Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.63.251
Zdravím,
zajímalo by mne, zda někdo používá jateční pistoli k usmrcení opeřenců a jaké s tím má zkušenosti?
Jak se to jakoby vůbec provádí?
Nemám problém dát "ránu z milosti" třeba staré ovci, ale drůbež jsem ještě nemordovala... :(
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.39.46
špalek a ostrá sekera 100% účinné
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Zdravím,
zajímalo by mne, zda někdo používá jateční pistoli k usmrcení opeřenců a jaké s tím má zkušenosti?
Jak se to jakoby vůbec provádí?
Nemám problém dát "ránu z milosti" třeba staré ovci, ale drůbež jsem ještě nemordovala... :(
Zdravím, už máte koupenou? Taky by mne zajímaly zkušenosti... Na králících je docela chválená, tady jsem nic pořádně nenašla. Zajímal by mne postup třeba u krůt. Díky.
Jateční pistole Driml 600Kč (na drobné domácí zvířectvo)- u nás právě aktuální. V sobotu jsme s ní poráželi (omráčili) již druhého kohouta. Manžel jat.pistolí vystřelí hrot do hlavy ze zadu. Je to perda až vyleze kus mozečku, do dvou vteřin kohout zavře oči. Pak manžel bere sekyru a hlavu oddělí od těla. Kohouta držím já. Sekyru považuji ovšem za ještě rychlejší a jednodušší způsob. Omračujem spíše z etických než praktických důvodů.
Upozornění: na husy tato pistole absolutně nefunguje! zabíjeli jsme stejným způsobem dvě husy - podle návodu přiložili pistoli ze zadu k hlavě a střelili - husa na nás nechápavě stále koukala. Manžel znovu nabil a vystřelil, zase nic. Tak jsme to vzdali. Manžel rychle běžel pro sekyru, aby se husa netrápila. K té druhé si sekyru nachystal raději předem. A to bylo dobře.
Znovu otevírám téma, jaké jsou nové zkušenosti s omračovací pistolí.
Při posledních popravách kohoutů jsem se brutálně sekla sekerkou do prstu - kohout nepřežil a měl to rychlé, ale já mám 13stehů na ukazováčku, nevim, jak se mi to podařilo... :(
Každopádně pistoli mám vybranou, ale moc nechápu, jak na to... Potřebuju se zbavit ještě několika kohoutů a kačerů. Takže zpacifikuju kohouta, chytim zobáček a přitisknu ke krku a pak dostane prdu "mezi očička" - dle návodu. Ale přijde mi tam hrozně málo místa na tak malý hlavičce a v takový blízkosti mý ruky...? Vzhledem k mému talentu zrasit se při všem... A když má takhle sklopenou hlavu, to s ní nehýbe? Když musim dát nějaký lék slepici do zobáčku, tak se samozřemně kroutí...Moc si to nedovedu představit.
A ty kohouti mě už fakt dost točí :(
Já používám tohle zařízení. Mám sice i srážecí pistoli, ale na drůbež je nepraktická. (myslím slepice, jiné jsem nezkoušel) Jenom po zkušenosti vím že ten špalek je potřeba z tvrdého dřeva, smrkový se rozštípal. (asi po 100 kusech) Na druhou stranu než stojíte je dobré dát nějakou zábranu, aby vás to nepostříkalo. Zadržovací Véčko udělat tak aby neprolezla hlava. Pak už jenom vložit drůbeži hlavu, mírně táhnout zpět a použít sekerku nebo sekáč. Rychlé, spolehlivé, bezpečné.
horal
napsal(a):
Co tím básník chtěl říci ?
Stačí přečíst...
Vaše zařízení na porážku je skvělé a důmyslné, ale ne každý si ho zvládne vyrobit. Dva hřebíky do špalku zatluče skoro každý.
CITACE Z UVEDENÉHO ODKAZU:
chipsik
Napsat zprávu
.
.
.
2. Zabiti budou useknutím hlavy. Podřezávat nehodlám, protože to bych nezvládl. Na špalek přitluču dva hřebíky tak, aby se mezi ně vešel krk, ale neprošla hlava. Vložím krk, trochu natáhnu a seknu. Ok?
.
.
.
horal
Napsat zprávu
24.3.2015 00:37
horal
XXX.XXX.58.226
S těma hřebíky dobrý nápad, ........
Uživatel s deaktivovaným účtem

Já teda nedám dopustit na zařezávání za hlavou. Vezmete kohouta, jednou rukou ohnete zobáček směrem dolů a pak vám za hlavou, u paduánky hned pod chocholem vyleze takový hmatný žlábek. Vytrhám si tam trochu peří a nabroušeným nožem říznu. V podstatě okamžitě dojde k oddělení hlavy od páteře a smrti zvířete. Kohouta přitom držím v ruce, takže nemává křídly, není problém podržet si krk tak, aby krev nestříkala všude kolem...
napsal(a):
Já teda nedám dopustit na zařezávání za hlavou. Vezmete kohouta, jednou rukou ohnete zobáček směrem dolů a pak vám za hlavou, u paduánky hned pod chocholem vyleze takový hmatný žlábek. Vytrhám si tam trochu peří a nabroušeným nožem říznu. V podstatě okamžitě dojde k oddělení hlavy od páteře a smrti zvířete. Kohouta přitom držím v ruce, takže nemává křídly, není problém podržet si krk tak, aby krev nestříkala všude kolem...
no nechcel by som vas nahnevat alebo sklamat v pos,no viete kde ja by som to nikdy nedokazal,ja jedine sekerka a aj to az po dvoch rokoch,kraliky nezabijam doteraz,viem chlap
Dělám tak jak popsala bodlinka. Kachní nebo husí krev chytám a dělám ji dušenou na cibulce. Když si vzpomenu a koupím si vepřový bůček, tak udělám takový jako nákyp. Uvařit bůček v osolené vodě a přidat celý pepř. Po uvaření nakrájet na kostky. Na kostky nebo plátky nakrájím několik rohlíků, poleju vývarem z vepřového, přidám maso a zaleju vymíchanou krví. Nejlepší je přes cedník, aby tam náhodou nebylo nějaké peříčko a sražená fibrinová vlákna. Potom už jenom ochutit podle toho jak kdo má rád a dát zapéct do trouby. Jo a zapékací miska se silně vymaže sádlem.

Já zabíjím hrabavou a holuby sekerou (ve 14 letech). Do půlky se vysvleču a kalhoty vezmu nějaké zašpiněné. To protože krev stříká.
Ptáka zasednu, jednou rukou natáhnu hlavu tak, aby krk byl na špalku, praštím ho tupou stranou sekery po hlavě(hned nato je omráčen), postavím se a useknu hlavu, až odletí. Křeče nějaké proběhnou, ale není to dlouho. Krev nechytám.
Když jde o vodní, tak mi to zabíjí děda nebo strejda, a to rychlým zářezem do zátylku. Krev chytají. Křeče bývají silnější, než u sekání sekerou.
Každopádně zabíjím nebo nechávám zabíjet zdravá zvířata velice nerad. Nemocná naopak rád zlikviduji.
Chovám české husy (ne zrovna málo) a nezabíjím je (prodávám), jenom při nevyléčitelném problému bych přistoupil k usmrcení.
Pro maso si raději koupím hotové pižmovky a zabijeme je, než abych mordoval taková pěkná zvířata jako husy. Kohouty se snažím prodat nebo i rozdat.
Všem děkuji za tipy.
Gilotina je dobrá, jen by to chtělo ještě kohoutovy navléct nějakou kapucu :-)
O hřebících jsem slyšela, nebo taky smyčku z provázku ke špalku.
Zařezávání... to mi jednou takhle vraždil jeden pán kačera, že je to nejlepší způsob, ale musim říct, že se mi to teda vůbec nelíbilo, ale je možný, že pán byl nemehlo, říkala jsem si zlatá moje sekerka...

Ostrým nožem do žlábku za hlavou je opravdu ryc a hlava visí jen na kůži. Žádné pižlání. Imho jednodušší než vymýšlet, jak to udělat, aby zvíře drželo na špalku s nataženým krkem.
No právě bodlinko, do teď jsem to dělala tak, že jsem nasypala žrádlo, čapla nebohou oběť, předala "držiči", jemně po celou dobu držela za hlavičku aby byli zakrytý očička - pak sebou vůbec nemelou, špalek mám přímo u žrádla, tedy žádná časová prodleva, žádný držení za křídla nebo za nohy, byla to otázka pár vteřinek... představa přiškrcování a natahování nic moc.
Ale zaříznout sama bez odborného dohledu si asi nelajznu, ikdyž chápu kde...
ach jo, kdyby se ty blbci chovali slušně, ať si tu běhaj a umřou na stáří, ale voni jsou fakt ko.oti...

skúšal to niekto na morky? úplne by som prijal riešenie: jedna rana a spí jak vrana
už som dostal takú chlapskú po hube krídlom

Na morky jsem tu pistoli neměl možnost vyzkoušet, ale vzpomínám, na omračování v roce 2013, kdy jsem měl pár dost přerostlých kohoutů Kalimero. Fakt to byli obři. (Už nikdy se mi tak Kalimera vykrmit bohužel nepodařilo.) A na první ránu to vypadalo, že je pistole snad jen zlehka ťukla. Omráčení byli až po druhé - třetí ráně. To se mi běžně u slepic nestává, tam to omráčení jde hned první ranou. Takže já osobně bych si na krůty tohle nevzal, nevěřil bych tomu.
Malgrat
flosrhoeados

XXX.XXX.131.169
Tak my sme (samé 2 ženy) zabíjali s týmto vynálezom 30-kilového moriaka. 2 rany a bolo do minúty po ňom,keď sme ho potom podrezávali,už sa vôbec netrepal. Neviem čo by sme si počali bez toho. Keď sme predtým zabíjali menšieho moriaka systémom omráčiť kladivom-podrezať tak sa trepotal že sme ho ledva udržali, táto 30-kilová obluda by asi bez jatočnej pištole zabila nás, nie my jeho :D