliv antibiotika vám může předepsat nebo prodat pouze veterinář.

3.3.2013 14:47

Ještě doplním, že opthalmo-septonex opět nejsou antibiotické kapky. Funguje to skvěle na podrážděné oko, to ano, stejně tak funguje borová voda nebo ten ophtalmo-azulen. Ale jestli se s tím mordujete už 14 dní, tak vám spíš nepomohou.

3.3.2013 14:47

Ještě doplním, že opthalmo-septonex opět nejsou antibiotické kapky. Funguje to skvěle na podrážděné oko, to ano, stejně tak funguje borová voda nebo ten ophtalmo-azulen. Ale jestli se s tím mordujete už 14 dní, tak vám spíš nepomohou.

3.3.2013 17:28
davidka

XXX.XXX.107.205

U tak malého zvířete je vyšetření očí těžké, ale i tak by měl veterinář zhruba poznat, co s okem je. Pokud nepomáhá Azulen, asi bych zkusila atb Tobrex La a na zvlhčení Vidisic. (Nedávat hned po sobě, ale nechat aspoň 20 minut odstup.)

29.3.2013 14:42
marion108

XXX.XXX.175.6

davidka napsal(a):
U tak malého zvířete je vyšetření očí těžké, ale i tak by měl veterinář zhruba poznat, co s okem je. Pokud nepomáhá Azulen, asi bych zkusila atb Tobrex La a na zvlhčení Vidisic. (Nedávat hned po sobě, ale nechat aspoň 20 minut odstup.)

Přesně tímto jsem také léčila, ale koníkovy oči, bohužel byl problém mnohem vážnější, takže to nepomohlo...
Jinak jestli chcete přeléčit antibioticky, tak třeba ten Floxal, ale bez předpisu vám ho neprodají.

4.5.2013 11:07
pankie

XXX.XXX.118.20

Především jděte za normálním veterinářem, který nasadí správná atb, je jich mnoho a nejdříve se musí určit správná diagnoza. Takové pokusy s očima jsou nebezpečné a zvířátko může lehce oslepnout. smajlík

5.5.2013 11:30
marek98

XXX.XXX.37.162

amalkova napsal(a):
Ahojky, dobrý den,

Ahoj mal som tiez skreckov dzungarskych 16 :D ,mal som taky problem ze oci mal napuchnute a poriadne cez ne ani nevidel.ja som mu to jemne skalpelom narezal (uplne slabo) a vitlacil som mu stamat husty hnis. skus sa pozriet ci to nieje take makke.Skrecok mi potom zil dalej 1a pol roka a potom bohuzial zomrel :( ..... ale to s timi mastickami nepomoze ked to ma zahnisane. Vyskusaj a napis ako sa dalej drzi.smajlík Drzim palce pri liecbe

Kutt88

3.1.2020 11:15
Kutt88

XXX.XXX.115.151

Muzu se zeptat můj křeček má oko zarudlé a slzící a koupili jsme mu borovou vodu a nevíme jak ji máme používat po sobě ? Díky za odpověď

Neregistrovaný uživatel

22.2.2022 11:10
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

Přidejte reakci

Přidat smajlík