Dobrý den,
dnes jsem u morčat objevila černé tečky v srsti u kořínků chlupů a když jsem jí pohladila tak se dostaly až nahoru na srst.
Mají to jen v oblasti zadku.
Nejsou to všenky? Prosím o rady co nejdříve, díky.
Když měla moje morčata všenky, tak to byly malinké našedlé ťupky po celé délce srsti. Mrkněte třeba sem - http://www.dailycavy.cz/index.php/chov/vyiva-a-zdravi/50-venky-to-neeim
Takové černé tečky má můj peruánec, jemu se hodně mastí srst a pak ten maz pak dělá takové tmavé kuličky.
Ale z fotky opravdu těžko říct, může to být úplně něco jiného.
foso

XXX.XXX.45.182
Máte plíseň na nehtech! Vylečte si nejen morčata.
Elča_elča_

XXX.XXX.45.202
terdulak
napsal(a):
Dobrý den,
dnes jsem u morčat objevila černé tečky v srsti u kořínků chlupů a když jsem jí pohladila tak se dostaly až nahoru na srst.
Mají to jen v oblasti zadku.
Nejsou to všenky? Prosím o rady co nejdříve, díky.
Dobrý den, moje morčátko má tohle taky ale po douskama i pouze si myslím ze to nic není že je to jen barva kůže. Moje morčátko totiž má něco trochu jiného na kůži ale podobného..Drbe se vaše morčátko, kycha? Koukněte se. Protože vsenky jsou bílé. Když tak morcatku dejte biokill _radši a potom morčátko znovu zkontrolujte třeba to pomůže.
viv

XXX.XXX.134.248
já myslím že to je z mazové žlázy. ale to poznátesami (koukněte se na video na youtube od aluebutterfly : mazová žláza)-mě to pomohlo!
Dobrý den, potřebovala bych radu...
Zakoupili jsme si morčátko, už je to 14 dní. Neustále se drbe, v kožíšku má takové malé lupy a občas si i vyškrabe kousky srsti s kůží (obrázek dole)..
Potřebovala bych poradit, co by to mohlo být, popřípadě jak to řešit.
Předem děkuji za jakoukoli odezvu.
Doufám že to vyřešíme co nejrychleji.
Uživatel s deaktivovaným účtem

bobina205
napsal(a):
Dobrý den, potřebovala bych radu...
Zakoupili jsme si morčátko, už je to 14 dní. Neustále se drbe, v kožíšku má takové malé lupy a občas si i vyškrabe kousky srsti s kůží (obrázek dole)..
Potřebovala bych poradit, co by to mohlo být, popřípadě jak to řešit.
Předem děkuji za jakoukoli odezvu.
Doufám že to vyřešíme co nejrychleji.
Úplně kvalitní foto to není, nemáte lepší?
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!