Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.168.50
Mě husa už nese
josef.juzanin
napsal(a):
Mě už se pojímaly před vánocema pak pauza a znovu začaly minulý týden tak sem zvědav, vloni jsem měl první vejce 24.ledna
Dakujem bo idem liahnut kuriatka a pak chcem polovicu husy do liahni polovicu nechat pri huske mam ich prvy rok neviem ci bude sediet na nich a udajne landensky ze pred koncom odchadzaju tak nech neco zachranim diky este raz.
Zdravim, mam zaciatocnicku otazku. Zacala mi niest Landeska hus ale gunara som este nemal. Zohnal som ho po tyzdni - po piatom znesenom vajci. S gunarom sa parila asi od tretieho dna a v podstate kazdodenne, niest neprestala, doteraz zniesla 12 vajec. Otazka je ci maju sancu byt uz teraz oplodnene, alebo musi doniest a az potom ak zacne niest druhy krat. Vdaka.
gesek69
napsal(a):
Zdravim, mam zaciatocnicku otazku. Zacala mi niest Landeska hus ale gunara som este nemal. Zohnal som ho po tyzdni - po piatom znesenom vajci. S gunarom sa parila asi od tretieho dna a v podstate kazdodenne, niest neprestala, doteraz zniesla 12 vajec. Otazka je ci maju sancu byt uz teraz oplodnene, alebo musi doniest a az potom ak zacne niest druhy krat. Vdaka.
Přidávám se k otázce: už dříve jsem se chtěla zeptat, jak je to vlastně s oplodňováním. Zda musí houser vždy před nadcházejícím vejcem na husu skočit a oplodnit ji nebo takový "skok" vydrží i více dní, tj. Na dvě-tři vejce?
gameness
napsal(a):
Co pouzivate za kameru a ako dalek to mate od Wifi aj ja musim neco poriesit.
Myslím, že je to Edimax s nočním viděním, bezdrátová. Dosah, u nás po zahradě, tj. Cca 20m. Software vlastní (manžel programuje). Takže vám asi nepomůžu. Je to dost rozsáhlá oblast, ty kamerové systémy. Kdekdo vyrábí kdeco. Chtělo by to přitom něco jednoduchého, zapojím a vidím. Když je tam pohyb na počítači, tak mi to pískne. Jenže takový full servis mám asi "jenom" já, s manželem v oboru.
dasa170
napsal(a):
Myslím, že je to Edimax s nočním viděním, bezdrátová. Dosah, u nás po zahradě, tj. Cca 20m. Software vlastní (manžel programuje). Takže vám asi nepomůžu. Je to dost rozsáhlá oblast, ty kamerové systémy. Kdekdo vyrábí kdeco. Chtělo by to přitom něco jednoduchého, zapojím a vidím. Když je tam pohyb na počítači, tak mi to pískne. Jenže takový full servis mám asi "jenom" já, s manželem v oboru.
Dakujem ale nejaky konkretnejsi tip bo ak ste spokojny by som aj ja neco zobral.
Uživatel s deaktivovaným účtem

K oplození vejce dojde v okamžiku, když je žloutek uvolněn do nálevky vejcovodu v kterém dál dochází k tvorbě vnitřních a vnějších bílků, dále pak podskořápečné blány a nakonec samotné skořápky. Proces od uvolnění žloutku až po snesení vajec trvá cca 16 hodin. Takže vejce snesené 16 a více hodin po úspěšném páření je již možno považovat za oplozené.

A k druhému dotazu:
Spermie ptáků se liší od spermií savců zvláštním tvarem a velikostí. Spermie převzaté samicí se dostanou do horní části vejcovodu, nálevky, kde dochází k oplození vajíčka. Zásoba spermií, získaná jednou nebo více kopulacemi, stačí u kura oplozovat vejce déle než týden – uvádí se až 21 dní, u krůt i několik týdnů, u hus a kachen 8–10 dní.
napsal(a):
A k druhému dotazu:
Spermie ptáků se liší od spermií savců zvláštním tvarem a velikostí. Spermie převzaté samicí se dostanou do horní části vejcovodu, nálevky, kde dochází k oplození vajíčka. Zásoba spermií, získaná jednou nebo více kopulacemi, stačí u kura oplozovat vejce déle než týden – uvádí se až 21 dní, u krůt i několik týdnů, u hus a kachen 8–10 dní.
Výborné! Konečně vím, jak to u ptáků chodí.
Náš frajer houser dostal do výbavy dvě partnerky - jednu husu kroužkovanou, druhou "šmudlu" z DolníHorní (byla hrozně špinavá, když jsme ji dovezli). Důležitě se partneří se sličnou čistokrevnou dámou, ale jak jde o sex, hopne na "šmudlu".
A já nedám na šmudlinku dopustit, protože je klidná a už snáší vajíčka. Zítra čekám třetí. Ozvu se.
gameness
napsal(a):
Dakujem ale nejaky konkretnejsi tip bo ak ste spokojny by som aj ja neco zobral.
Ne, nemám konkrétnější typ. Manželův sen je, stihnout naprogramovat kamerový software k jedné univerzální kameře (má ji vybranou) s možností sledování snímaného místa přes telefon. Zatím to "není" na trhu. Jestli to manžel letos stihne, dám vám na fauně URČITĚ vědět. Kamerový wifi-kit s primitivní instalací. Aby to zvládl každý. Tj. i já .
PS: kamer je hodně, stejně tak softwarů, a lidi si s tím stejně nevědí rady. Porstě blbý.
Http://www. ifauna. cz/drubez/forum/r/detail/874288/sber-vajec-a-uskladneni-vajec-vodni-drubeze-v-praxi
např. tady máte odpověď
Pro gameness: omlouvám se za příkrost, ale už jsem byla dost unavená (řešit typ kamery bylo nad moje síly)
posílám foto kamery, vč.foto zobrazení na monitoru. D.